Aracım Su Alıyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan skrespin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,416
Arka sunroofun tahliye hortumlarının alt uçları arka stopların arkasında hemen şeffaf değil siyah hortum her ikiside , ama ordan bişey yapılamaz , sadece nefesle çektim hava geliyor , temizlenmesi için yukardan su basmaktan başka çare yok , tavan döşemesi çıkarsa ayrı tabi , oda hiç işime gelmiyor , söküldümü kesin kesin kırışır
o hortumun içinde rahat girebilecek bir tel sokun ve sunroof tarafında çıkana kadar ittirin. harbi misali de yapabilirsiniz. telin ucuna ince cotton bir paçavra iliştirmeye çalışın ama rahat hareket edicek kalınlığa önem verin hem temizlenmişte olur. Cam sil sıkın paçavraya o sabunlu olduğu için hem kaygan olacak hemde temizlenmiş olur
 

Söktüğünüz fitillerin altında kaporta birleşim yerlerini kontrol edin çatlak olabilir güçlü bi silikonla hepsini kapatıp fitilleri öyle takın


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Bu arada benimde aracım inceden su alıyordu. Cehennemin Dibini göresice BORUSAN ' a kırılan ön camımı sigortadan taktırdım ve aynı zamanda sileceklerin öündeki plastik panelide sıfırına taktırdım. Lanet olsun takdırmayaydım. Ön kaputun kasaya bağlana vidalarını iyi izole edememişler ve vida yataklarının boşluklerında önkokpitin sürücü kapısının eşine kadar su yürüyormuş ve yeni fark ettim.
 

o hortumun içinde rahat girebilecek bir tel sokun ve sunroof tarafında çıkana kadar ittirin. harbi misali de yapabilirsiniz. telin ucuna ince cotton bir paçavra iliştirmeye çalışın ama rahat hareket edicek kalınlığa önem verin hem temizlenmişte olur. Cam sil sıkın paçavraya o sabunlu olduğu için hem kaygan olacak hemde temizlenmiş olur
O olacak iş değil, pislik varsa hepsini gözükmeyen sunrooftaki gider çıkışına yığar daha beter tıkar
Zaten tıkalı değil benim araçtakiler , tavan döşemesini ıslatma vs. bi sorun yok , amacım tamamen temiz olmasından emin olmak sadece , olmadı bi sunroof çuya gidip söktürürüm sunroofları bi daha baktımda raylardan gözükmüyor su giderleri raylar çıkarsa gözükür
 

O sunroof u sökerler ise yerine takmaları sizi çileden çıkarabilir neden?
1. Araba 2001 model ve düşünün metal esneme durumunu.
2. camı takmak bir sıkıntı alt dan vidalanıyor. 4 adet
3. camı çıkardı esnemeden dolayı raylar eskisi gibi oturmama riski var .
4. sunroof 2 kademe ilk önce kalkıyor ve sonra geriye doğru ilerliyor . İlk kademe çalışmak için yeterli bir boşluk var ve anlattığım yöntem sunroof tarafından yapılır ise uygun sonuçta suyun gidiş yönünde olmalı.
5. Teli ileri doğru hareket ettirip tahliye hortumunun en son noktasından çıkarıp ve tamamen çıkarıp aynı işlemi uygulamak hortumda her hangi bir tıkanmaya sebep olacağını düşünmüyorum. Ama çok tıkalı ise zaten sunroofun sökülmesi gerek . Hortum çok yumuşak esnek ise ve bir yerden hafif bir hortum kırılması var ise su tahliye verimli olamıyor demektir. Ama sert ise de içini temizler iken hortumu sunroof dan ayırabilir yada olması gereken yerinden oynatabilir.
6. Su dökerek yapılan işlem ağır işlemesi gereken bir yöntem . Bir anda su dökülür ise boru delik çapı küçük olduğundan hava basıncı fazla olacak ve kapasitesi aşan bir su fazlası oluşacağından , o fazla olan su geriye doğru bir hareket yapacak bu da miktarına göre ya sunroof havuzu tölere edecek yada edemeyip tavan döşemesine sızacak yada içeri sızacak ve ayrıca bu hortum temiz olsa da olmasa yapar sadece yapar iken oluşum hızı tıkalı tıkalı değil e göre değişir.Sıcak su kullanmak her halükar da hortum plastik malzeme olduğundan , deformasyon oluşabilir, zayıf bir noktası var ise delinebilir.Riski bu.

Benim arka sunroof camımım kırılmıştı ve camı takmaları , sunroofun iyi çalışması için verilen ustanın zamanı 2 saati buldu. Halbuki 4 adet vida ama ayarlamaları ve de o asansör sisteminin raylarının iyi işlemesini sağlamak göründüğü gibi kolay olmuyor. Araba yaşına göre metal esneme ve esnemeden oluşan minik deformasyonlar insanı bu işlemi yapar iken sıkıyor. Bu demek değildir ki bir kerede yerine oturmaz ben sadece riskini anlattım. 20 dakika da da usta istediğiniz işlemi yaparak kafanızda ki tereddütü yok edebilir.

Tel tavsiyemi verir iken sarma esnek 2 mm teller var ben bu tele (5 metre) makaron giydirdim ve fitillerimi güçlendirdim. Tabiki de mukayese edilmesi mantıklı değil. Lakin Tel esnek ve de güçlü olduğundan tavsiye ettim.

Bunun dışında siz aklınızda tereddüt kalmasın diye bu işe girişiyor iseniz ve de temiz ise boşuna niye söktürüyorsunuz. Maddi ve zaman anlamında bence gerekli değil. Ama tabiki de para da , zaman da , araba da , karar da sizin.
 




Sunroof un alt parçasının fotografına göre su çıkışları sadece bi tarafta var , perdenin kapanma yönüne göre ön tarafına denk geliyor, bu iyi bişey değil , normalde dört köşedede su tahliyesi olması lazım
Atıyorum aracı yokuşta baş yukarı şekilde yağmurda kalırsa içeriye su alma riski artar
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,741
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst