Aracın yolda dalma yapması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emir_Efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,033

Emir_Efe

SERKAN
Yer
İSTANBUL
Aracımda yolda giderken çok fazla sağa veya sola dalma meydana gelmekte servise danıştım aşağıdaki dikdörtgen içine aldığım parçadan kaynaklandığını belirttiler parçanın fiyatı hakkında bilgisi olan varmı.teşekkürler
para.jpg

Etiketler
Ynt: Aracın yolda dalma yapması

Çok doğru tespit yapılmış ama sadece kare içine aldığınız parça değil diğer 2 rotilde değişmesi gerekir

rotun 2 başınadaki zate kolla beraber değişiyor ortadaki 2 rotilde değişmesi gerekir asıl sorun orda
sebebide şöyle
teker açıklıgı ve kapalılıgı bu rot sayesinde yapıldığından aracın dalma yapmaması için standart değerlerde açıklık ve kapalılık ayarı yapılması gerekir ancak rotillerde bozuk olduğundan bu ayar heran değişmekte ve yolun eyimine göre araç dalma yapmakta

benden bir öneri sadece 4 rotili değişme iimkanı varsa komple rotu değişmeye gerek yok

aynı sorun benim aracımdada vardı ama sizin kare içine aldığınız uzun rot kolu değil ona bağlanan 2 adet dış rot başı deniyor onlar değişti ve sorun ortadan kalktı yan sanayi 2 sine 140 ytl vermiştim bu kollar 3 kapı ve 5 kapı araçlarda uzun kısa diye değişiyor orjınalını sokup gotursenız daha ıyı sonuç alırsınız.kolay gelsin. ;) resimde gorduğum kadarı ile sizin kollar uzun olandan yani 5 kapıların kinden

Aynı sorun bende var ustalar ön tabla burclarının degismesi gerek dediler daha degiştirmedim ama levye ile gösterdi cok bosluk var.. bilginize ...

arkadaşım aracın arka gergi kolu lastiklerinede baktırırsan iyi olur selamlar

slm kıymet arkadaşlar
konu konuya gelince bende katılmak istedim :smiley:
aynı sorun bendede var sağa sola çok dalıyo, arabayı şerit ortasında tutamıyorum,
yol eyimine girincede sağa veya sola direksiyonu ağırlaştırıyo
sordum ustaya ön tavla burçlarının değişmesi gerek dedi,rot,rotille ilgili bişey sölemedi bana
ilk zamanlar arkada ciddi bi sallama vardı
ustaya götürdüm şöyle bi arkayı salladı kart,kurt sesleri gelince
2 arka amortisör patlak
2 arka denge kolu bozuk dedi
amortisörleri taktık,denge kolları için spariş ettiğimiz lastik burçlar,uymayınca denge kolu aradık,onuda bulamayınca
ustanın fikri ile (doğrumu yaptık bilmiyorum ama)
lada niva denge kolları kafaları uyduğu için ortadan aynı ölçüde vitaraya göre kısaltıp,orjinal değişik bi kaynakla yapıp taktı
şu an için bi sorun görünmüyo
bu konuyla ilgili kıymetli arkadaşlarım yorumlarınız bekliyorum(2001 5/k vitara 1.6 jlx)
saygılarımla
sabri elagöz kars

denge kolununun orjinal lastik burçları var.yan sanayi burçları uymuyor.aracı dalma yapmasında denge kolu burçlarının önemi var.birde orta rot önemli selamlar

O zaman şöyle yapalım ben bu durumdan fazlasıyla rahatsız olduğum için bu işe denge rotlarını değiştirerek başlıyım bu kollar sanırım istanbul aksarayda mevcuttur.

mrb
denge kolunu komple değişmenize gerek yok
önce burçları değiştirmeyi öngörün(arka denge kolları için söylüyorum)sıkıntının %70 i ordan kaynaklanıyor
ben aynı sorunu yaşadağım için tecrübe edindim,bende şu an kısmen dalma var yine
fakat onunda ön tabla burçlarından olduğunu dediler
konuyla ilgili neler yaptıklarınızı paylaşalım lütfen
kolay gelsin
saygılarımla

Emir merhaba, o parta Suzuki Vitara Orta Rot koludur piyasa degeri 90TL'dir bende değiştirdim. Direksiyonda çok boşluk yapar. Rt balansçıya gir tüm rot askı ve rotilleri kontrol ettir, bozuk olanları liste yap, sonra fiyat topla, en sn uygulama aşaması ve sorunu çöz derim. Slmlar

Aynı sorun bende de var,usta bana da bu parçanın değişmesi gerektiğini söyledi.Ayrıca rotilleri de değiştirdik.
Sanırım bu parçadan kaynaklı benim aracımda da dalma var ve direksiyonda boşluk var,ayrıca sanki tekerlerin hiç ayarı yokmuş,sanki her biri kendi kafasına göre hareket ediyomuş gibi geliyor sürekli.
Ben Mersindeyim ve bu parçayı bulamadık acaba ben de bu parçayı uygun alabileceğim bir adres öğrenebilirmiyim?

slm arkadaşım öncelikle geçmişlolsun bu duyguyu iyi bilirm sırf bu dalma yüzünden aracımı sattım bayramdan 3 gün önce ama şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın ve hakan hocamın belirttiğine ek olarak benimde salıncak dış fişekler gitmişti ve o burçlar değişçek denmişti bilgin olsun gerçekten bir levye aracılığıyla iyi bir rotçu hakan abimin dediği gibi sana yardımcı olabilir kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri