Araç Yükseltme Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rah94 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,208

rah94

hayvan haklarına saygı duyalım...
Yer
istanbul
herkese merhabalar aracım resimdeki 93 model tek kapı...
lastiklerimin artık geri geri yokus cıkmama bile izin vermemesi üzerine lastik arastırmasına girdim gerek siteden gereksede yakınlardaki bir suzukicinin başının etini yiyerek 235/75/15 bf goodrich at'ye karar verdim fiyat olarakta bütçeme uygun gibi görünüyor...

fakat sorum sudurki bu lastikleri araca takabilmek için yukseltme işlemi gerekecek mi? bu gerekirsede sanırım tercihim get uygulaması olacak

forumlarda okudugum kadarıyla 1e 1.3 gibi oranlar olması lazım falan ama bu oranlar neyin oranıdır hiç bir fikrim yok..

eger yukseltme yapmak gerekmezse bu lastikleri taktırmayı dusunuyorum aslında kafamda 215 lk olanlarıda var ama sanırım daha buyuk lastik az da olsa araca yukseklik katacak gibi.. sanırım daha yakısıklıda olur... fakat korkum benzin sarfiyatında ve sehirler arası yollarda dusuk olan süratın dahada dusebilecek olması...

benzin sarfiyatı yaptırabilecegim yerler falan hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim..
belki malzemeyi ve cizimi oranları uzunlukları ögrenirsem bir tornacıya dısarıdan yaptırıp servise durumumu anlatarak 400 500 denen fiyatı biraz daha asagıda cekebilirim.. forumlarada get yukseltme yazarak bulabildigim kadar şey bulmaya calıstım ama genelde yapılan forumda daha once konu acılmıstı surayada bakın dıye bir link önerilirse belki ekstradan birşeylerde bulabilirim..

şimdiden tesekkurler iyi haftasonları..

Etiketler
Ynt: yükseltmek istiyorum acemiye yardım..

Yardımı olacağına eminim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46009.msg508290#msg508290
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44056.msg475930#msg475930
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44838.0

siz hangi ildesiniz ?
v6 sizin mi nerede yaptırdınız?

avrupa yakasını pek bilmedigim için anadolu yakasında onerebılecegınız bir yer var mı
? birde işlem ne kadar suruyor
bu parcalar hazırda bulunabiliyor mu?

bide get takıldıktan sonra
rot balans
flans
viraj denge cubugu falan bunlara yapılması gereken yenı duzenleme falan var mıdır?

rah94' Alıntı:
avrupa yakasını pek bilmedigim için anadolu yakasında onerebılecegınız bir yer var mı
? birde işlem ne kadar suruyor
bu parcalar hazırda bulunabiliyor mu?

bide get takıldıktan sonra
rot balans
flans
viraj denge cubugu falan bunlara yapılması gereken yenı duzenleme falan var mıdır?
Montaj işlemi ustasına göre değişmekle beraber tahmini 3 saat civarı sürer gibi
Anadolu yakasını da ben bilmiyorum.
Parçalar şu an elimde mevcut.
Arazi için viraj denge çubuklarını sökebilirsiniz. Yükseltme işlemi bitince kamber açıları değiştiği için rotbalansçıya gitmeniz gerekebilir.

arkadaşım eğer mesafe problem değilse adapazarında bir ustavar hem yükseltme işlemi yapıyor hemde elinde deseni ve arazi performası çok iyi olan falken marka lastikler var,zaman ve maliyet olarakta çokbişii tutmuyor isterseniz bigörüşün,suzukici şemsettin usta bu işi profesyonel olarak yapıyor yarış arabaları hazırlıyor türkiye şampiyonasında yarışan.tel:0 532 476 12 30 şemsettin erdoğan.

Baştan amacınızda kolaylıklar dilerim, Bendede 2004 tek kapı grandvitara var yapmak istediğin işlemi ben kendi aracımda bugün tamaladım. yükseltme işlemini kafası çalışan herhangi bir tamirciye yaptırabilirsin yeterki tornacı yakın olsun, aracın arka tarafından başla ve yayların girdiği üst noktayı kumpas ile ölç ve tornacıda plastik takozdan parçayı yaptır kalınlık olarak ben 32mm tercih ettim bu aracın başka yerlerine ellemeden ulaşacağın son ölçüdür. arka amortisörler içinde reno toros uzatması al 32mm için tam ölçüdür, amortisörlerin uç demirlerine tornacıya reno toros uzanmasına göre diş açtır, parçaları yerlerine tak arka taraflar tamam.

ön yaylar için ölçü 25mm dir. bu ölçüde son noktadır. bundan sonrası farklı modifikasyonlar gerektirir. ön yayların takozunuda arka için anlatığım gibi yaptır. ön amortisör için amortisörün şase bağlantı noktasıyla arasına aynı malzemeden 25mm bilezik gibi parça yaptır. yani yapacağın iş kısacası yaylarla amartisörleri olduğu yerden arka için 32mm ön için 25mm aşağıya kaydıracaksın sonra üç gün gez rot ayarını yaptır.

unutma başlamak bitirmenin yarısıdır insan başlarken biraz korkuyor ama enfazla söktüklerini geri yerine takarsın. biraz cesaret gerisi kolay.

Not: vermiş olduğum ölçülerde kullanırsan şaftların açıları kurtardığı için difransiyallerde takoz kullanmana gerek yok.

2004 grant vitarayla 96 vitara arsında bazı farklılıklar vardır bunları dikkate almak gerekiyor aracta yükseltme ne oranda yapılacak kulanılan lastik ne olacak aracın yükseldikten sonra akserzsyon dengesi iyi ayarlanması lazım sonucta kafası calışan ve yol dışı arac kulanımı hakkında bilgisi olan her usta arkadaşım bu işlemi yapa bilir

Yeni yaptırdığınız bu yükseltme işi kaça patladı?

metebingol' Alıntı:
Baştan amacınızda kolaylıklar dilerim, Bendede 2004 tek kapı grandvitara var yapmak istediğin işlemi ben kendi aracımda bugün tamaladım. yükseltme işlemini kafası çalışan herhangi bir tamirciye yaptırabilirsin yeterki tornacı yakın olsun, aracın arka tarafından başla ve yayların girdiği üst noktayı kumpas ile ölç ve tornacıda plastik takozdan parçayı yaptır kalınlık olarak ben 32mm tercih ettim bu aracın başka yerlerine ellemeden ulaşacağın son ölçüdür. arka amortisörler içinde reno toros uzatması al 32mm için tam ölçüdür, amortisörlerin uç demirlerine tornacıya reno toros uzanmasına göre diş açtır, parçaları yerlerine tak arka taraflar tamam.

ön yaylar için ölçü 25mm dir. bu ölçüde son noktadır. bundan sonrası farklı modifikasyonlar gerektirir. ön yayların takozunuda arka için anlatığım gibi yaptır. ön amortisör için amortisörün şase bağlantı noktasıyla arasına aynı malzemeden 25mm bilezik gibi parça yaptır. yani yapacağın iş kısacası yaylarla amartisörleri olduğu yerden arka için 32mm ön için 25mm aşağıya kaydıracaksın sonra üç gün gez rot ayarını yaptır.

unutma başlamak bitirmenin yarısıdır insan başlarken biraz korkuyor ama enfazla söktüklerini geri yerine takarsın. biraz cesaret gerisi kolay.

Not: vermiş olduğum ölçülerde kullanırsan şaftların açıları kurtardığı için difransiyallerde takoz kullanmana gerek yok.

Ynt: Araç Yükseltme Hakkında Yardım

Şenol bey Polimitleri malzemeciden aldım bir tek bunlara para verdim 55.00 tl, tornaları bir arkadaşımın fabrikasında çektim ücret almadılar, işçiliğide başka bir arkadaşımın dükkanında kendim yaptım yarım günde hepsi halledildi. birkaç gün gezip rot ayarına girecem bütün maliyet bu, Dursun ustanın dediği gibi tecrübe çok önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri