tarikcimbom
durma gez
herkese merhaba. uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. burada okuduklarımında etkisinde kalarak. bu yaz hep hayalini kurduğum aracla avrupa turunu yapma kararı aldım. yaklaşık 3 aydır ararastırarak. kendimce bir güzergah belirledim. planıma göre 8 temmuzda iki aile iki araba ile istanbuldan yunanistan üzerinden üsküp e gidecem. bu arada selaniğe ugramayı düşünüyorum. aslında önce Bulgaristan üzerinden gidecek ve Sofyada bir gün konaklayacaktım sonrasında Bulgaristandaki güvenlik probleminden dolayı rotayı iki günce yunanistan olarak değiştirdim. üsküpte iki gün konakladıktan sonra belgrada gidecem orada da iki gün konaklama daha sonra iki gün Budapeste, üç gün Prag . pragta iken günübirlik Dresden e gitmeyi düşünüyorum cok yakın oldugu için. pragtan sonra bir gün Viyana. sonra ında bir gün Novi sad bir gün Nİş . Dönüşü ya yunanistan yada Bulgaristan üzerinden İstanbula dönmeyi düşünüyorum bu arada doğaclama rotada değişiklikler yapabilirim. hayatımda hiç yapmadıgım bir sey ne ile karsılasırım bilmiyorum. yeşil pasaportlarımız var vize sorunumuz yok. Sırbistanda , Makedonya ve Yunanistanda vignet yok diğer ülkelerde vignet almam gerektiğini okudum. tüm aydınlatmalar için birer yedek ampül bulundurmam,kişi sayısı kadar da reflektörlü yelek olması gerektiği biliyorum. burada daha önceden araba ile avrupa şehirlerini gezmiş tecrübeli arkadaslar var . bu rotayı kendi kendime belirledim sizce nasıl arkadaşlar sıkıntı yasayacagım bir bilmem gereken durum olabilirmi. ailemle gidecem amacım hep beraber güzel bir gezi yapmak. tavsiyelerinizi bekliyorum rota cok sıkısıkmı rahat gezebilirmiyiz değiştirmem gereken bir yer varmı veya bu güzergah üzerinde mutlaka görmelisiniz ddiyebileceğiniz bir yer varmı . herkese iyi gezmeler diliyorum.