İyi Seyahatler dilerim . Yakın tarihlerde seyahat etmişiz . Seyahat başlangıcınızı kaçırmışım . Yine de takipteyseniz , birkaç önerim olabilir :
1) KARABORSA döviz bozdurma ihtimali varsa elde Euro bulundurmak daha kârlı olabilir . Aksi takdirde KREDİ KARTI kullanımı , dövizle yapılacak alışverişlerde DAHA AVANTAJLIdır ... Uluslararası işlemlerde sizin KENDi bankanızın değil , MERKEZ BANKASInın kurları geçerlidir !.. Bir gazetenin döviz7yabancı para tablosuna baktığında göreceğiniz Merkez Bankası kuru , HER ZAMAN biz özel/Kamu bankasının kurundan avantajlıdır .
2) Matik'lerden para çekmek komisyonludur . Uluslararası ortamda bunu yapan öpülmeyi göze almalı . Tabii ki cepte 2 bin Euro ile dolaşın da demiyorum (!).. Ödeyeceğiniz komisyon ve yanınıza alacağınız nakit para(Euro) miktarını buna göre ayarlamakta fayda var .
3) Arnavutluk - Ohrid geçişi keyifli fakat meşakkatli . Zaman olarak sıkışık bir halde denemek doğru değil . Ama , keşke Üsküp'e giderken uğramış olsanız Ohrid ve Sveti Naum'a ...
4) Dönüşte Viyana-NoviSad , gidiş güzergâhınıza yakın görünüyor . Ljubliana ve Bled gölü'ne uğrarsanız pişman olmazsınız . Yollarda hiç problem yok . Slovenya'ya ben bu gezimde hayran kaldım . Ljubliana bir masal-şehir (!) Bled gölü Avusturya sınırına doğru 40-45km kadar . ACABA(??) ile gittim , hâlâ unutamadım . Prag,Budapeşte'de iyi vakit geçirenler için ZAGREB bunların bir ''minyatürü'' gibi . Herşey şehir merkezindeki 2-3km alana toplanmış adeta . (Bu rotayı seçerseniz , yol üzerinde diye söylüyorum)
İyi seyahatler , yolunuz açık olsun