Araçlaistanbul Üsküp Belgrad Budapeste Prag Viyana Novi Sad Niş Istanbul Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarikcimbom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,591
Bulgaristan konusunda bende ince999 gibi düşünüyorum,bu olaylar eskiden vardı şimdi çok az.nisan ayında yaptığımız bulgaristan gezisinde gece karavanla açık parklarda yattık bir sıkıntı olmadı.Bulgaristan üzeri gelmek isterseniz Belgrad'tan sonra Nİş'e 20 km kala İstanbul restoran ve bosphorus otelde mola verebilirsiniz,Niş kapıkule yaklaşık 480 km.karadağ üzerinden gelmeyi düşünüyorsanız üzeri gelmeyi düşünürseniz bu rotaya bir hafta ayırmanız gerekir,Tiran Ohrid yolu virajlı ve sıkıntılıdır ancak yinede arnavutluk üzerinden gelmek isterseniz yardımcı olmak için mail adresim. ipektel@gmail.com

Etiketler
Tiran Ohrid yolu tam şöförlüğü geliştirme ve aracınızın özelliklerini test etme yolu.Kimseciklerin olmadığı bol virajlı ve inişli çıkışlı yollarda üstleri yemyeşil ama orman olmayan dağları kah iner kah çıkarsınız.Aracınızda bir arıza olmadığı sürece ve gündüz giderken tabiatın içinde yapayalnız olmanın değişik duygularını yaşarsınız.Bir güzellik daha var ara sıra yanından geçtiğiniz bütün köylerde kesinlikle Türkiyedekilerle aynı görünüşte minareli beyaz badanalı camileri görürsünüz.Ezan bile okunuyor.

sonuc olarak novi sad tan sonra bir gün sofyada konaklama ve kapıkuleden istanbul dönüş en iyisi . kaldı bir haftam :smiley: artık marketten yolluk alma , iznimi milli eğitimden alma zamanı. sigortacım arabanın yeşil sigortasını orda yaptırırsam daha ucuz olacagını ve sınırda zaman kaybetmeyeceğimi söyledi. birde kaskonun yurtdısına actırılması var. yapaılması gerekenler listesi yaptım tam 30 kalem:smiley: bunları bu hafta bitircem ve yolculuk zamanı.

Mesajınızı yeni fark ettim, kusura bakmayın. Yakıtı genelde mümkünse yanımızdaki Eur ile nakit, değilse de kredi kartı ile aldık. Bizim gezimizin maliyeti çok uygun oldu, iki yıl önceki İstanbul'dan Prag'a gidip döndüğümüz gezide araçta 4 yetişkin birlikteydik, bir de kızımız ama onu hesaplamaya katmıyorum. Kişibaşı harcamamız 14 gün konaklama ile herşey dahil 1550 tl olmuştu. Tabi Eur daha düşüktü o zaman ama yine de kaldığımız yerleri filan düşününce sahiden uygun oldu. Bu arada ben neredeyse her zaman airbnb'den ev kiralıyorum. Hem çocukla rahat ediyoruz hem de maliyet fazla olmuyor.

merhaba, bende ailecek Yunanistan üzeri makadenyo ve belki Bosna Hersek'e kadar bir program planlıyorum. tecrübelerinizi paylaşmaya devam ederseniz cok memnun oluruz.

Son iki gün kaldı arkadaşlar. Viyana hariç kalacağım tüm yerlerden teyit aldım. Bazı yerler depisito istiyormuş. Eger bir zarar vermezsek geri iade edeceklerini yazmışlar. Reflektörlü yeleklerimiz geldi. Yarın yedek parcacıdan aydınlatma sistemi için yedek ampülleri alacam . Yeşil pasaportumuz oldugu için milli eğitimden iznimi aldım. İzin 23 haziran tarihli çıkmış. Buradan okudıgum kadarıyla 10 günden eski olursa sınırda sorun cıkıyormuş. Bunu milli eğitimdeki memura ilettim bana 15 günden eski olmaması gerektiğini söyledi benim izinde 14 günlük. Bir sorun cıkacagını zannetmiyorum. Bu arada pasaportların ve nufus cüzdanlarının fotokobisini çektirdim. Onları valizin ayrı bir yerinde muhafaza edecem. Pasaportların kaybolma ihtimaline karsı yapılması gerekiyormus bakanlığın sayfasında okumuştum. Ayrıca tüm şehirlerde gezilecek yerleri haritalara favorilerime ekledim. Perşembe günü yeşil sigorta ve kaskonun yurtdışına acılması. Ve hem yolda hem gittiğimiz yerlerde yiyeceğimiz yiyecek alışverişi ve valiz hazırlanacak. Her sey bitti gibi . Cuma sabah saat 4.30 gibi istanbuldan yola cıkmayı planlıyorum. Kafamdaki tek soru işareti ipsalada ne kadar zaman kaybederim. Normalde istanbul selanik 6 saat arabayla. Benim saat 14.00 de evin önünde olmam getekiyor ev sahibine check in saati olarak 14.00 dedim. Umarım yetişirim. Sizve daha erkenmi çıkmalıyım birde bu ipsalada yoğunluk varmı önceden nasıl öğrenirim. Canlı kamera var deniyor ama kameta förüntüsü donmuş gibi görünüyor. Başka bir yol varmı bunu öğrenebileceğim. Bilgisi olan paylaşırsa cok memnun olurum. İpsalaya giderken paylaşırım bir fotoğraf artık herkese iyi gezmeler

Son iki gün kaldı arkadaşlar. Viyana hariç kalacağım tüm yerlerden teyit aldım. Bazı yerler depisito istiyormuş. Eger bir zarar vermezsek geri iade edeceklerini yazmışlar. Reflektörlü yeleklerimiz geldi. Yarın yedek parcacıdan aydınlatma sistemi için yedek ampülleri alacam . Yeşil pasaportumuz oldugu için milli eğitimden iznimi aldım. İzin 23 haziran tarihli çıkmış. Buradan okudıgum kadarıyla 10 günden eski olursa sınırda sorun cıkıyormuş. Bunu milli eğitimdeki memura ilettim bana 15 günden eski olmaması gerektiğini söyledi benim izinde 14 günlük. Bir sorun cıkacagını zannetmiyorum. Bu arada pasaportların ve nufus cüzdanlarının fotokobisini çektirdim. Onları valizin ayrı bir yerinde muhafaza edecem. Pasaportların kaybolma ihtimaline karsı yapılması gerekiyormus bakanlığın sayfasında okumuştum. Ayrıca tüm şehirlerde gezilecek yerleri haritalara favorilerime ekledim. Perşembe günü yeşil sigorta ve kaskonun yurtdışına acılması. Ve hem yolda hem gittiğimiz yerlerde yiyeceğimiz yiyecek alışverişi ve valiz hazırlanacak. Her sey bitti gibi . Cuma sabah saat 4.30 gibi istanbuldan yola cıkmayı planlıyorum. Kafamdaki tek soru işareti ipsalada ne kadar zaman kaybederim. Normalde istanbul selanik 6 saat arabayla. Benim saat 14.00 de evin önünde olmam getekiyor ev sahibine check in saati olarak 14.00 dedim. Umarım yetişirim. Sizve daha erkenmi çıkmalıyım birde bu ipsalada yoğunluk varmı önceden nasıl öğrenirim. Canlı kamera var deniyor ama kameta förüntüsü donmuş gibi görünüyor. Başka bir yol varmı bunu öğrenebileceğim. Bilgisi olan paylaşırsa cok memnun olurum. İpsalaya giderken paylaşırım bir fotoğraf artık herkese iyi gezmeler
Pazartesi saat 14,30 da ipsaladan Yunanistana giriş yaptım geçişim 15 dakika sürdü.kuyruk çok olunca kameralarda belli oluyor

İyi Seyahatler dilerim . Yakın tarihlerde seyahat etmişiz . Seyahat başlangıcınızı kaçırmışım . Yine de takipteyseniz , birkaç önerim olabilir :
1) KARABORSA döviz bozdurma ihtimali varsa elde Euro bulundurmak daha kârlı olabilir . Aksi takdirde KREDİ KARTI kullanımı , dövizle yapılacak alışverişlerde DAHA AVANTAJLIdır ... Uluslararası işlemlerde sizin KENDi bankanızın değil , MERKEZ BANKASInın kurları geçerlidir !.. Bir gazetenin döviz7yabancı para tablosuna baktığında göreceğiniz Merkez Bankası kuru , HER ZAMAN biz özel/Kamu bankasının kurundan avantajlıdır .
2) Matik'lerden para çekmek komisyonludur . Uluslararası ortamda bunu yapan öpülmeyi göze almalı . Tabii ki cepte 2 bin Euro ile dolaşın da demiyorum (!).. Ödeyeceğiniz komisyon ve yanınıza alacağınız nakit para(Euro) miktarını buna göre ayarlamakta fayda var .
3) Arnavutluk - Ohrid geçişi keyifli fakat meşakkatli . Zaman olarak sıkışık bir halde denemek doğru değil . Ama , keşke Üsküp'e giderken uğramış olsanız Ohrid ve Sveti Naum'a ...
4) Dönüşte Viyana-NoviSad , gidiş güzergâhınıza yakın görünüyor . Ljubliana ve Bled gölü'ne uğrarsanız pişman olmazsınız . Yollarda hiç problem yok . Slovenya'ya ben bu gezimde hayran kaldım . Ljubliana bir masal-şehir (!) Bled gölü Avusturya sınırına doğru 40-45km kadar . ACABA(??) ile gittim , hâlâ unutamadım . Prag,Budapeşte'de iyi vakit geçirenler için ZAGREB bunların bir ''minyatürü'' gibi . Herşey şehir merkezindeki 2-3km alana toplanmış adeta . (Bu rotayı seçerseniz , yol üzerinde diye söylüyorum)

İyi seyahatler , yolunuz açık olsun

Arkadaşlar merhaba tekrardan , su anda Belgradtayım. İpsaladan cok hızlı gectik sonırda hiç kimse yoktu. Yunanistan makedonya kapıso ve makedonya sırbistan kapısoda aynı şekilde pasaportlara ve yesil karta bakıyorlar. Daha bagaja bakan olmadı. Su ana kadar hersey çpk güzel gidiyorduki . Knez mihalova caddesinde dlaşırken baldızon çantasosından cüzdanı çelmeye çalıştılar. Baldız farkedince kolundan tuttu kızın. Sonra cadde de bağrşmalar falan iki kızdı bunu yapmaya çalışan . Biz kontrol ettik birsey alamamış. Polislede uğrasmamak için bıraktık gittiler. Bu arada saolsın oradan gecen türkler hemen gelip ilgilendiler. Başka ne polis nede oranın vatandaşları ya burada ne oluyor diye gelmedi. Bu tatsız olay dışında hersey gayet iyi .belgrada gelirseniz çantanızı önünüzde taşıyın etrafınııza biraz dikkat edin benden tavsiye. Heryerde dikkat etmek lazım belgrad büyük bir sehir knez mihalivo caddesi bizim istiklal caddemiz gibi. Bu arada eyrafınızda türkler varsa korkmayın .yine yazarım .bled gölü nü arastırcam ohrid olmadı belki oraya gideriz. Yine yazarım .herkeze iyi seyehatler. Yolda olmak mutluluktur.....

Günaydın , iyi gezmeler ;
Talihsiz bir tecrübe yaşamışsınız , zararsız atlattığınıza sevindim ...
Bu olay hariç , Belgrad'dan keyif aldığınızı sanıyorum ...
Fotoğraflar ve gezi paylaşımına devamınızı bekliyoruz :smiley::smiley:
Fotoları gördükçe , bizler de ekran başında gezmiş hissediyoruz kendimizi :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR