Aracım ve Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eRd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,849

eRd

Yeni Üye
MERHABA aradaslar yenı uyeyım kendımı tanıtayım dedım. Adım erdi istanbul tuzladanım 1 senedır off road aracım var memnunum ama bobrek tası dokturuo aracım resmen.. ARACIM jeep wrangler 1990 model 4.2 motor duz 6 sılındır ıcınde roll barları. orjınal camurluklarım. vıncım . romorkum. yan on arka demırlerı. lpg lı tamamıyle orjınal 1 arac.
jeepvs6.jpg
jeep1vq0.jpg
s4030392ab2of8.jpg
ss1fk8.jpg

Bunlarda resımlerı arac hakkında tavsıyelerınız onerılerınız neler olurdu ogrenmek ısterım sunu yaparsan ıyı olur sole yaparsan bole gıbı..
Tesekkur ettım sımdıden

Etiketler
Ynt: Aracım ve Tavsiyeleriniz

Erdi Bey,

Aramıza hoş geldiniz, aracınız böbrek taşlarınızı dökmesinin sebebi makaslı olması, severseniz ve kullanmayı bilirseniz makasında helezona göre avantajları var. Std aracınızla ve AT lastiklerinizle bir çok geziye katılabilirsiniz ama yaklaşma, uzaklaşma ve karın açılarınızın iyileştirilmesi lazım, araç makaslı olduğu için yukseltmek kolay ancak ben yol tutuşunu hem arazide hem asfaltta artmasını sağlayacak amortisör ve yeni makaslardan oluşan bir lift kit öneririm...Daha sonra yuksek yanaklı lastik takarak açılarınızı geliştirebilirsiniz. Tahminimce aracınız üzerinde 5 ileri , AX-15 dediğimiz iyi bir şanzıman var, arazi kullanımı için şanzıman ve arazi şanzımanınıza herhangi bir modifikasyona ihtiyacınız yok, ancak 33' üzeri lastikler ve kilitli uygulamalarda dingillerinizi upgrade etmeniz gerekebilir. Modifikasyon konusunda elimden geldiği kadar fikren yardımcı olmaya çalışırım..
Selamlar..

wallaha gezıye katılmak planlarım arasında var ama ayak uydura bılırmıyım onu dusunuorum :smiley: aracımı satmayı dusunuodum bı anda aracımın guzellıklerını ogrenınce vaz gectım asık oldum resmen :smiley:

sana bir arka defransıyel e kilit, MT tipi lastik lazım. yükseltme kıt ı pahalı gelırse sanayıde makaslara kavıs verdırebılırsın.

orkun bey, size birşey danışmak istiyorum,benim cj5i kaportaya sokarken, ön camın silecek motorlarını sökmüştüm,tekrar taktım ama silecekler ayarsız çalışıyor, yani çalıştığında önce aşağı iniyor 10cm kadar sonra yukarı çıkıyor,yani yanlış takmışım, bunun bir ayar mekanizması var mıdır, yoksa söküp yeni baştan mı takmam gerekir
cevap için şimdiden teşekkürler

hepsini söküp yeni baştan toplayın, kolların orjinal boyda olmasına dikkat edin. Cam çerçevesine zarar verirseniz çok pahalıya patlar. kapatmadan önce en az 10dk değişik hızlarda test edin..

içini rutubet önleyici mum sıkın hem sesi keser, hemde cam çerçevesinin paslanmasını engeller CJ de hastalıktır..

bu rutubet önleyici mumu nerden bulabiliriz,çerçevenin içine mi sıkacağız, belli bi markası var mı bildiiğiniz,aynı mumu distribütöre de sıkabilir miyiz?

yine bir sorum olacak, araca teyp taktım, motor çalışmadığı zamanlar harika ama motor çalışırken cızırtı yapıyor, bir de ateşlemede bi sorun var ,ya da yakıtta bilemiyorum ama galiba ateşleme sorunu,rölantide normal çalışıyor,yolda giderken gaz verip yüklendiğimde gazı yemiyor,teklemeye başlıyor,önceden böyle değildi,çok seriydi,ışıklarda durduğumda falan,gaza yüklendiğimde burnunu kaldırıp arkadaki sıfır arabalara toz yutturuyordu,yani o 6 silindirin gücünü hissediyordum, walla nazar değdi bizim canavara:smiley:))
eski sahibindeyken aracın orjinali elektronik ateşlemeymiş , beynin kabloları falan duruyor üstünde hala ama galiba arıza yapmış,yerine platinli distribütör takmışlar,nedeni bu olabilir mi , yani elektronik ateşlemeyle düz platinli ateşleme böyle bi fark yaratır mı?

istanbuldaysan
hasanpasada karburatörcu ahmet memıkoglu var ona gotur butun gaz ve atesleme sorunlarını halleder

Benim kullandığım mum'un markasını haftaya size söyleyebilirim. cam çerçevesinin silecek motoru ve kollarının olduğu iç kısmına sıkmanız lazım. Ilginç bir malzeme sıkarken sıvı halede olduğu için köşe bucak heryere bulaşıyor sonra kuruyor ve mum gibi oluyor. Metale yapıştığı için, bizim arabalardan kışın çıkmayan rutubet ve suyun pas yapmasına engel oluyor. CJ de özellikle cam çerçevelerinin içine bi şekilde giren su çerçeveyi içerden çürütür.

KEŞKE BU MUM OLAYINI DAHA ÖNCEDEN BİLSEYDİM DE ARABA BOYADAN ÇIKAR ÇIKMAZ KOMPLE ÖN CAM SİPERİNİN İÇİNE SIKSAYDIM, ŞİMDİ NE KADAR SIKARSAN SIK, SADECE ALT TARAFTA ETKİLLİ OLUR, YUKARILARA ÇIKMAZ GALİBA

Valla çok şanslısınız çünkü çok fazla after market ürünü mevcut aracınız için Suspension lift arkaya detroit locker kilit bide bi takım 33 mtr lastik önede bi vinç.Daha ne olsun Orkun abinin benim ve sitedeki biçok kişinin aracını ortak bir abimiz var o hazırlıyor aynı zamanda jeep parçacısı. İstediğiniz her konuda yardımcı olur ...

Mum sprey şeklinde olduğundan, ucuna WD-40ınki gibi bi plastik takılıyor, yukardan da tentenin bağlantı deliklerinin oralardan sıkabilirsiniz... zaten esas çürüten aşağıda toplanan sudur..

nakeebo' Alıntı:
KEŞKE BU MUM OLAYINI DAHA ÖNCEDEN BİLSEYDİM DE ARABA BOYADAN ÇIKAR ÇIKMAZ KOMPLE ÖN CAM SİPERİNİN İÇİNE SIKSAYDIM, ŞİMDİ NE KADAR SIKARSAN SIK, SADECE ALT TARAFTA ETKİLLİ OLUR, YUKARILARA ÇIKMAZ GALİBA

erd araban gerçekten güzelmiş... üzerindeki aparatlar gayet iyi...sana bi offroad için cant ve tekerlek lazım..Şu 6-7cm kadar dışarı çıkaran cantlardan ve arazi için uygun bi tekerlek almanı tavsiye ederim... bu takımı 1500ytl ye uzakdoğudan gelen mallarla da giderebilirsin istersen 5-6 bin ytl'yede... bide makaslar için tavsiyem makas kulaklarını uzatman...altına parçada koyabilirsin... arkadaşların kit tavsiyeleri de çok güzel ama biraz fazla pahalı bu ekonomik krizde ama paran çoksa kitlerden al...

Benim sana bi sorum olacak arabanın yıllık vergisi ve sigortası için nekadar ödüyosun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR