Araç Üstü Çadır Isıtma Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,722

cartop

Kamp II
Yer
Ankara
Web
www.cartopsgw.com
Harika diyebileceğimiz bir ısıtma sistemini araç üstü çadırıma uyguladım.Bir önceki yaptığım sistemde,buharlaşan suyun yatak altındaki borularda dolaşımı ile ısıtıyordum ancak Abant Kış Kampında buharın hortumlarda donduğunu farkettim. Antifiriz ilave olunan suyun buhalaşmadığını veya zor buharlaştığını gördüm,bu sistemden vazgeçtim.

Şimdiki sitem ise ısıtılan suyun bir su pompası vasıtasıyla yatak altındaki borularda devridaimidir. Burada, timer ( zamanlayıcı ) kullanarak pompanın 20 dakika ara ile 2 dakika çalışarak ısınan suyu yatak altındaki bakır borularda dolaşımını sağladım.
Sonuç ;) harika...

http://www.clubgwagen.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=3311

Resimler gelecek

Pics%20two[1] (2).JPG

Etiketler
Ynt: Araç Üstü Çadır Isıtma Sistemi

Hocam tebrikler valla okumaya başlarken yurtdışı sanıp vay be adamlara bak neler yapıyolar dedim içimden 06 plakayı görünce çok şaşırdım elinize emeğinize sağlık :smiley: projelerinizin devamını dilerim :smiley:

maşallah.diyelim nazar değmesin.başarının daim olması ve daha ileri gitmesi temennilerimle.elinize saglık

Sistemin avantajları
1- Çok sessiz çalışır ( çadır içindeyken su pompası sesini duymak çok zor )
2- Vebastodan az yakar ( bir piknik tüpü asgari 3 veya dört gün idare eder )
3- Çevre kokusu yok
4- Kurulumu gayet basit ( üç -dört dakika, hortumların jaka geçirilmesi ve tüpün yakılması )
5-Su pompası arıza vermedikçe tamir derdi yok.
6-Mini bir sistem olduğu için yer kaplamaz ( piknik tüpü,rüzgarlık ve 5 litrelik su bidonu + su kazanı )
7- Bataryadan çok az elektrik akımı çeker,dolayısıyla bataryanın boşalması söz konusu değil.

tent central heater 011.jpg

DSC08535.JPG

DSC08575.JPG

İyi günler
Tebrik ederim,hem kullanışlı hem de ekonomik bir sistem geliştirmişsiniz,paylaştığınız için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

güzel sistem.. tebrikler
aslında su kazanı su giriş-çıkışları arasında kot farkı olması sistemin daha düzgün çalışmasını sağlayabilir. yani sıcak su çıkışı kazanın üstünden, soğuk su girişi kazanın altından olduğunda (kazan içerisi görünmüyor büyük bir ihtimalle dediğim gibi zaten :smiley: sıcak-soğuk su dolaşımı daha kolay olacaktır. hatta su kazanı , yatağın altındaki dolaşım borularının seviyesinden 15 cm aşağıda kalacak şekilde monte edilirse, doğal sıcaklık farkından dolayı, su pompasına ihtiyaç kalmadan devir daim gerçekleşecektir. Tabi bu benim dediklerim teorik olarak doğrudur, tecrübeye her zaman saygı duymalı.. ne demişler uygulayan ve gezen bilir.. :smiley:

remre' Alıntı:
güzel sistem.. tebrikler
aslında su kazanı su giriş-çıkışları arasında kot farkı olması sistemin daha düzgün çalışmasını sağlayabilir. yani sıcak su çıkışı kazanın üstünden, soğuk su girişi kazanın altından olduğunda (kazan içerisi görünmüyor büyük bir ihtimalle dediğim gibi zaten :smiley: sıcak-soğuk su dolaşımı daha kolay olacaktır. hatta su kazanı , yatağın altındaki dolaşım borularının seviyesinden 15 cm aşağıda kalacak şekilde monte edilirse, doğal sıcaklık farkından dolayı, su pompasına ihtiyaç kalmadan devir daim gerçekleşecektir. Tabi bu benim dediklerim teorik olarak doğrudur, tecrübeye her zaman saygı duymalı.. ne demişler uygulayan ve gezen bilir.. :smiley:

Kutlayan ve ilgi duyan arkadaşlara teşekkürler,bu proje kalorifer sisteminin küçültülmüş halidir. 220 volt elektriğe ihtiyaç duymadan 12 voltla doğa şartlarında kalorifer sistemini araç üstü çadırıma uyguladım. Sistem, umduğumdan daha başarılı ve kullanışlı hale geldi. Devridaim suyunda antifiriz kullanarak suyun donma riski ortadan kalktı.

Su pompasız bu sistem çalışmaz,sıcak suyun üst yüzeye çıkması doğrudur ama sirkülasyon çok düşük düzeyde kalacaktır.

sistem çok güzel ve kullanışlı.. tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

bigbass1985' Alıntı:
devir pompasının fiyatı nedir

Fiyatını pek aklımda tutamadım ama su pompasını ( flojet ) dışarıdan 135 $ civarlarında aldım. Çok güçlü bir pompa,karavan ve yatlarda kulanılan bir tip. Türkiyede de var bunlardan.

http://www.facebook.com/profile.php?id=1404864218&ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=4471164662949&set=vb.1404864218&type=2&theater

http://www.facebook.com/profile.php?id=1404864218&ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=4471164662949&set=vb.1404864218&type=2&theater

Teşekkürler Reha bey, en son 24 Nisan Işıkdağı kampının soğuk ortamında iki gün denedim. Harika diyebileceğimiz bir performans sergiledi. Poması bir hidrofor görevini yapıyor ve gece boyunca 10 saat devamlı sıcak su basmasına rağmen 105 amperlik akü ertesi gün rahatça aracı çalıştırdı.

Bir adet piknik tüpüyle iki gece ısındım, çayımızı,yemeğimizi pişirdik halen yarısına yakın gaz var içinde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR