Araçta Bir Terslik mi Var? (Lada Niva )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fahriyesilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,287
Ynt: Araçta Bir Terslik mi Var? (Lada Niva )

yunus bager' Alıntı:
Arkadaşlar hiç dikkatinizi çektimi soruyu soran ortalıklarda yok ::smiley: ::smiley:
kusra bakmayın babam hacı ya gıttımişti onu karşılamaya gitmiştim o yüzden cevap yazamadım...ayrıca ben bu forumu cok uzun suredır takıp etmekteyım ancak kendımde herhangı bır etkınlık yapmadan foruma dahıl olmak ıstemedım oyuzdende ılk olarak bır lada nıva aldım ve foruma gırışimı yaptım ...

Etiketler

Ek olarak...
Kum geçişlerinde "lastik havaları indirilir" diye öğretilmişti vaktiyle bir sürüş kursunda... ve çöl-kum lastik havalarının indirildiği tek yermiş...

Burada bi anlam karmaşası oldu galiba. Soruyorum size; orta diferansiyel kilidi diye bişe var mı araçlarda ? Ortada duran diferansiyel mi ?
Şanzıman yada arazi şanzımanıdır... Yanlış mıyım ?

Panzerci' Alıntı:
Burada bi anlam karmaşası oldu galiba. Soruyorum size; orta diferansiyel kilidi diye bişe var mı araçlarda ? Ortada duran diferansiyel mi ?

nivaların arazi şanzımanlarının içindede bir difransiyel var ona merkezi dif de derler merkezi dife sahip arazi aracları öne ve arkaya gücü orantılı bir şeki,lde dagıtarak kaygan zeminde ve virajlarda aracın yol hakimiyetini dahada arttırır aracı agır devir dedigimiz vitese taktıgımızda ön ve arka difler sürekli gücü eşit oranda alır kısacası nivada merkezi difransiyeli kitlemek terimi bu

Panzerci' Alıntı:
Dursun usta gereken cevamı vermiş
orta diferenasiyel arazı şanzımanında ön ve arka şaftın bağlandığı yerin arasındadır bazı eski teknolojiye sahip 4x4 araçlarda yoktur
örnek : land rover defender seri 1-2-3 lerde , jeep cj5-6-7-8 gibi bu araçlarda orta diferansiyel yoktur 4x4 konumunda 2 saft birbirine direk bağlanmış olur

reis28' Alıntı:
nivaların arazi şanzımanlarının içindede bir difransiyel var ona merkezi dif de derler merkezi dife sahip arazi aracları öne ve arkaya gücü orantılı bir şeki,lde dagıtarak kaygan zeminde ve virajlarda aracın yol hakimiyetini dahada arttırır aracı agır devir dedigimiz vitese taktıgımızda ön ve arka difler sürekli gücü eşit oranda alır kısacası nivada merkezi difransiyeli kitlemek terimi bu

Bilgi için teşekkürler. Arazi arçlarında orta defransiyel olduğunu bilmiyordum. Napalım CJ ciyiz ;D

Panzerci' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler. Arazi arçlarında orta defransiyel olduğunu bilmiyordum. Napalım CJ ciyiz ;D

cogu arazi aracındada yok zaten orta diferansiyel cokta sorun degil ;) ;) :D

Arkadaşlar tekrar merhaba, kısa bir aradan sonra konu ile ilgili yazılanları okuyabildim. Yardımcı olan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. Gelelim konuya;

Yazılan cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bizim aracımızda diferansiyel kilidi diye bildiğimiz sistem aslında merkezi diferansiyelmiş.
Bu durumda çıkamamız normal gibi gözüküyor. Artık böyle durumlardan kurtulmak için ön ve arkaya diferansiyel kilidi gerek sanırım.
Durum hakkında fotolar aşağıdadır.

DSC04674.jpg

DSC04675.jpg

DSC04676.jpg

ön ve arka şaftınızı akis olarak dşünün arazi şanzımanınızın ise difransiyel olduğunu düşünün işte en küçük kol arazi şanzımanınızı kilitler ve ön ve arka şaftı birbirine bağlar nivalardaki sistem budur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri