Araziye İlk Adımı Hangi Araç İle Atmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdelance Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,306
Ynt: Araziye İlk Adımı Hangi Araç İle Atmalı ?

Selamlar,

Yonlendirdiginiz sitedeki CJ goruntu ve yazilan bakimlar itibariyle fiyati uygundur neden diyecek olursaniz bende CJ mi toparlama asamasindayim daha simdiden 8.000 tl yi bitirdim ama CJ hala bitmedi bitmezde CJ dipsiz 1 kuyudur.

İlk karsilasacaginiz sorun alisana kadar vitesidir cunki alisik oldugun 1. vitesin yerinde geri vites vardir cogu kez unutup 1 e atiyorum diyerek geri vitese atacaksin sonrasinda sol ve sag seritlerde gezeceksin cunki cj ler cok gezer dikkat ister virajlari daha sakin girmeyi ogreneceksin sert frenlerden kacinacaksin arac icinde muzikten cok motorun sesini dinleyeceksin ordan burdan sizan yagmur sularina alisacaksin kisin usumemeyi ogreneceksin sonrasinda daha mart ayinda hardtop veya besttopu sokmek icin gozun havalarda olacak guzel havayi beklemekten sıkılıp en ufak gunes goruldugunde soguga aldirmadan mutlaka sokecek yagmur yagdiginda seyehatteysen durmamayi yola devam etmeyi ogreneceksin arka koltuga 1i gecerken once dizini sonrasinda rolbara kafasini vurmasiyla cikartilan aci seslere alisacaksin gezilerde ihtiyac gerecler ve bavullara yer bulamayacaksin seyehat ve park halinde iken merakli gozlere aklinin ucundan bile gecmeyen en acayip sorulara alisacaksin CJ ile ilgili mutlaka yeni 1 seyler ogrenip devamli uygulama isteginde bulunacaksin sonucunda farkinda bile olmadan asfalti unutup araziye yonelerek ofroadci olacak en tehlikeli inis cikislar kayaliklar camurlar gozune duz yol gibi gorunecek dahada extreem yerlerin arayisi icine gireceksin Ailen ve Dostlarindan cok arabanla ugrasacak her muhabbetin CJ olacak hatta imkan olsa icinde yatmak isteyeceksin her gece mutlaka ruyalarina girecek CJ den cok degerli baska araba markalarinin sifirini teklif etseler lastigini bile degismeyi aklinin ucundan bile gecirmemeyi ogreneceksin benzincilerle arti sanayideki Ustalarla yakin Arkadas olacaksin zamanla farkina varmadan CJ hakkinda herseyi arastirip ogrenecek Ustadanda Usta olacaksin vs vs yinede eksisi ve artisiyla CJ diyeceksin benden bu kadar eksigimi Arkadaslar mutlaka yazacaktir.

not; benden Sana tavsiye hastalik bulasmadiysa CJ den uzak dur sonrasinda cekilmez izdirap atsan atilmaz satsan satilmaz olur CJ Cocuk gibi bakim ister Sevgi ister Kocaman Yurek ister Ask ister CJ bir Tutkudur Sevdadir yol yakinken yineliyorum uzak dur bu Sevdadan.

Kaza dolayisiyle CJ mden ayri kaldigim 1 donemde CJ me yazdigim siiri ekliyorum belki o zaman ne demek istedigimi daha net anlarsin.

Bir zamanlar beraberdik, sensiz gunum gecmezdi.
Biran ayrilsan, gozelerim yollarini gozlerdi.
Buyuk bir tutku, gonulden ozlemdi, benimki.
Beraber duser, beraber kalkardik.
Beraber iner, beraber asardik,
Asilmaz engelleri, hatta olumune.
Lanetliyorum simdi, o ayrilik gunune.
Sen hala beklemekli, biraktigim o yerde.
Biraz mahsun, birazda virane.
Bense hep senin, o guzelliginle, bitmeyen hayellerde.
Bakma oyle, derinden ve manali.
Nadirde olsa yanindayim, yuregi yarali.
Unutmadim, unutamadim.
Nasil unuturum, sen degilmiydin benim mutlulugum.
Anliyorum kalmamis takadin, cokunce yillarin, tortusu ustune.
Ondandir sessizligin, ondandir buruklugun, su daglari deviren yorgunlugun.
Umutsuzlukta tek umudun, uzanacak, sicak bir eldir sana,
Ama bilmedigin, bilemedigin, bu eller mahkumdur yokluktan yana.

Ali Gulcer.
02/04/2009/02:01

Etiketler

Dediğiniz şartları Jeep'ler sağlar ilan sitelerinde çok dehşet makinalar üç otuz paraya satılıyor (motor hacmi yüksek vergi kallavi yani olay tamamen duygusal yoksa makinalar şahane kaygınız olmasın) onlardan birine bakın

Arazi araçlarında burada cevap yazanların tamamının değindiği mesele ilk alış maliyetleri değil olayın yakıt, parça ve arıza durumunda servis gibi olayların sürdürülebilir maliyetleridir. Şimdiden hayırlı olsun.

asilhector' Alıntı:
Selamlar,

Yonlendirdiginiz sitedeki CJ goruntu ve yazilan bakimlar itibariyle fiyati uygundur neden diyecek olursaniz bende CJ mi toparlama asamasindayim daha simdiden 8.000 tl yi bitirdim ama CJ hala bitmedi bitmezde CJ dipsiz 1 kuyudur.

İlk karsilasacaginiz sorun alisana kadar vitesidir cunki alisik oldugun 1. vitesin yerinde geri vites vardir cogu kez unutup 1 e atiyorum diyerek geri vitese atacaksin sonrasinda sol ve sag seritlerde gezeceksin cunki cj ler cok gezer dikkat ister virajlari daha sakin girmeyi ogreneceksin sert frenlerden kacinacaksin arac icinde muzikten cok motorun sesini dinleyeceksin ordan burdan sizan yagmur sularina alisacaksin kisin usumemeyi ogreneceksin sonrasinda daha mart ayinda hardtop veya besttopu sokmek icin gozun havalarda olacak guzel havayi beklemekten sıkılıp en ufak gunes goruldugunde soguga aldirmadan mutlaka sokecek yagmur yagdiginda seyehatteysen durmamayi yola devam etmeyi ogreneceksin arka koltuga 1i gecerken once dizini sonrasinda rolbara kafasini vurmasiyla cikartilan aci seslere alisacaksin gezilerde ihtiyac gerecler ve bavullara yer bulamayacaksin seyehat ve park halinde iken merakli gozlere aklinin ucundan bile gecmeyen en acayip sorulara alisacaksin CJ ile ilgili mutlaka yeni 1 seyler ogrenip devamli uygulama isteginde bulunacaksin sonucunda farkinda bile olmadan asfalti unutup araziye yonelerek ofroadci olacak en tehlikeli inis cikislar kayaliklar camurlar gozune duz yol gibi gorunecek dahada extreem yerlerin arayisi icine gireceksin Ailen ve Dostlarindan cok arabanla ugrasacak her muhabbetin CJ olacak hatta imkan olsa icinde yatmak isteyeceksin her gece mutlaka ruyalarina girecek CJ den cok degerli baska araba markalarinin sifirini teklif etseler lastigini bile degismeyi aklinin ucundan bile gecirmemeyi ogreneceksin benzincilerle arti sanayideki Ustalarla yakin Arkadas olacaksin zamanla farkina varmadan CJ hakkinda herseyi arastirip ogrenecek Ustadanda Usta olacaksin vs vs yinede eksisi ve artisiyla CJ diyeceksin benden bu kadar eksigimi Arkadaslar mutlaka yazacaktir.

not; benden Sana tavsiye hastalik bulasmadiysa CJ den uzak dur sonrasinda cekilmez izdirap atsan atilmaz satsan satilmaz olur CJ Cocuk gibi bakim ister Sevgi ister Kocaman Yurek ister Ask ister CJ bir Tutkudur Sevdadir yol yakinken yineliyorum uzak dur bu Sevdadan.

Kaza dolayisiyle CJ mden ayri kaldigim 1 donemde CJ me yazdigim siiri ekliyorum belki o zaman ne demek istedigimi daha net anlarsin.

Bir zamanlar beraberdik, sensiz gunum gecmezdi.
Biran ayrilsan, gozelerim yollarini gozlerdi.
Buyuk bir tutku, gonulden ozlemdi, benimki.
Beraber duser, beraber kalkardik.
Beraber iner, beraber asardik,
Asilmaz engelleri, hatta olumune.
Lanetliyorum simdi, o ayrilik gunune.
Sen hala beklemekli, biraktigim o yerde.
Biraz mahsun, birazda virane.
Bense hep senin, o guzelliginle, bitmeyen hayellerde.
Bakma oyle, derinden ve manali.
Nadirde olsa yanindayim, yuregi yarali.
Unutmadim, unutamadim.
Nasil unuturum, sen degilmiydin benim mutlulugum.
Anliyorum kalmamis takadin, cokunce yillarin, tortusu ustune.
Ondandir sessizligin, ondandir buruklugun, su daglari deviren yorgunlugun.
Umutsuzlukta tek umudun, uzanacak, sicak bir eldir sana,
Ama bilmedigin, bilemedigin, bu eller mahkumdur yokluktan yana.

Ali Gulcer.
02/04/2009/02:01

Ali bey öncelikle mükemmel bir anlatım yapmışsınız cj 5 sahibi olmadan bana bir çok an yaşattınız. kesinlikle beklediğim bu şekilde bir yorumdu o zaman tavsiyeniz doğrultusunda ilk etapta uzak durmam gereken bir araç aslında ben daha yolun başında olduğum için beni fazla üzmeyecek bir alet arıyorum. Anlattıklarınız çok güzel kesinlikle yaşanması gereken şeyler ama ilk başlayan birine bir o kadar da korkutucu gelebiliyor. Hafta sonlarımı mutlu bir şekilde doğa ile iç ice geçirebileceğim çamura suya ufak ufak merhaba diyebileceğim bir araç olarak neleri önerirsiniz?

Bende ZJ yada XJ öneriyorum . JEEP keyfi için ;) Bu iki araç içinde parça sorunu yaşamazsınız . Offroad modifikasyonu konusunda yelpaze geniştir ve karşılığını sonuna kadar verir . Özellikle kasko bedeli %5 meselesi ile vergi düştüğünde bu açıdan da makul oluyor ... ZJ ile Xj arasında tercih için ikisine de binmeniz gerekir diye düşünüyorum .

kendi açımdan ilk arazi aracı olarak niva aldım bu konuda niva tr benim için çok önem taşır vitara ve niva arasında baya kararsız kalmıştım hatta 90 model bir vitaraya 10bin tl pazarlık ettim adam 11 binden aşa inmedi almadık...
şuan 2 senelik 4x4 sahibi biriyim dağ tepe patika nereyi gözüme kestiriyosam dalarım aracımı hem esirgerim hemde hırpalarım kullanırken korkmam nedenmi çünki niva sahibiyim aldığım araç 5bin tl civarında bir makina 86 model şehir içinde kullanıyorum arazide kullanıyorum ve memnunum bu işte herşeyi düşüneceksin araziye girerken oalki parça kırar diye aklına birşey gelmiycek çünki kırarsa parçası bol ve ucuz olacak....
benim için neden niva...
çünki nivayla beraber 3 tane aracım daha var...
arazide avda offroadda nivayı kullanıyorum...,
uzun yolda yada ailemle yolculuk edeceksem dier araçlarımı ...
bence 4x4 için kullanacağın araç ayrı olmalı yani nasıl desem kaçamak aşk gibi birşey ailenden uzak tutacaksın ve ondan zevkalacaksın... yorumun bu kısmı biraz abartılı oldu ama neyse... ;) :eek: :D ;D ::smiley:
ilk araç için niva en uygunudur öle pahalıya kaçma al 1 sene kullan 4x4 hakkında bir bilgin olsun geri sat sonra kafana göre bir makina bul işin açıkcası bu tabi nivadan ayrılabilirsen ki şuan ben ayrılamıyorum... ;D ;D ;D ;D

murat067' Alıntı:
ilk araç için niva en uygunudur öle pahalıya kaçma al 1 sene kullan 4x4 hakkında bir bilgin olsun geri sat sonra kafana göre bir makina bul

mantıklı ;)

Yaw aslında ben de şöyle bir cevap var. Eğer LR almayacaksan, sakın binip deneme. Çünkü dayanamayıp alırsın.

pajero öneririm sağlamlık konusunda ufaktan dokundurmuştum resimden bakabilirsiniz

Görüntü002 (1024 x 768).jpg

Görüntü003 (1024 x 768).jpg

Görüntü004 (1024 x 768).jpg

Görüntü005 (1024 x 768).jpg

Görüntü006 (1024 x 768).jpg

Ekrem Bey merhaba,

Pajero'nunuzun yakıtı hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Tahsin

maalesef aracın arazi kabiliyetinden önce yakıtını düşünür olduk. :-\

sn: ferdelance (isim yazsaydınız ismen hitap ederdik size, burda isimlerimizi gizliyceğimiz bir ortam yok)
araziye ilk girme 2. 3.4. girme yada çıkma yoktur.
girersiniz, tecrübe kazanırsınız, hedefler büyür, araç geliştirme çalışmaları, yandaş medya pardon arkadaş edinmeler vs vs vs gibi devam eden bir süreçtir.
İlk başlıyacağınz için aslında kritirk bi durumdur. alırsınız bir araç, araç içinde megafonla bile birbirinizi zor duyarsınız yolda, parçası ucuz diye alırsın doğrudur parçası ucuzdur her hafta değiştirirsin bol bol nasılsa ucuz ya :smiley:...
motoru küçüktür az yakar sanırsın araba arazide yaktığı yakıtı yakmasa tr de benzin fiyatları düşer :smiley:.....
marka bir iki yarışta çooooook extreme araçlar hazırlayarak (1-2 milyon dolarlık) yarış kazanmıştır dünyada, alırsın biraz önce saydığım araçların peşine bile gidemezsin, en ufak parça için 30-45 gün arası beklersin....
çok bulunan bir araçtır kime sorsan kendini ispatlamıştır der, asker bile yıllardır kullanmıştır, herkez motor değiştirme rüyasına dalmıştır çoktaaan maliyet 10 bin lira civarı....

eeee ne öneriyorsun derseniz ben hiç tereddütsüz xj yada zj derim...
şu an 96 model zj sahibiyim. yani tam açılımı grand cherokee...

günümüz sartlarında ekonomıklık arıyorsan-arazıde engel tanımazlık ıstıyorsan-hele bırde av sevdan varsa suzukı jımny'den sasma derım.ben ıkı yıldır bu saydıgım maddeler ıcerısınde kullanıyorum tek kelımeyle harıka

öncelikle herkese selam
yeni üyeyim ve bu ilk mesajım
bende bir arazi taşıtı almak istiyorum (mesajların bir kısmını okudum) bir aracım var bunu degiştirmeden 2. bir arac düşünüyorum ama ayırabileceğim bütçe cok degil internet sitelerinden yaptıgım incelemede aklıma en cok lada niva yatmıştı özelliklede 92 yılı oncesi ancak cogunda soyle bir ifade vardı 4*4 özelliği çalışmaktadır yazıyordu bu sebeple bazı soru işaretleri olustu ,yani 4*4 özelliği arızalı olan bir arazi aracı olabilirmi..bende 15000 tl max kadar bir arazi aracı almak isterim ne öneririsiniz.
teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR