Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RuHaDaM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,483
Ynt: Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

tek tek alıntı yapmadan yazıyorum...
aynı parkurda aynı kullanımlarda, aynı benzin istasyonunda parkur dönüşlerinde aldığımız yakıtlardır...pickuplar yaklaşma-uzaklaşma açıları nedeniyle giremiyecekleri hiçbir yere zorlamadan kullanılmıştır, zorlu yerlere vurularak kullanılan araçlar pickuplar haricidir...bu zorlu yerlerde herkez çok inatçı olduğu ve çok ıkı rekabet olduğu için ya kırılır ya çıkılır yada hiçbiri çıkamaz..yani biz o kadar debelenmemize rağmen bile arada o telafuz edilen tasarrufu biz göremedik...parkurumuz şöyle asfaltta 20 km gidip hemen 20-100 cm kar ve altı çamur olabilen bir alandır, 7-8 km lik bir daire sayılabilir ama geçen sene bu daireyi 2 ayda falan tamamlayabildik ...rakamlarda geçen senenin rakamlarıdır..yani özetle neyi nasıl kullandığımız da çok önemli...km de 1lira yı buluyordu yani..o kadar zorluyorduk ki bu sağlamlığıyla ün salan 2-3 aracın bi kaç kez motor patlattığına falan defalarca şahit olduk...
zj...80 tl gaz
zj...80tl gaz
zj..85 tl gaz
zj...80 tl gaz..
fj70...130 tl gaz
fj80...180 tl gaz + benzin...
mazda pickup 90 tl diesel
navara otm. 105 tl diesel
suzuki vitara 1,6 90 tl benzin
pajero 5k. 2,6 150 tl benzin
pajero 3k 2,6 105 gaz...
lada niva 60 tl gaz

Etiketler

ZJ Cherokee ler için hertürlü şeyini öven fanatikler gördümde ilk kez ZJ az yakıyor diyen birisine rasladım enteresan :smiley:

genelde zj sahiplerinin ortak sözü aslan besleyen yemini düşünmezdir.

.1- Arkadaşlarımı ve malzemelerimizi içine rahatça sığdıracağım genişlikte bir araç arıyorum. ------ 5 KAPI SUZUKİ TAVAN SEPETLİ

2- Aracı sadece offroad için istemiyorum. Çevre gezilerinde ve kamp bölgelerine
ulaşmak için ve bazende yol olmayan tepelere çıkmak için kullanmayı düşünüyorum. ------- 5 KAPI SUZUKi

3-Bütçem 20 bin tl civarında. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. 5 kapı 1.6 suzuki

senelik vergisi 100 tl civarı ,yakıtı lpg li std araç 250.300 krş arası,parça bol.

Tempus' Alıntı:
ZJ Cherokee ler için hertürlü şeyini öven fanatikler gördümde ilk kez ZJ az yakıyor diyen birisine rasladım enteresan :smiley:

km de 1 lira yaktığını da yazdım yukarda, zj az yakıyor demedim, diğerleriyle kıyaslayınca aynı yerde aynı parkurda aşırı zorlayınca bu yakıtı yakıyor dedim...
buna bizde şaşırmadık desem yalan olur...biz hep ocağımıza incir ağacı dikiyor diye yakıtı konuşmuyorduk bile, biz söyleyince onlar da şaşırdı, hatta bizim yakıtları tespit için giderken ve gelirken pompacının başında durdular...
neyse konu bu değil...

kamp falan oluca işin içinde snow board malzemesi falan ben yine birinci sıraya disco yu koyuyorum...vitaranın bagajının yeterince büyük olduğunu düşünmüyorum...
defender a gelince bagaj vs gibi duruma diycek laf yok ama defendercıların fellik fellik yok puma yok nike ::smiley: motoru gibi arayışlarda olduğunu da göz ardı etmeyelim...yani verimsiz bir motora sahip olduğunu ve işi yakıta getirdikten sonra bu aracın da iyi rakamları yaktığını sanırım belirtmeyi unuttunuz...

Tempus' Alıntı:

hergün bindiğim 2'' yükseltilmiş mt lastikli 4,7 wj de öyle ekonomik falan kullanılmadan (ışıkların hepsinden ilk araç olarak kalkılır) şehir içinde lpg de 470-480krş yakıyor...
passat 1,8 turbo aracım 400 krş yakıyor...

997799' Alıntı:
hergün bindiğim 2'' yükseltilmiş mt lastikli 4,7 wj de öyle ekonomik falan kullanılmadan (ışıkların hepsinden ilk araç olarak kalkılır) şehir içinde lpg de 470-480krş yakıyor...
passat 1,8 turbo aracım 400 krş yakıyor...

470-480 krş normal değerler wj için, ama ZJ olsa muhtemelen 550-600 krş ları bulabilir. Benim 3.5 v6 pajeroda 400 krş civarı yakıyor, standartı 30 iken 32 inç lastiklerle. ve bu değeri göstergenin gösterdiği kilometreye göre söylüyorum, lastik büyüdüğü için o kilometre ne kadar sağlıklı henüz emin değilim gps ile ölçücem bir ara.

Tempus' Alıntı:
470-480 krş normal değerler wj için, ama ZJ olsa muhtemelen 550-600 krş ları bulabilir. Benim 3.5 v6 pajeroda 400 krş civarı yakıyor, standartı 30 iken 32 inç lastiklerle. ve bu değeri göstergenin gösterdiği kilometreye göre söylüyorum, lastik büyüdüğü için o kilometre ne kadar sağlıklı henüz emin değilim gps ile ölçücem bir ara.

bizim 4 zj mizde aynı rakamı yakıyordu 3 ünde de sadece 2'' takoz, 31'' silverstone extreme lastik...pajerolarda ve toyota fj de traktör lastik, fj80 de silverstone, gibi lastikleri var...
şunu da belirteyim hemen bütün jeepleri ben aldım..ve getirdiğim gün tüm bakımlarını fazlasıyla yaptırıp teslim ettim...lpg filtresinden, defransiyel yağından, gaz kelebek temizlemesinden, bujisinden tutunda aklınıza gelebilecek herşeyi yenileyip biniyoruz, bunlarda %20 ye kadar etkileyebiliyor biliyorsunuz...
yazdığım gibi özellikle pick-up çılar bizim için ulan adamlar kol gibi yakıyor diye düşünürken bizde onlar için 30-40 lira yakıyor diye düşünüyorduk...bizde çok şaşırdık onlar da...
muhtemelen şu oluyor biz 1500 devirde o hendeği yada engeli aşarken diğerleri daha yüksek devir de geçiyor diye düşünüyorum...

aşşağıdaki linkteki tablodan tam değeri hesaplayabilirsiniz...

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

Teşekkürler verdiğiniz adresteki ve başka bir yerdekine göre yaptığım hesapla benim aracın kilometresi %7 daha az gösteriyor olmalı. Bencede mantıken doğru, ama mitsubishi servisi bu araçlarda lastik ebatının büyümesinin km göstergesini değiştirmediğini söylüyor, gps ile karşılaştırdım aynı çıktı diyor. Bende bunu araştırıyorum, mitsubishilerde benim bilmediğim bişeymi var diye. Servisde tam cevap veremiyor. O yüzden henüz yakıt hesaplarken bu %7 farkı gözardı ediyorum , %7 de eklersem 40 krş altına güşer şehir içi.

Şehirler arası kullanımda güçlü motoru olan araçlar az yakarlar, örneğin 100 km ortalam sürati 5.2 cherokee 1500-2000 devirde yaptığı için ekonomik aralıkda giderken daha ufak motorlu bir araç o sürate 2500 devirde ulaşır ve ortalamasına göre daha fazla yakar. Arazi kullanımındada benzer şeyler zaman zaman olur, ama normalde dizel araçlar arazide fazla yakmaz, düşük devir torkları yüksek olduğu için benzinli araçların yarısı devirde aynı torku üretip engeli aşarlar.

Pajerolara gelince eski kasa karbüratörlüler ise zaten her türlü fazla yakarlar, yeni kasa 2.6 ise oda kasayı kaldıramadığında arazide zorlanıp yüksek devirlere çıkıyor olabilir.

FJ80 ve FJ 70 zaten ciddi eski ve verimsiz motorlu araçlar

cherokee hiç kullanmadım ama discovery 2 td5, discovery 1 v8 - LPG, toyota vx80 - LPG, suzuki 1.6 - BEnzin , Pajero 3.5 v6 - LPG kullandım, bunlar içinde en az yakan suzuki 35 krş civarı , sonrada pajero 40 krş civarı şehir içi tüketimleri. Ama suzuki ile pajeroyla yaptığınız sürati yapmaya kalkarsanız 45 krş lara çıkar kesin benzin tüketimi.

Benimde genel olarak gördüğüm lastik büyüdükçe özellikle uzun yolda Turbo Dizel araçların yakıt ekonomisi diye bişeyin kalmadığı. v8 LPG yada v6 LPG li araçlardan zaman zaman daha çok bile yaktığı.

Her şey tamam da V8 çok yakıyor deyince neden bazı arkadaşlar agresifleşiyor yakıyorsa yakıyor kardeşim siz anladığım kadarıyla offroad araçlarınızı ikinci araç olarak kullanıyorsunuz ben aracımı hem iş hem hafif offroad olarak kullanıyorum ikinci bir aracı almaya ekonomik durumum mümkün değil elvermiyor yılda ortalama 30000 km yol yapıyorum km de 300 kuruş yakan bir araç ile 400 kuruş yakan araç arasında yıllığı hesapladığınızda baya bir fark çıkıyor ortaya ,herkez ister offroad da kullanmaya V8 Discovery olsun uzun yol için garajımda Mercedes olsun ama olmuyor olanlarınızda şansının farkında değil
sakin sessiz bir yere gidin ve imkanlarınızı bi düşünün ne kadar şanslı ne kadar şanssızsınız allah hepinize sağlık varsin gerisi boş

Aklıma yine o meşhur söz geldi ASLAN BESLİYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ GOÇUMMM..dikkat etmek lazım aslan aç kalııpta sahibini yemesin,

hagurel' Alıntı:
Her şey tamam da V8 çok yakıyor deyince neden bazı arkadaşlar agresifleşiyor yakıyorsa yakıyor kardeşim siz anladığım kadarıyla offroad araçlarınızı ikinci araç olarak kullanıyorsunuz ben aracımı hem iş hem hafif offroad olarak kullanıyorum ikinci bir aracı almaya ekonomik durumum mümkün değil elvermiyor yılda ortalama 30000 km yol yapıyorum km de 300 kuruş yakan bir araç ile 400 kuruş yakan araç arasında yıllığı hesapladığınızda baya bir fark çıkıyor ortaya ,herkez ister offroad da kullanmaya V8 Discovery olsun uzun yol için garajımda Mercedes olsun ama olmuyor olanlarınızda şansının farkında değil
sakin sessiz bir yere gidin ve imkanlarınızı bi düşünün ne kadar şanslı ne kadar şanssızsınız allah hepinize sağlık varsin gerisi boş

Hakan Bey; Günaydın Hemşerim :D

Buradakiler ben de dahil V8 çok yakıyor diyince agresifleşmiyoruz. Sadece bu araçlar aynı off road parkurunda şu fiyata geziyor diyince agresifleşiyoruz.
Çünkü birisi ile dibine kadar zor şartlara giriyorsun, diğerinde aracından inip fotoğraf çekiyorsun. İkisi farklı... Tabi diğeri çok daha fazla yakacak...

Evet benimde hayallerim var. Keşke yarış aracımda olsa diyorum :D
Hayaller hiç bitmez. Ancak sizin şuan kullandıiğınız araç. Hem işinizi görür, hemde hobinizi gerçekleştirmenizi sağlar.
Bu konuda kimsenin Magnuma birşey dediği yok. Bende yakından biliyorum o aracı, gayette sağlam ve güçlüdür.

Ama V8 çok yakıyorsa vardır bir bildiği :D

hagurel' Alıntı:

kimse sizin mantığınızda araç tercihinize bişey diyemez, yorum da yapamaz,..
ancak v8 i ne yapacan yok şu kadar yakar yok bu kadar yakar, gibi bilinçsiz yazılan yazılar tepki çekiyor... biri gerçekten aracını kırarcasına zorluyarak off-road yapıyor biri alttan bakıp bu araçların fotosunu çekiyor...eee ondan sonra çok yakıyor... evet yakıyor ama neyi neyle kıyaslıyoruz... hangi pozisyonda yakıyor? yukarda yazdım ben off-road yaparken zj'm 1liranın altına hiç düşmedi!!! benim aracımı kullandığım gibi kullanılan diğer markalarda buna benzer yakıtı yakıyordu!!! iş olayını bi halledeyim kafamdaki projeyi yapabilirsem hedefim 2 lira yakacak bir aracı yapmak olucak(çok ciddiyim) ama bu şu anlamda değil gidip en fazla yakan aracı alıcam değil, öyle parçaları birleştiricem ki off-road şartlarında muhtemelen araç beni zorluyacak ben aracı değil, böyle bir kullanıma uygun bir araç ta ekonomik olamaz haliyle...
yine bir örnek veriyim
2005 model opel corsa 1,2 otm. sıralı lpg li aracım vardı sattım
2000 model 320 ia aldım lpg li yemin ederim uzun yolda özellikle epey daha az yakıyordu benzer kullanımda...şimdi biri az yakan araç istese 2 alternatifi sunsa corsa deriz değilmi?
3 sene önce aynı korkulardan gittim 3 kapı 1,6 otomatik vitara aldım 1yılımı boşa harcamışım...
şu askeriyeden çıkma defendar lar ne kadar yakıyor? çoğunun o eleştirdiğimiz bi çok v8 den fazla yaktığını sanırım tüm kullanıcıları biliyor...
yani neyi nerde nasıl kullanacağınız çok önemli amaca uygun hareket etmek lazım sadece...
araç yardımı isteyen arkadaşımız tercih ederse pick-uplar da fazlasıyla işni görecektir ama şu mantık sonucu değil v8 in yakıtı derseniz iş karışıyor... eğer araç isteyen çok fazla şehirdışı yolculuk yapıyorum, çok hafif arazide kullanıcam deseydi işte o zaman v8 ler zaten saçma olurdu, dusteri bile önerebilirdim bineydim daha önce ;D ;D ;D

sorun yada sizin agresifleşme dediğiniz şey çok yakıyor demenizden kaynaklanmıyor yani...eksik bilgiden kaynaklanıyor... yine bir örnek veriyim3 tane cj5 in debelendiği ama yarıdan öteye geçemediği tepeye ben navara ile çıktım, şimdi şunu diyebilirmiyim navara cj5 den daha iyi off-road yapar....olayın özü şuydu cj lerde 35 mt ler vardı ama 2 yıl asfaltta sürülmüş kaya gibi olmuş, dik karlı rampada navara kar lastikleriyle tabiiki daha iyi yol tutuyordu o kadar...

Disco V8 düz yolda akıllı uslu kullanıldığında ne kadar yakar? 2500 düz dizel defender??

Tempus' Alıntı:
Teşekkürler verdiğiniz adresteki ve başka bir yerdekine göre yaptığım hesapla benim aracın kilometresi %7 daha az gösteriyor olmalı. Bencede mantıken doğru, ama mitsubishi servisi bu araçlarda lastik ebatının büyümesinin km göstergesini değiştirmediğini söylüyor, gps ile karşılaştırdım aynı çıktı diyor. Bende bunu araştırıyorum, mitsubishilerde benim bilmediğim bişeymi var diye. Servisde tam cevap veremiyor. O yüzden henüz yakıt hesaplarken bu %7 farkı gözardı ediyorum , %7 de eklersem 40 krş altına güşer şehir içi.

Şehirler arası kullanımda güçlü motoru olan araçlar az yakarlar, örneğin 100 km ortalam sürati 5.2 cherokee 1500-2000 devirde yaptığı için ekonomik aralıkda giderken daha ufak motorlu bir araç o sürate 2500 devirde ulaşır ve ortalamasına göre daha fazla yakar. Arazi kullanımındada benzer şeyler zaman zaman olur, ama normalde dizel araçlar arazide fazla yakmaz, düşük devir torkları yüksek olduğu için benzinli araçların yarısı devirde aynı torku üretip engeli aşarlar.

Pajerolara gelince eski kasa karbüratörlüler ise zaten her türlü fazla yakarlar, yeni kasa 2.6 ise oda kasayı kaldıramadığında arazide zorlanıp yüksek devirlere çıkıyor olabilir.

FJ80 ve FJ 70 zaten ciddi eski ve verimsiz motorlu araçlar

cherokee hiç kullanmadım ama discovery 2 td5, discovery 1 v8 - LPG, toyota vx80 - LPG, suzuki 1.6 - BEnzin , Pajero 3.5 v6 - LPG kullandım, bunlar içinde en az yakan suzuki 35 krş civarı , sonrada pajero 40 krş civarı şehir içi tüketimleri. Ama suzuki ile pajeroyla yaptığınız sürati yapmaya kalkarsanız 45 krş lara çıkar kesin benzin tüketimi.

Benimde genel olarak gördüğüm lastik büyüdükçe özellikle uzun yolda Turbo Dizel araçların yakıt ekonomisi diye bişeyin kalmadığı. v8 LPG yada v6 LPG li araçlardan zaman zaman daha çok bile yaktığı.

o imkansız bence...mümkün olması için lastiğin en dış çapından bi sensörle algılaması lazım..
km okuyucular tel yada senörle aktarma organlarından herhangi birinden alır...herhangi bir aracın lastik çapına adaptasyonu mümkün değil....pajero da şafta yakın bir yerden alıyor.....yani dediğiniz gibi %7 ekleyin...haaa şu olur sadece kalibrasyonu servis yapabilir bi ihtimal (öyle bi uygulaması varsa)

genel anlamda kullanım maksatı oldukça önemli oluyor anladığım kadarıyla...

nrş' Alıntı:
genel anlamda kullanım maksatı oldukça önemli oluyor anladığım kadarıyla...

tabiiki asıl faktör aslında o...
bagaj lazım olan biri jimny samurai niva cj almamalı...gibi...
kamp yapacak birine büyük araç lazım olur gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR