Arada Kaldım, Aradaki Fiyat Farkına Değer Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan markymark Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,672

markymark

Yeni Üye
Herkese merhaba,
Uzun bir düşünme sürecinden sonra, pandeminin de etkisiyle biz de karavan dünyasına katılmaya karar verdik.
4 kişilik 750 kg altı bir karavan almayı düşünüyoruz ama NK Breathe ile Güney Bombe 370 arasında kaldım.
NK 50 bin, Güney 79 bin. NK rakamıyla fiyat olarak avantajlı ama şikayetleri (özellikle teslim ve kalite konusunda) okudukça uzaklaşıyorum.
Ana sorum şu: aradaki fiyat farkına değer mi?
Bir taraftan daha ugyun fiyatlı NK alıp aradaki farkı güneş paneli için bütçe ayırmayı düşünüyorum. Bir yandan bir kere alınan birşey deyip Güney'e yöneliyorum.
Bir diğer sorum: Güneş Paneli.
Güneş paneli alıp güneş altına park etme, dolayısıyla sicakta kalma zorunluluğu varken bir yandan da elektrik ihtiyacı için iyi diye düşünüyorum. Forumda su katlanır ve ayrı olan paneller sağlıklı oluyor mu? Bir buzdolabı, birkaç aydınlatma, TV ve hidrofor çalışacak sadece. Katlanır paneller bunlara yeter mi? Panelleri direkt normal panel bağlantısı gibi mi yapıyoruz.
sabırla okuyup vereceğiniz öneriler için şimdiden teşekkürler.
saygılarımla.

Ben de bir güney bombe kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki güney kullanıp memnun olmayan pek görmedim. Paranızın karşılığı ne ise onu alırsınız. Güneyden memnun olmama durumu sadece güney parası verip avrupa karavan konforu bekleyen arkadaşlarda oluyor.

Diğer markayı kullanmadım bilemem ancak gerek internet ortamındaki yorumlarda gerek kamp yerlerinde ettiğimiz sohbetlerde namı pek iyi değil.

Ben de bir güney bombe kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki güney kullanıp memnun olmayan pek görmedim. Paranızın karşılığı ne ise onu alırsınız. Güneyden memnun olmama durumu sadece güney parası verip avrupa karavan konforu bekleyen arkadaşlarda oluyor.

Diğer markayı kullanmadım bilemem ancak gerek internet ortamındaki yorumlarda gerek kamp yerlerinde ettiğimiz sohbetlerde namı pek iyi değil.
Yorumunuz için çok teşekkürler. Direkt kullanıcıdan gelen yorum olması da güzel bir ayrıntı oldu :smiley:
Dediğim gibi bir kefede gerek teslimat gerekse kalitesinden dolayı şikayet dolu korkutan 50 binlik bir NK, diğer tarafta 80 bin bandında Güney.

Karavan alırsam güneş enerjisi konusunda ne yapabilirim sorusu herzaman aklımda. Taşınabilir panel tavsiyesi bende bekliyorum. Önerilen marka/model ve satış yeri vb. konuda yardımcı olursanız merak edenlere yardımcı olursunuz.

Özellikle yaz tatilinde toz toprak vb. etkenlere maruz kalması, Avrupa karavanların aşırı lüks, pahalı ve 750 kg üstü olması (BE ehliyetim yok ve almayı düşünmüyorum) sebebiyle yerli ve ucuz/fiyatını hak eden ürünlere yönelmek bana daha mantıklı geliyor. Ancak bazı üreticilerin özellikle pandemi döneminde ortaya çıkması, geliştirme aşamasında olması, eksiklerin müşterilerin geri dönüşlerine göre giderilmesi gibi etkenler sebebiyle; bu işi yıllardır yapan, uzman, müşteri ilişkileri iyi olan, servis/bakım konusunda sorun çıkarmayacak modellere/markalara yönelmek gerekir.

Öte yandan NK karavan ile ile ilgili bu kanalda yer alan videolara göz atabilirsiniz.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=sEtBWOh-6NM

Video: https://www.youtube.com/watch?v=22KaZ-ZkNBQ

Video: https://www.youtube.com/watch?v=_6Ydfxyv_1Q

Eğer 220V elektrik temin edebileceğiniz kamp yerlerinde kalmaksa amacınız, güneş paneline ihtiyacınız olmayacak demektir. Ancak, kamping bulamadığım zaman da elektriğim olsun diyorsanız, güneş paneli şart. Gölgeye - güneşe park etmek, sizin güneş enerjisine ihtiyaç duymanızla ilgili bir şey. Zaten aküleriniz doluysa, veya dışarıdan elektrik alabiliyorsanız, gölgeye park edebilirsiniz.

Portatif panellere gelince, bu konuyla ilgili bilgim yok. Sabit olanlara göre kur - kaldır eziyeti, zarar vermeden taşıma ve depolama çabaları, kolayca çalınabilme riski, verimlilik konusunda şüphelerim, beni bu konuda hiç düşündürtmeden sabit sisteme yöneltti. Karavanımı şu güne kadar çok kullanabilmiş değilim, tecrübe açısından cahilce yorum yapıyorum, affola.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR