Aracın Kuvvetli Vericilerden Etkilenip Çalışmaması...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mohawk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,932

Etiketler
Ynt: Aracın Kuvvetli Vericilerden Etkilenip Çalışmaması...

Senol Bey teşekkürler. Enis Bey'in aşağıda yazmış olduğu yazı tamda benim yaşadığım sorunla ilgili;

Merhaba birkaç defa başıma geldi,hastane yanı askeriye yanı gibi yerlerde araç kumandası çalışmıyordu baktığımızda o bölgede araç kullananlar aynı şeyden muzdarip.Böyle bir şey olabilir.Araç uzun süre kalacak ise yerini değiştirip denemeniz.Diğer şekilde soğuk hava ile ilgili şikayet şimdiye kadar duymadım ama olabilir de,bunların haricinde arıza kaydı okutarak arızayı teşhis etmeye çalışınız... Saygılar.

Okuyorum okuyorum ama hala anlamamakta ısrar etmekteyim. Genelde yüksek gerilim hatlarının yarattığı geniş elektromanyetik alan ve yüksek radyasyondan dolayı en korumasız olan primitiv elektrik/elektronik sistemlerin etkilendiği aşikardır. Zaten, kural olarak yüksek gerilim hatları da yerleşim bölgelerinde ya yerden geçer, ya da yakınlarda bir yerde indirim trafosuna bağlanır.

Etrafta yüksek gerilim hattı var mı yok mu bilmiyorum, eğer yoksa ve tek başına da bu verici böyle bir durum yaratabiliyorsa bence araçlardan daha önemlisi insan sağlığı açısından ciddi tehlike teşkil etmesidir.
Şu açıdan bakın, eğer on dakika içerisinde araç bu verici sayesinde kitlenebiliyorsa, bütün gün orada çalışan insanların ne tip bir radyasyon etkisi (vericilerden kaynaklanan radyasyonu araştırırsanız açıklamasını bulursunuz) ile karşılaştıklarını bilmeleri ve bilgilendirilmeleri gerektiği kanısındayım.

Biraz konu dışı oldu ama bu seferlik idare edin.

Yok yok konu gayet guzel ilerliyor. :smiley:

Evet ama neden oluyor? Ve bu sorunun önüne geçemezmiyiz?

Kontrol devresini elektromanyetik dalgalara karşı doğru dürüst ekranlama zahmetine girmedikleri için (bknz. aklı başka yerde (=>maliyeti nasıl düşürsek) olan mühendis)

Dünyada tüm araçların ortak kunlandığı uzaktan kumanda alıcı-verici frekansı 433MHZ dir araç anahtar kodları farklıdır sadece.Baz istasyon yada dijital telsiz- Radyo-TV haberleşme sistemleri kullanan güçlü vericiler araçlarımızdaki bu alıcıya baskı yaparak sağırlaştırabilirler anahtardaki verici çok düşük çıkış gücüne sahip oldugundan alıcıya ulaşamaz merkezi kilit ve immobilisation devre dişı kalabilir bu durumda uzaktan kumanda (anahtarı) aracın alıcısına yaklaştırarak açmayı denemek çözüm olabilir Discovery 2 lerin alıcısı arka sanrufun bulundugu yerdedir saygılar.

TA5EA' Alıntı:
Dünyada tüm araçların ortak kunlandığı uzaktan kumanda alıcı-verici frekansı 433MHZ dir araç anahtar kodları farklıdır sadece.Baz istasyon yada dijital telsiz- Radyo-TV haberleşme sistemleri kullanan güçlü vericiler araçlarımızdaki bu alıcıya baskı yaparak sağırlaştırabilirler anahtardaki verici çok düşük çıkış gücüne sahip oldugundan alıcıya ulaşamaz merkezi kilit ve immobilisation devre dişı kalabilir bu durumda uzaktan kumanda (anahtarı) aracın alıcısına yaklaştırarak açmayı denemek çözüm olabilir Discovery 2 lerin alıcısı arka sanrufun bulundugu yerdedir saygılar.

Konuyu alıştıran arkadaşa neden genelliyorsunuz diyordum ki benimde başıma geldi :smiley:
Maslaktaki servisimin önünde aracımı uzaktan kumanda ile açamadım. bir süre sonra açabildim. ama çalışmasında problem olmadı.
Bu arada ben hep aracın alıcısının dashboard un orada olduğunu düşünürdüm. Bu bilgi çok faydalı oldu. Teşekkürler.
Bu arada diğer bir soru Disco 1' de aracın radyo anteni kaputun üstünde sağda idi.
AMa diso 2 de orada anten yok. Hatta hiçbiryerde anten yok ?
Bilgisi olan varmı ?

Discovery 2 ler de radyo anteni bağajda bulunan sağ ve sol camlarda ısıtıcıya benzeyen cam yüzey montaj anten tipidir selamlar.

TA5EA' Alıntı:
Discovery 2 ler de radyo anteni bağajda bulunan sağ ve sol camlarda ısıtıcıya benzeyen cam yüzey montaj anten tipidir selamlar.

Teşekkürler.

Biz kontrol devresini her nerdeyse kendimiz elekromanyetik dalgalardan etkilenmeyecek hale getiremez miyiz?

sakyuz' Alıntı:
Kontrol devresini elektromanyetik dalgalara karşı doğru dürüst ekranlama zahmetine girmedikleri için (bknz. aklı başka yerde (=>maliyeti nasıl düşürsek) olan mühendis)

Biz kontrol devresini her nerdeyse kendimiz elekromanyetik dalgalardan etkilenmeyecek hale getiremez miyiz?

Şaselenmiş metal bir kafesin içinde olması gerekiyor.
Teorik olarak bütün araba zaten metal olduğu için aslında sorun olmaması lazım.
Yani bu teori ile pratik arasındaki farkı anlayan birini bulamadığınız sürece o sorun düzelmez.
Belki araç içindeki (yolcu bölümündeki direksiyonun arkasındaki kısım) plastik bölmedeyse camlardan elektromanyetik dalga alıyordur o zaman durum anlaşılır düzeltilir.

beniim de bugun basima geldi bir marketin onunde durdum indim araci anahtardan kitleyemedim aklima hemen bu konu geldi :smiley: sonra araci calistiramayinca sagima soluma baktim tam karsimda PTT subesi arabayi attim bosa 15-20 metre ittim marşa bastim calisti 200-250 m ileriye parkettim stop ettim tekrar bastim calisti inip alisverisimi yaptim :smiley: iyiki gezenbilir var yoksa 40 yıl dusunsem aklima gelmez usta getirsek oda anlamaz cekiciyle servise goturunce calisirdi :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR