arac telsizi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,577

mexmet44

Kamp II
Yer
marmaris
arac telsizi hakkinda oneri lutfen. aracima ( defender g4) arac telsizi almak istiyorum, onerilerinizi bekliyorum arkadaslar .

Etiketler

Ynt: arac telsizi

hayir degilim . ama aracimda olsun istiyorum, bazen uzun mesafeli yolculuk yapiyorum, arada birde off road yapiyorum, gun gelir lazim olur diye dusundum )

27 mhz halk bandı telsiz bağlayabilirsiniz , ruhsata da tabi değil , atmozferik şartlara göre bazen çok uzaklarla da görüşebilirsiniz. Diğerleri ruhsata tabi ,ciddi cezaları var .

mehmet abi, ben iki model buldum internetten, fiyatlari bana gore uygun. modelin birisi megajet mj-600 plus. bu alet 480 kanal, 27 megahertz vede 10 wat. digeride maxon pm 200. bunun ozellikleride neredeyse digeriyle ayni.yalniz, bu cihazlarin VHF yada AM/FM olmasi fark ediyomu acaba ?

25 kusur sene önce aldığım ilk halk bandı telsiz maxon du demek hala üretiliyor , iyi telsizdi . AM ve FM modülasyon sistemleridir yani ses frekansı bir taşıyıcı dalganın üstüne bindirilip uzaya atılır bu bindirme sistemi modülasyondur önceden değil ama şimdi hem AM hem FM modülasyon serbest sanırım , telsizinizde am-fm seçme anahtarı olması lazım. Bunlar 40 kanallı azami 4w çıkışlıdır, çok kanallı ve daha yüksek çıkışlılar yasal değildir.

anladim agam, o zaman ben basit bi cihaz arayacagim, ben iyi bisey olsun diye yuksek model bisey bulayim dediydim . iyikide hemen heveslenip almamisim )

mexmet44' Alıntı:
pardon agam, maxon modeli 148-174 mhz imis.
148-174 modeli olmaz o frekans bandı , ondan kesinlikle uzak durun hiç bir işinize yaramayacağı gibi başınıza ciddi bela açar , polis peşinize düşer ve sizi kolayca yakalar . Muhtemelen o telsiz bir kamu kuruluşndan çalıntıldır.

mehmet abi, ben su anda rusyadayim, burada ucuz oldugu icin ( yada bana oyle geliyo ) buradan almak istedim.

Anladım , 148-174 MHZ kamuya tahsisli frekans , devlettin belediye, polis, orman vs gibi kuruluşları kullanabilir. Rusyadan 27MHZ 4w halk bandı telsiz alabilirsiniz.

mehmet abi , senin dedigin ozelliklerde buldum agam. 40 kanal, 27 mhz, ALAN 100 plus diye basit bir arac telsizi var. fiyati uygun, simdi bide anten lazim olacak.

mehmet bey merhaba telsiz konsuunda bende gümrükten motorola gm 380 diye bir telsiz aldım bu telsiz nedir ne işe yarar varmı bilginiz galiba amatör telsizcilik lisansı gerekiyormuş lisans almakta geçiyor aklımdan sıkıntı olurmu almadan araca taksam bu cihazı

GM_RM380.jpg

bende düşünüyorum da mehmet abi dediğin özelliklerde telsiz örneği verebilirmisin sahibinden.comda filan varsa ? burdan yasaksa yazması özelden atarmısın :smiley: biz kesinlikle reklam yapmayacağını biliyoruz o yuzden burdan yazsan sevinirim aslında diğer arkadaşlarda faydalanır

144-146 mhz arası frekanslar amatör telsizcilere tahsis edilmiştir. siz de amatör telsiz lisansı alarak bu cihazları kullanabilirsiniz. bence en yakın zamanda amatör telsiz sınavına başvurup belgenizi alın. 50 watta kadar çıkış yapan mobil cihazlarla rahatça iletişim kurabilirsiniz.
bunun dışında bu cihazları kullanmanız yasaktır. lisanssız olarak cb yani halk bandı olan cihazları lisans gerektirmeden kullanabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR