Araçlarda Motor Değişikliği - MMO Bilgileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ncmsrn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,038
Ynt: Araçlarda Motor Değişikliği - MMO Bilgileri

bu konuları defalarca burada tartıştık .hatta ben bizzat işin uzmanına kadar yazışmalr yaptım ve burada paylaştım
evet benzinden dizele dönüşüm oluyor 2000-3000 euro parayı bastığınız zamn üzerine motor ve motor tadilat işçiliği astarı yüzünü geçiyor
yapan kurumda tekrar söylüyorum itü bünyesinde kurulmuş otam denen kuruluş

Etiketler

Fahri Bey, Prensip olarak bu tip ve model araç original olarak bu motor ile dedonatılmış ise ve siz üreticiden emisyon testleri ile ilgili belgelerisağlayabilirseniz bizim test yapmamıza gerek yok. Aksi taktirde aracınızıtescil ettirebilmeniz için emisyon, motor gücü ve gürültü testleriniyaptırmanız gerekiyor Bu testlerin maliyeti toplam 3000-3500 Euro tutmaktadır (Barış Bey'den -212285 3456- kesin maliyeti öğrenebilirsiniz) İyi çalışmalar Metin Ergeneman

bu da arkadaşlar testi yapacak uzmanın bana cevaben yazdığı mail yazısıdır aynı zamanda orada bir tel nosu var oradan dönüşüm işiyle ilgilenen arkadaşlar bilgi edinebilirler

yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;

- Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,

- Araç dış gürültüsü: 70/157/AT veya ECE-R 51,

- Motor gücü: 80/1269/AT,

- Dizel Egzoz Dumanı: 72/306/AT,

Yönetmeliklerine göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranacaktır.

İllaki İTÜ den ölçüm yaptırmaya mecbur değil insanlar.
. Teknik servis raporu yeterli oluyor ( Otokar YTS raporu)
.Dizel eksoz dumanı - Araç dış gürültüsü - Eksoz emisyonu ölçüm ve raporları TÜV istasyonlarında da yapılabiliyor.

Beraberinde TSE, İTÜ, YTÜ, TAMTEST, TÜS-SAB ve FRENTEKNİK de yetkilidir.

Detalı bilgi için : TSE Araç Proje Şube Müdürlüğü
Telefonlar: 0 312 4166455 (Şb.Md. Orhan Kulaç) 0-313-416 6451 (Sadık Bey)

MMO RİZE den : Metin BIÇAKÇI Makine Yüksek Mühendisi (Tel: 464 2133294 Fax: 464 2133295)

ncmsrn' Alıntı:
yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;

- Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,

- Araç dış gürültüsü: 70/157/AT veya ECE-R 51,

- Motor gücü: 80/1269/AT,

- Dizel Egzoz Dumanı: 72/306/AT,

Yönetmeliklerine göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranacaktır.

İllaki İTÜ den ölçüm yaptırmaya mecbur değil insanlar.
. Teknik servis raporu yeterli oluyor ( Otokar YTS raporu)
.Dizel eksoz dumanı - Araç dış gürültüsü - Eksoz emisyonu ölçüm ve raporları TÜV istasyonlarında da yapılabiliyor.

Beraberinde TSE, İTÜ, YTÜ, TAMTEST, TÜS-SAB ve FRENTEKNİK de yetkilidir.

Detalı bilgi için : TSE Araç Proje Şube Müdürlüğü
Telefonlar: 0 312 4166455 (Şb.Md. Orhan Kulaç) 0-313-416 6451 (Sadık Bey)

MMO RİZE den : Metin BIÇAKÇI Makine Yüksek Mühendisi (Tel: 464 2133294 Fax: 464 2133295)

Tesekkurler

Arkadaşlar
teknik özelliklere çok da takılmayın. Zira, burada "motorun" özellikleri önem kazanıyor ve o da zaten "fabrika degerleri" esas alınıyor.. ama hep vurguladığım gibi, mutlaka bu işi daha önce yapmış usta/muameleci ile çalışmak gerek. reha

kaptan10' Alıntı:
Fahri Bey, Prensip olarak bu tip ve model araç original olarak bu motor ile dedonatılmış ise ve siz üreticiden emisyon testleri ile ilgili belgelerisağlayabilirseniz bizim test yapmamıza gerek yok. Aksi taktirde aracınızıtescil ettirebilmeniz için emisyon, motor gücü ve gürültü testleriniyaptırmanız gerekiyor Bu testlerin maliyeti toplam 3000-3500 Euro tutmaktadır (Barış Bey'den -212285 3456- kesin maliyeti öğrenebilirsiniz) İyi çalışmalar Metin Ergeneman

bu da arkadaşlar testi yapacak uzmanın bana cevaben yazdığı mail yazısıdır aynı zamanda orada bir tel nosu var oradan dönüşüm işiyle ilgilenen arkadaşlar bilgi edinebilirler

Uzun uğraşlar sonucu gerekli belgeler otokar dan temin edilmiştir. Bulunduğum yerdeki AİTM proje yetki belgeli mühendis arkadaşlada görüştüm.
Suan için Benzinli Dizel dönüşüm sıkıntılarını LR için aşmış bulunuyorum.

Temin edilen evraklardan örnekler.
Toplam 70 sayfa civarında

OTOKAR YAZI.jpg

otokar motor gücü.jpg

Araç proje yapan bir mühendis olarak daha önceki yazılarımda yönetmelik ilgili maddelerini paylaşmıştım. Arkadaşımın yaptığı gibi belgeler yetkili servisten alınır ise işlemler yaptırılabilir. Ancak bu raporlar ekteki gibi olmalıdır. TÜV deki egzos raporları yeterli değildir. Tebrikler... Ayrıca Orhan Kulaç emekli oldu...

- Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT, 33 sayfa

- Araç dış gürültüsü: 70/157/AT veya ECE-R 51, 17 sayfa

- Motor gücü: 80/1269/AT, 12 sayfa

- Dizel Egzoz Dumanı: 72/306/AT, 10 sayfa

TOPLAM 72 sayfa resmi evraklar tip onay belgeleri vs.vs.
Çok zamanımı aldı. Çok uğraştırdı. Resmi olarak dilekçe ile başvurmadığım yer kalmadı. Çok sayıda muameleci ve memurla tartıştım. 7 ay uğraştım. Sonunda LR 90 - 110 - 130 için Benzinli Dizel dönüşüm evraklarını elde ettim.
;D ;D ;D :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR