Araçta Laptop Kullanabilmek için Kaç Watt lık Inverter Kullanmalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smlhyk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,394

smlhyk

Kamp II
Yer
Ankara
Sayın üstadlar
Aracımda laptop kullanmak ihityacı duyuyorum. Bunun için bir invertör almak istiyorum. Laptop şarj cihazımın İnput değerleri 110-220V 1,5 A, kaç Wattlık bir inventör işimi görür?
Birgün buna ihtiyacımın olacağını düşünerek araç akümü değiştiriken 72 Amp akü taktırmıştım. 72 amp akü ile araç çalışmazken kaç saat kullanabilirim?
Laptop için araç şarj cihazı kullanmak istemiyorum çünki, ihtiyaç duyduğumda inventörü cep telefonum içinde kullanmayı planlıyorum.
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Araçta laptop kullanabilmek için kaç watt lık invertör kullanmalıyım?

İsmail bey merhaba benim aracımda 300watt modifiye sinüs inverter var ve laptopumu rahatlıkla çalıştırıyor zaten laptoplar 65watt enerji tüketir buda sizin akü ile marşı riske atmadan uzunca bir zaman kullanabilirsiniz zaten 3-5 saat te bir arabayı azıcık çalıştırırsanız hemencecik doldurur aküyü.

Ynt: Araçta laptop kullanabilmek için kaç watt lık invertör kullanmalıyım?

yaybek' Alıntı:
İsmail bey merhaba benim aracımda 300watt modifiye sinüs inverter var ve laptopumu rahatlıkla çalıştırıyor zaten laptoplar 65watt enerji tüketir buda sizin akü ile marşı riske atmadan uzunca bir zaman kullanabilirsiniz zaten 3-5 saat te bir arabayı azıcık çalıştırırsanız hemencecik doldurur aküyü.
yusuf bey tşkler
330 wattı çakmaklığa bağlayabilirmiyim, kaldırırmı aküden mi almak lazım

Ynt: Araçta Laptop Kullanabilmek için Kaç Watt lık Inverter Kullanmalıyım?

İsmail bey bir arkadaşım çakmaktan almıştı biraz fazla yüklenmiş sanırım çakmak soketini biraz eritmişti ama 300 watt bir invertöre çakmak aparatı takıldığına göre sorun olmaması gerekiyor.

Bu güçteki inverterle araç buz dolabıda çalıştırsak ikinci akü şartmıdır.

Yurtdışından daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.706~page.1~pagesize.52~pagesort.relevence

Resimdeki inverter ise sadece laptop ışıldak küçük çapta elektrikli araçalr çalıştırabilirsiniz,buzdolabı için en az 1000 wat gereklidir,bilginiz olsun yüksek çapta kullanacağınız araçalar için çakmaklğı hiç bir zaman kullanmayınız,inverter için mutlaka aküden hat çektiriniz,saygılar

Uzak doğu tipi modifiye sinüs 1000 watt'ların bir çoğu kompresörlü buzdolabını çalıştırmıyor, kompresörlü buzdolabı için en az modifiye sinüs 1500-2500 watt arası gerekir, ancak tam sinüs 1000 watt buzdolabını çalıştırır, tam sinüsler oldukca pahalıdır, sistemin tüm yükü elektronik aletlerden oluşmadığı için tam sinüse gerek yok, 1000 watt tam sinüs fiyatına 2500-3000 watt modifiye sinüs alınabilir..

Laptop umu karavanda invertörle kullanırken bozuldu.

300 Watlık "Koselli" marka invertör (herhalde modifiye sinüs) kullanıyorum.
http://www.hepsiburada.com/liste/koselli-300-w-12-v-220-v-donusturucu-660002/productDetails.aspx?productId=otm660002&categoryId=252871

Tamiri pahallı olduğundan, yeni bir laptop aldım. Şimdi yeni laptopu, aynı invertörle kullanmaktan çekiniyorum.

Laptop için , tamsinüs invertör mü kullanmak gerekli?

Erden Bey, bilgisayarınızın neresi bozuldu? Güç kaynağı mı yoksa anakart veya çevre birimleri ile ilgili bir arıza mı?

Ya da eski bilgisayarınızın güç kaynağını fişe takın çıkışında halen voltaj oluşuyorsa (17..19V gibi) invertörünüz masum demektir. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Erden Bey, bilgisayarınızın neresi bozuldu? Güç kaynağı mı yoksa anakart veya çevre birimleri ile ilgili bir arıza mı?

Ya da eski bilgisayarınızın güç kaynağını fişe takın çıkışında halen voltaj oluşuyorsa (17..19V gibi) invertörünüz masum demektir. :smiley:

Ferhat, laptopun adaptörü çalışıyor (ışığı yanıyor), bilgisayarın kendisi bozuldu ( elektronik bir devresi bozulmuş)
O zaman, sorun invetörde değil herhalde, bilgisayarda oluşan bir kısa devreden kaynaklandı sanırım.

Teşekkürler. Selamlar.

200 watt lık invertorle kameramı sarj edebılıyorum,laptobuda ihtiyac dahilinde kullandım ama uzun sure kullanmadım,
tek dezavantajı invertorun fan sesi

Ben şu ürünü netbook için kullanıyorum. Şimdiye kadar problem çıkmadı . Arabada netbook'u bataryası ile birlikte kullanıyorum.
http://www.waeco.com/ae/3411_921.php
Tam sinüs değil, modifiye sinüs. Ama arıza çıkarır mı ileride bilmiyorum.

Modifiye sinüs, iyi tasarlanmamış güç kaynaklarında sorun çıkartır. Sorun çıkartacaksa zaten bir iki saatte ortaya çıkar. Aşırı ısınır veya bozulur. Birkaç saat düzgün çalıştıysa, aşırı ısınma yoksa, endişelenmenize gerek yoktur. :smiley:
Ama sonra bozulursa da benden bilmeyin. ;D ;)
Bugüne kadar modifiye sinüs yüzünden, sadece ışıldağımın güç kaynağındaki kondansatörü patlattım. Işıldak, hani şu küçük floresan lambalı olup 220V'dan aküsünü şarj eden tipti. Güç kaynağı trafosuz ve sadece kondansatörle yapılmıştı. :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON MESAJLAR

SON KONULAR