Araziye İlk Adımı Hangi Araç İle Atmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdelance Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,306

ferdelance

Yeni Üye
Herkese merhaba, öncelikle içinde bulunmuş olduğumuz mübarek kurban bayramınızı kutlarım.

Çanakkale de ilk olarak arazi için kullanabileceğim aynı zamanda yalnızca işe giderken kullanabileceğim bir araç düşünmekteyim. 20.000 TL bir bütçem var ilk aklımdan geçen sizde takdir edersiniz ki bu işe ilk etapta merak duyanların birçoğunun hayal ettiği gibi cj5. Konuyu sayın Yaşar Ergün' e ilettim ve bana ilk arazi aracım olacağı için daha sorunsuz bir araçla başlamamı önerdi. Kendisine mesajıma kısa sürede yanıt verdiği için teşekkür ederim.

Konu hakkında bir çok bilgisi ve fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

* ilk arazi aracım olacağı için önereceğiniz aracın bu kriter doğrultusunda olması önemlidir. Yani konu hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için orası burası bozulursa veya modifikasyon gerekirse açtığım konularla başınızı ağrıtabilirim :smiley:
* Aynı zamanda şehir içine de sokmayı düşündüğüm için çok kocaman bir şey olmaması gerekir.
* 3 kere trafik kazası geçirdim 2 si ciddi kazalardı ve her şeyden önce güven vermesini istiyorum.
* Parça sorunu olmamalı

ilk aklıma gelen kriterler bunlar umarım fikir edinmenize yardımcı olur.

Etiketler
Ynt: Araziye İlk Adımı Hangi Araç İle Atmalı ?

Benim de ilk-tek aracım NİVA... almadan önce çok araştırdım, düşündüm... şimdi memnunum. Şehirde de arzide de çok iyi. Parçası bol ve ucuz...
http://nivatr.com/nivaForum/index.php

20 TL'ye 2009 çok az kullanılmış (5-10 bin KM'de) bile bulabilirsiniz.

bence suziki derim parçası bol ve ikinci elde kolay satılan bir araçtır hem arzide hemde asfalt kullanımı iyi ,donanım olarakta konforludur ,

yedek parcası ucuz ve bol olan arac Niva

hem konforlu hem arazide Suzukı

araca güvenipte kaza yapmak insanı öldürürü altında 30 ton luk tır bile olsa kaza yaptın mı sakata gelirsin

arazide başaralı araclar kısa şase olan araclardır arazi kabiliyetleri daha yüksektir fakat iç mekenları daha dardır

yirmi bin bütceyle düzgün bir suzukı ala bilirsiniz

Suzuki ve niva küçük olmasından ötürü bana hep soğuk geldi açıkcası bu işin içinde olanları şöyle bir soru sormak istiyorum.
Bunca yıllık birikimlerini değerlendirip sıfırdan başlasalar bu hangi araç olurdu ? Yeni bir off road sürücüsüne hangi aracı neden dolayı önerirsiniz araç alındıktan sonra ilk yapılması gereken modifikasyon ne olmalı, iyi bir arazi aracı için ne kadar bütçeyi ele almak gerekir (ilk etapta tabi ki)

Land Rover Defender iyi toplanmış birşey veya Land Rover Discovery 1 20 000 e ikisininde gayet iyi durumdakileri alınıp uzun yıllar kullanılabilir, büyüklerdir ve her işi görürler.

eger iç mekan önemliyse 5 kapı vitara cok büyük olmasada kullanışlıdır araca yükseltme ve uygun bir takım MT lastik uygulandımı arazidede yeterli olur öne de vinci taktınmı yürüsün kim se tutamaz seni

Ynt: Araziye ilk adımı hangi araç ile atmalı?

birde şu husus var yakıt önemli degil dersen kare kasa JX JX in iç mekanı daha geniştir yedek parcası bolca mevcuttur yakıtının dışında yüksek motor hacimlerinin getirisi olan yüksek vergi diliminide göz önüne almalısınız

Ynt: Araziye ilk adımı hangi araç ile atmalı?

reis28' Alıntı:
birde şu husus var yakıt önemli degil dersen kare kasa JX JX in iç mekanı daha geniştir yedek parcası bolca mevcuttur yakıtının dışında yüksek motor hacimlerinin getirisi olan yüksek vergi diliminide göz önüne almalısınız

yok usta yakıt onemlı değil ama suzuki ve lada ya pek ısınamadım ben hanı onları kullanırken jeep kullandığımı pek hissettirmeyecek gibi geliyor bana. sakın söylediğim yanlış anlaşılmasın bu benim şahsi fikrim. ama tabi ilk olarak bu işe adım atacağım işin belki yazılan yorumlar niva ve suzuki olarak ağırlık basıyor.

yakıtı göz önüne almazsan kare kase JX derim modifiye parcaları bol miktarda mevcuttur ve uygun fiyatla bulmak mümkün 95 model üstü bir tane bulun alın derim

aslında araştırmalarım sonucu cj5 in ilk başlayan biri için biraz problemlere neden olabileceğini göz önüne alarak defender ve jeep cheroke arasında gidip geliyorum ilk mesajımda büyük olmasın şehir içide kullanacağım demiştim ama belediye otobüslerinin bile şehirde rahatça dolaştığını göz önüne alırsak benim defender veya cheroke ile dolaşmam pek göze batmaz sanırım. :smiley: Bu araçları kullananlardan yorumlarını öğrenmek istiyorum ilk başlayan biri için bu araçlarda zorluk yaşar mıyım? gerçekten toprakta çamurda yağmurda karda zorlukları yaşayarak öğrenmek istiyorum. Bu yüzden jeep kullandığımı hissetmek benim için önemli tekrar söylüyorum tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket etmeyi düşünüyorum ama bir niva veya suzuki görünüş itibari ile elediklerim arasında. Yeni başlayan birine kriterlerim doğrultusunda önerebileceğiniz araçlar neler olabilir ve ilk modifikasyonlarım neler olmalıdır konu hakkında fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

bence ford explorer de düşünebilirsiniz. şehir içinde hem konforlu ve kullanışlı. hem de jipe bindiğinizi hissettirebilecek bir araç. bunun dışında en iyi alternatif grand cherokee olabilir. : )

daha önce arazide arac kulanmadıysanız ve bu aracları yakından görmek istiyorsanız ceşitli gezilere aracların sag koltugunda misafir olarak katılın o zaman kıriterleriniz daha belirgin olur ve kafanızdaki soru işaretlerinin cogunu cözersiniz

Selamlar,

Benim ilk arazi aracim CJ 5 ti son aracimda CJ 5 olacak cunki CJ tedavisi bulunamayan 1 hastaliktir artisiyla eksisiyle CJ ye 1 kere bindinmi baska arabaya binemezsin ama evli ve cocuklarin varsa veya araci olmayan misafirlerin cok ve sevdiklerinle gezmeyide seviyorsan 2. arac olarak landrover defenderide alir veya almayi planlarsin lakin CJ den ayrilamazsin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Merhaba, ben de bütçeye göre ilk bakışta Niva veya Vitara derdim ama siz büyük olsun yakıtı sorun değil diyorsanız 97-98 Pathfinder da oldukça şık ve fiyatı uygun olan bir araç.

asilhector' Alıntı:
Selamlar,

Benim ilk arazi aracim CJ 5 ti son aracimda CJ 5 olacak cunki CJ tedavisi bulunamayan 1 hastaliktir artisiyla eksisiyle CJ ye 1 kere bindinmi baska arabaya binemezsin ama evli ve cocuklarin varsa veya araci olmayan misafirlerin cok ve sevdiklerinle gezmeyide seviyorsan 2. arac olarak landrover defenderide alir veya almayi planlarsin lakin CJ den ayrilamazsin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ali bey yarama tuz basıyorsunuz :smiley: konunun başında belirtmiştim kesinlikle hayalim cj5 ama yeni bir off roadçı adayı olduğum için cj 5 ile sorunlu bir başlangıçımın olacağı söylendi ama bu arabaya baktıkçada içim gidiyor http://www.sahibinden.com/1977_mod_15_000_de_cj5_t_dag-34WQQaXQQ11006033WQQpXQQdisplayitem
Cj5 ile sık karşılaçabileceğim sorunlar neler olabilir ilk etapta nelere dikkat etmeliyim sizce?
Konu hakkında bilginizi paylaşırsanız memnun olurum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR