Araç Üstü Çadır İzlenimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,159

mrdnmz

Hilux N70
Yer
İstanbul, Türkiye
Selamlar. Bir süre önce hem tembellikten hem de faydalarından ötürü aracımızın üstüne çadır almıştık. Yaklaşık olarak 6000km yol yaptık. Bugün de bakım için indirdim. Şimdi kullanıcı bazlı görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Araç üstü çadırımızı 'Ne gerek var o kadar para harcamaya' diyerek Denizli ki Tunç Çadır'dan aldık. Kargo ve KDV dahil 450TL ye mal oldu. Gelir gelmez de taktık. Kargodan çıktığı hâli ile kullanıma hazır olmayan bu çadır için ayrıca içine sünger de almanız gerekiyor. Biz 5 lik diye tabir edilen kalınlığı 5cm olan orta sertlikte bir sünger koyduk bu da bize +39TL olarak yansıdı. Açma kapama işlemleri çok kolaydı. Merdivene yeteri miktarda güç uygulamak yeterli. Yalnız kapatırken içindeki havanın da etkisi ile şişme yaptığından buraları dikkatlice toplamak gerekiyor.

Dikiş yerleri sağlam gibi gözüksede bazı yerlerde gerilmeden ötürü su alabilecek kadar genişliyor. Eğer çiğ varsa çadırın içi buz kesebiliyor. Kullanılan kumaş dolayısı ile geç ıslanıyor. Bizim ki içeriye su almadı. Ancak geç kuruyor. Kurumadan da kapatamıyorsunuz.

Çadırın kapatılmasından sonra yine üzerine monte olan kılıfı kesinlikle kullanışlı değil ve üstelik kaliteli de değil. 40kmh gibi bir süratten sonra paraşüt etkisi yapmaya başlıyor. Yanınızdan otobüs ve Tır geçtiğinde yalpalatacak derece hem de. Bunun için biz de özel kilitli kayışlardan 2 tane kullandık. Çadırımızı kapandıktan sonra bu kayışları bağlayarak biraz daha sağlamlaştırdık. Fakat bu da çözüm olmadı. Etkisi azalsa da paraşüt etkisi devam etti. Ve bu dirence dayanamayan üst kılıf bağlantı yerlerindeki baskı yüzünden yırtıldı. Ayrıca Kılıf ın altındaki lastikte bir süre sonra sıcaktan kendini salarak neredeyse iş görmez hale geldi. Yine bunun da çözümü lastik yerine bağlanabilir bir düzenek. Bakımı sırasında bunu da yaptıracağım.

Merdiven bağlantıları beni korkutsa da yeterince sağlam olduğunu üzerine 250kg binince test etti ve kanıtladı.

Sonuç itibari ile bizi fiyat/eder olarak memnun etti. Daha önce hiç yaşamadığımız deneyimleri yaşamamıza vesile oldu. Çok ama çok keyifli günler, kamplar yaşadık. Artık daha deneyimliyiz ve takviye yapılması gereken yerlerini de biliyorum.

Ve hala diyorum ki ne gerek var o kadar para harcamaya.

Önümüzdeki sezon altına kabin gelecek, çadırın içine ısıtma sistemi gelecek, yağmur için mumlanacak ve üst kılıf modifiye olacak hepsi bu. Yani çadırın kendisi ile ilgili sadece kılıf sorunu var diğerleri bizim keyfi isteklerimiz.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Bu vesile ile de tüm Müsliman aleminin Bayramı Mübarek olsun.

Saygılarımla.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Etiketler

Ynt: Araç Üstü Çadır İzlenimleri

harika ötesi olmuş çok hoşuma gitti açıkcası fiyat v.s. aslında bende böyle bir şey düşünüyorum.. bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Ağzınıza sağlık açık açık deneyimlerinizi bizlere aktardığınız için keşke tüm arkadaşlar deneyimlerini sizin gibi tesir altında kalmadan fikirlerini beyan edebilseler.

emre bey kamp yaptığınız yer neresidir acaba güzel biryere benziyorda bilglendrme ve bayram tebriği içinde ayrıca teşekkürler

marmariscj7' Alıntı:
Ağzınıza sağlık açık açık deneyimlerinizi bizlere aktardığınız için keşke tüm arkadaşlar deneyimlerini sizin gibi tesir altında kalmadan fikirlerini beyan edebilseler.

Rica ederim. ne demişler paylaşınca artan tat...

hazanh' Alıntı:
bir ara incelemek isterim çadırı.. müsait bir zamanda

Antalya ya dönelim hele. Bu topuktan haber veririm mutlaka.

destur' Alıntı:
emre bey kamp yaptığınız yer neresidir acaba güzel biryere benziyorda bilglendrme ve bayram tebriği içinde ayrıca teşekkürler

Merhaba Sayın Destur. Çekimlerimiz için Demre deki Andriake Camping i seçtik. Şaka bir yana bu sene yıllık buluşmamız için görüşmeye gittiğimizde çekmiştik. Kesinlikle Eylül ayı için öneririm.

Merhabalar,
Herkesin ramazan bayramını kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.
Emre kardeş, önceki gün bir 130 DEFENDER gördüm yabancı plakalıydı. Arkası karavan, kabin üstü sepetli. Karavanın üzerinde port bagaj var, arkada kapısı var ve yukarı açılıyor. Hani Bursa'daki Hüseyin arkadaşımıza "tam benim düşündüklerim gibi oluyor" demiştinya aklıma geldi.
İnşallah herşey herkesin istediği gibi olur.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Emre paylaşımın için teşekkürler.
İznin olursa bende bazı eklemeler yapmak isterim.
Bildiğin üzere ben çadırımı Tunç tan değilde başka bir üreticinin ürününü aldım.
Açıkcası son dercede memnun kaldım.
Kabin ilavesi ile birlikte tüm ihtiyacımı karşılayacak duruma geldi.
Dikkat edilmesi gereken sadece bir konu var onu ilave etmek isterim.
Sizlerle hemen hemen aynı günlerde birbirimize yakın bölgelerde kamp yaptık.
Kaldığımız ilk gece resmen donduk.Nedeni ise ben senin gibi sünger yatak kullanmadım onun yerine decathlondan bizim çadırların iç ölçüsüne cuk diye oturan şişme yatak aldım.
Ancak herkesin bildiği üzere şişme yatağın içindeki hava soğuk.Bunun üzerinede sahildeki rüzgerın etkisiyle araç tavanı ile çadır arasında oluşan hava sirkülasyonu sonucunda yattığımız zemin buz gibi oldu.
Daha önce bir arkadaşımla yaptığımız bir sohbetimiz aklıma geldi ve ertesi gün Ezineden bir inşaat malzemesi satıcısından 4 plaka 60x120 ölçülerinde 5 cm kalınlığında izolasyon strofor tabakaları alıp sorunu çözdüm.
Bu ufak sıkıntı dışında son derece keyifli geceler geçirdim.
Tabiki kamp alanlarında diğer kampçıların meraklı bakışlarını saymazsak :smiley:
Birkaç resimde benden...

Beşiktaş-20130523-00891.jpg

IMG-20130523-00893.jpg

IMG-20130705-01058.jpg

AKİVA' Alıntı:
Emre paylaşımın için teşekkürler.
İznin olursa bende bazı eklemeler yapmak isterim.

Ne demek. Kullanıcı bazlı yorumlar çok önemli o yüzden yazdım bende. Bu arada nerden aldınız maliyet gibi bilgileri de paylaşabilirsiniz. Bence çok da güzel olur. Biliyorum ki bu işlerle uğraşanlar da takip ediyorlar. Onlar da görür kalite/fiyat kısımlarında (belki) gelişme olur.

Sevgi ve selamlarımla.

Not: karşılaşsak güzel olurdu :smiley:

Sent from my iPad using Tapatalk

Paylaşımlarınız için teşekkürler. Bende yeni bir 4x4 alma arefesindeyim kısmetse; aracımı aldığımda ilk işim araç üstü çadırlardan bir tane temin etmek.Antalya-Mersin bölünmüş yol inşaatında çalışıyorum ve bu bölgede çok güzel kamp alanları mevcut (bu vesile ile herkesi bu taraflara beklerim). Size sormak istediğim bu çadırı monte ederken aracın üstündeki port bagaj demirlerine mi monte ediliyor yoksa, sadece port bagaj bağlamaya yarayan uzunlamasına çubuklara direk mi monteleniyor,Çok teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Çevrimiçi üyeler

Geri