Aralık Ayında Avrupa Gezisi Tavsiyeleri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sunshine Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,889

sunshine

Yeni Üye
Yer
istanbul
2-11 Aralık arası kaçmak istiyorum. Düşündüğüm rotalardan biri Amsterdam-Hamburg-Berlin; biri Münih-Prag-Viyana, biri de Hırvatistan-Macaristan

Aralık'ta hangisi daha verimli olur, aradaki ulaşımın (en ucuz şekliyle) maliyeti ne olur, ya da o tarihlerde Avrupa'nın herhangi bir yerine arabayla gitmeyi düşünen birileri varsa eklenebilir miyim :smiley:
Tavsiyelerinizi rica ederim:smiley:)))

Etiketler
Ynt: Aralık Ayında Avrupa Gezisi Tavsiyeleri?

Merhaba Sunshine,,
Prag mükemmel bir başkent, mutlaka görülesi ve gidilesi bir sehir ancak münih ve viyana için aynı şeyleri söyleyemem.zaten pekde bir farkları yok. Avusturyaya illa gidicem dersen gitmişken mutlaka Salzburga da uğra. Aralık ayı için çok harika bir yer. Bu güzergahı seyahat planı olarak değilde geçiş güzergahı olarak kullanman daha iyi olur.(başka seyahatlerde 1-2 günlük veya gecelik kısa geziler şeklinde)
bende 6-13 aralık dönemi mısıra bir gezi planlıyorum. ama tek basına ne kadar güvenlikli olur bazı soru işaretleri var kafamda :smiley:

Aslında Avusturya'ya gidersem Graz'ı görmek istiyorum ama bu kış vakti de oralara gidilmez ki...ben yine Almanya civarında dolanacağım sanırım. Gerçi annem beni Mısır'a götür diye tutturdu ama; hazır niyetlisini bulmuşken sorayım
Mısır'a nasıl bir gezi planlıyorsun? Tahmini maliyetin nedir?

Merhaba Sunshine,

Münih-Prag-Viyana düşünürsen sana yardımcı olabilirim. Her sene şubat ayında Münih'e gidiyorum. Bir iki defa da Prag'a gittim. Münih Prag arası çok uzuk değil. Sabah çıkıp öğleden sonra orada oluyorsun. Münih de sana çok yardımcı olabilirim.

Bence ilk önce gitmek istediğin yere karar ver. Bu kararı verirken de iklimi düşün.

Sevgiler,

Erdal R. Tuna

işte en önemli soru; ve sorun :smiley:
bulabildiğim en ucuz uçak bileti gidiş dönüş 330 euro (istanbul-kahire)(daha ucuz bir yol bilen varmı?:smiley:
vize-pasaport uzatma-sağlık sigortası vs 150 euro
ve orda konaklama ulaşım yeme içme 6-7 gün için 250 euro gider diye düşünüyorum.
toplamda bir haftalık mısır gezisi 700-800 euro arasında bi fiyat çıkıcak gibi görünüyor.
gezi planına gelince, henüz gün ve güzergah planlamasını yapmadım ama gezi listesinde yer alan yerler;
kahire,gize,sharm el seyh, nil boyunca Asyut,Karnak, Luxor,Assuan ve Abu Simbel
vakit ve para kalırsa süveyş,sina ve iskenderiyeyi de plana ekleyeceğim ama bu mekanlar kuzeyde, yerleri ters kalıyor.

buarada Avusturya ve Çek Cumhuriyeti hakkında soruların olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. eğer almanya tarafına gidiyosan ve almancan varsa ülke içerisinde şehirler arası dolaşımda Mitfahren yöntemini(internetten otostop gibi bişi) kullanabilirsin. hem çok ucuza seyahat etmiş oluyosun hemde çok güzel ve keyifli yolculuk yapmış olursun. almanyada kullanıcısı çok fazla. bende bir çok kez kullandım. 10 liralık yolu 3-4 liraya gidiyosun. ve çok güzel insanlarla tanışıyosun.

karar verdim sanırım. 78 EUR gidiş dönüş Münih uçak bileti buldum :smiley: 2-12 aralık arası gidiyorum...gitmişken salzburg, viyana, pragı da gezerim; tabii aradaki ulaşımın maliyeti ne olur bilemem (bilen var mı?)
bir de şu vize işi beni düşündürüyor; Almanya'dan alırken bir turizm firmasını aracı yap kurtul diyemiyorsun kendin gitmen gerekiyor :( randevusu, gitmesi, vssi...ooof of...bir de sadece kalacağın gün kadar vize veriyorlar.
Fransa 6 aylık veriyor her sefer, ama yüzüm tutmuyor artık oraya gitmeyeceğim için vermeyebilirler :smiley:

evet bu durumda Münih ve civarı tavsiyelerinizi bekliyorum.

2-9 ARALIK MÜNİH uçak biletimi aldım. Evet, sizce munih için kaç gün yeterli, sonrasında Prag'a ve Salzburg'a mı gitsem, Stuttgart'a mı gitsem?
tavsiyeleriniz, yorumlarınız lütfen :smiley:

sunshine' Alıntı:
2-9 ARALIK MÜNİH uçak biletimi aldım. Evet, sizce munih için kaç gün yeterli, sonrasında Prag'a ve Salzburg'a mı gitsem, Stuttgart'a mı gitsem?
tavsiyeleriniz, yorumlarınız lütfen :smiley:

Bence Münih için 2 - 3 gün yeterlidir. Sonrasında ise tabii ki Prag ama vize alman lazım. Prag'a gidersen aman yankesicilere dikkat et. 2. Olarak Salzburg olabilir. 3. olarak ise Stuttgard. Bunlar benim düşüncem. Münih'de nerede kalacaksın?

Karayoluyla Çek Cum, Macaristan vs... için vize kalkmadı mı? Hatta Mart'tan sonra havayolunda da kalktı diye biliyorum. Schengen üyesi ülkelerden geçiş yapılıyor serbest olarak???
Ben HC ve CS kullanıyorum, beni misafir edecek birilerini bulurum elbet :smiley:

ben de 30 kasım da Munihe gidiyorum, 3 aralıkta Prag'a gidip 1-2 gece kalıp Berlin'e geçmeyi, orada da 1 gece kalıp tekrar Münih'e dönmeyi planlıyorum... Tek sorun şimdiye kadarki arastirmalarimda ucak biletleri bu güzergah için 500doların üzerinde. Araba kiralayıp dolanmak bu fiyatlara göre daha ucuz görünüyor ama tek başıma araba kiralayıp dolanmak da pek eğlenceli gelmedi, dolayısıyla henüz karar veremedim... Karayolu ya da havayolunda vize yok diye biliyorum gerçi ama bir daha kontrol etmem gerekecek anlaşılan...

Ben Eylül-Ekim döneminde 15 gün boyunca İsviçre'yi ve Almanya'da Münih ve Stuttgart'ı gezdim. CS kullandım ilk kez ve sorunsuz bir gezi oldu.
Stuttgart'ı tavsiye etmiyorum. Ama gitmek istersen her rehber kitapta tavsiye edilen turistik yerlerin haricinde (TV kulesi, Mercedes müzesi, hayvanat bahçesi vs.) Tübingen ve Eslingen'e gidebilirsin. Eslingen arabayla 20 dk. uzaklıkta. Çok küçük bir kasaba. Tübingen'e trenle 1 saatte ulaşabilirsin. Tübingen'i tavsiye ederim.
Münih Stuttgart'tan daha fazla vakit ayrılması gereken bir şehir. Tren istasyonunun karşısından hareket eden iki katlı gezi otobüsleriyle şehir turu yaptım ben. Bu otobüsler her saat başı hareket ediyor. Aralardaki duraklarda inip çevreyi gezip daha sonra gelen otobüse ücretsiz binebiliyorsun. üç farklı güzergâh var.
1) Day trip Bavaria: Romantic Road - Rothenburg and Harburg
2) Day trip Bavaria: Royal Castles Neuschwanstein and Linderhof
3) City sightseeing: Hop-On-Hop-Off Grand Circle Munich
Ayrıntıları ve fiyatları internetten çok kolay bulabilirsin. Burada zaman almayayım. Fazla günün yoksa bu turlar gezmek için çok pratik ve zaman kazandırıcı. Ben ilk gün Grand Circle Munich, ikinci gün de Neuschwanstein and Linderhof turuna katıldım. Neucshwanstein 2 saat uzaklıkta. Sonbahar döneminde yol manzaraları çok güzeldi. II. Ludwig biraz deliymiş ve Disneyland'a benzer bir şato yaptırmış kendisine:smiley: Marienbrücke köprüsüne çıkmalısın.

Bu arada ben de bayram tatili için alternatifleri araştırıyorum. Öneriler alabillirim.
Ayrıca böyle ucuz biletleri nasıl buluyorsunuz?
İspanya niyetim vardı ama biletler ateş pahası. Sadece bilete dünya kadar para vereceğime seyahat acentalarının turlarına katılmak daha hesaplı geliyor bana.

En son Ekim ortasında Madrid'e gittim, THY ile herşey dahil 250 euro idi bilet fiyatı. Bu tarz promosyonlar değişik zamanlarda çıkıyor, çabuk tükeniyor önceden ayarlamak gerek, ben 1.5 ay önceden almıştım biletimi. Bilet fiyatına göre de yer seçilebilr, sonuçta Avrupa'da şehirler birbirine çok yakın. Kuzey Avrupa çok karlı olacaktır, bu mevsimde İspanya, İtalya sahilleri ve Portekiz daha iyi olur ama şiddetli yağışlara hazırlıklı olun. Keyifli seyahatler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON MESAJLAR

SON KONULAR