Arazide Vinç Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,505

Etiketler
Ynt: Arazide Vinç Kullanımı

Bu ve benzer bilgilerin sıkca tekrar edilmesinde hayati fayda olduğunu düşünüyorum.
Vinç arazi işine gönül vermiş herkesin nasıl kullanacağını bilmesi gereken çok önemli bir cankurtarandır.Vinç herzaman işinize lazım olmayabilir ama birkez lazım olur,işte o bir kez her şeye değer birkezdir.

seco7' Alıntı:
Bu ve benzer bilgilerin sıkca tekrar edilmesinde hayati fayda olduğunu düşünüyorum.
Vinç arazi işine gönül vermiş herkesin nasıl kullanacağını bilmesi gereken çok önemli bir cankurtarandır.Vinç herzaman işinize lazım olmayabilir ama birkez lazım olur,işte o bir kez her şeye değer birkezdir.
cok haklısınız aynen katılıyorum

1900 kg lık nissan terrano 1 aracıma 300 tl lik 1000 kg kapasiteli max extra atv vinci taktım,
o vinç o arabayı çekmez diyeceksiniz ama en dik yerden 40 cm balçık içinden bile çekip çıkartıyor nasıl olur diyenler varsa ?
3 sıralı palanga makarası taktım 1000 kg lık çelik hahat sardım 50 mt .bir ucu tampondaki çeki demirine bağlı tabiki
3 lü makaradan dolanınca tam açıldığında 15 mt kadar açılıyor makaradan sonra 5 tonluk tel ile 25 mt herhangi bir ağaca bağla ve çek oluyor.....
9000 lik 1500 tl lik vinçlere gerek yok boşa para vermeyin derim... (benim param değerli :smiley:)))
makara 70 tl fazladan 1000 kg çelik halat mt/ 1.5 tl 50 mt 75 tl. 300 tl max extra atv vinci btüm olay budur..... 2 tonluk arabayı heryerden çeker.
biraz denizcilik birazda offroad çılık olunca çözüm oluyor 200 kg lık yelkeni makaralar sayesinde tek kolla 20 mt direğe çekiyorsunuz...

TERRANO 1.' Alıntı:
1900 kg lık nissan terrano 1 aracıma 300 tl lik 1000 kg kapasiteli max extra atv vinci taktım,
o vinç o arabayı çekmez diyeceksiniz ama en dik yerden 40 cm balçık içinden bile çekip çıkartıyor nasıl olur diyenler varsa ?
3 sıralı palanga makarası taktım 1000 kg lık çelik hahat sardım 50 mt .bir ucu tampondaki çeki demirine bağlı tabiki
3 lü makaradan dolanınca tam açıldığında 15 mt kadar açılıyor makaradan sonra 5 tonluk tel ile 25 mt herhangi bir ağaca bağla ve çek oluyor.....
9000 lik 1500 tl lik vinçlere gerek yok boşa para vermeyin derim... (benim param değerli :smiley:)))
makara 70 tl fazladan 1000 kg çelik halat mt/ 1.5 tl 50 mt 75 tl. 300 tl max extra atv vinci btüm olay budur..... 2 tonluk arabayı heryerden çeker.
biraz denizcilik birazda offroad çılık olunca çözüm oluyor 200 kg lık yelkeni makaralar sayesinde tek kolla 20 mt direğe çekiyorsunuz...

öncelikle umarım denizcilikden ayrılmazsınız ve offroad böyle yapmazsınız cünki hiçbir offroadcı celik halatı agaca bağlamaz bağlanan celik halat ayacı kurutur ...boğum oluşturur ve agaç kuruduktan sonra daha sonra kimse kullanılamaz bizim kafamız calışmadığından yada paranın cok olmasından dolayı sizden daha fazla para veripde almıyoruz o winçleri :smiley:)) sizin kullandığınız teknik zaten bilinen bir tekniktir öncelikle artık winçler o kadar para değil sentetik halatlı kullanıyo herkes ve 1000 tl civarı aynı zamanda celik halat değil strep kullanıyoruzki oda zaten 5 tonluğu bile para değil ..hadi hepsini geçtim öyle anlar olurki açilen müdahile etmek gerekir 2 ucu kancalı mapalı ipek halatlar varki onlarda zaten 120 tl ve koptuğunda kimseyi öldürmez hadi bunlarıda geçtik 1900 araçın ortalama battığı yerden cıkarmak için 4 tonluk cekme kuvveti lazım bu arada benim anladığım batma mantığı camurda kapı kolalrına kadar balcığa batmayı kastediyorum yani defransiyellerin oturmasından değil ki bunada 1 ton koyalım demekki size mantıken 10.000 libreden aşşa olmaması gerekli kısaca mantık ölçünüz offroad camiası için bence uygun değil dikkat cekiyorum BENCE diyorum kafasına yatan olabilir bu arada vermiş oduğunuz maliyet aşşa yukarı 750 tl 1000 tl verip bunlarla uğraşmamak bence en güzeli :smiley:))

Bende Ünal hocama aynen katılıyorum gecen gün aracımızın biri balcıga saplandı camurun izası biz müdahale edene kadar kapı camlarına cıktı batıgı yer bataklıktı arac durdukca kendi agırlıgıyla gömülüyordu bu durumda bilincli acil müdahale gerekir kullndıgımız vinc 9000lbr batan aracın agırlıgı 1200 kg ceken aracı arkadan agaclara strapla baglayarak batan aracada bir makara uyguladık ve aracı cok kısa bir sürede battıgı yerden cıkardık

Şakacı arkadaşlar da olmasa iyice sıkılacağız buralarda ;D

Şaka yaptığını düşünmüyorum ben arkadaşın.ihtiyaçlara ve kullanıma göre teoride iş görecektir arkadaşın bahsettiği yöntem.Aracı soktuğunuz parkura ve yaptığınız offroad'un sertliğine göre ihtiyaçlar değişecektir.Benim arabayı batıralım fazla değil teker seviyesine kadar, makara yapmadan 15000 lik çıkarsın bakalım. Belki çift makara çeker :smiley:):smiley:)

1 .Şimdiye kadar hiç bir ağaca çelik halat bağlamadım . en az 100 adet fidan dikmişimdir aracımda 2 adet strep taşıyorum.......
2. çelik halatı sentetik halatla değiştim .....
3 .40 cm çamur dedim oda benim yan basamak seviyemdir. daha fazlası için tabiki yetmez..
4. bu yaptığım sistemin adı. denizcilikte (donam) olarak adlandırılır. ve 50 tonluk bir balıkçı gırgırını 10 hp tek silindir bir motorla karaya çeker.
5. bu donamla 1 hp lik elektirik motoru 5 ton çeker
6 . fatih gemilerini bu donam sistemiyle halice kadar yürüttü işgörürlüğü 500 yıldır sabittir.
7. şakaları severim ama kullandığım bir sistem bu anlattıklarım şaka değil. eleştiriyede her zaman açığım bu böyle biline....

dolam sistemi cok bilinen bir uygulamadır 9000lpr lik vincle ve üc makaralı dolamla tam yükli 10 teker kamyon cektim lakin sistemi arazide acil kurmak biraz sorun oluyor o neden le tercih edilen vinc aracın agırlıgının en az ikibucuk katı kapasitesi olan vincler tercih edilir ha bu demek degildirki daha düşük kapasiteli vinc kullanılmaz diye bir kayide yok agaclara strap baglıyarak kullanmanıza sevindim dogada gezerken bir cok agacta gördügüm celik halat kesikleri beni baya üzüyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR