Araç tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talkie77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,930

talkie77

Tolga Keskin
Arkadaşlar 28-31.000 lira aralığında bir araç almayı düşünüyorum.Çok ağır off-road yapmıycam sadece av ve gezi amaçlı dağa çıkmak için kullanmayı düşünüyorum.Gerektiği zamanlarda eşim de kullanacağı için çok büyük bir araç istemiyorum ancak 4 kişi içinde rahat yolculuk edebilmeli.Önerilerinizi bekliorum...

Etiketler

Ynt: Araç tavsiyesi

lr discovery düşünebilirsiniz.belirttiğiniz fiyat aralığında derli toplu bir discovery bulabilirsiniz.hayırlısı olması dileğiyle :smiley:

disco' da ki konfor ve kullanım rahatlığını vitara da bulamazsınız(vitarayı kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın) hem vitara 5 kapı 4030 mm disco 4705 mm aralarında çokta bir fark yok ve vitaraya göre disco çok iri bir araç sayılmaz bence.tabiki yinede sizin kararlarınız önemli.

kumruhuseyin' Alıntı:
disco' da ki konfor ve kullanım rahatlığını vitara da bulamazsınız(vitarayı kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın) hem vitara 5 kapı 4030 mm disco 4705 mm aralarında çokta bir fark yok ve vitaraya göre disco çok iri bir araç sayılmaz bence.tabiki yinede sizin kararlarınız önemli.

sanıyorum sıfır araç ölçülerini baz aldınız. 28-31 bin aralığında satılan vitara ve disco arasında genişlikte en az 10 cm uzunlukta da en az 12-13 cm fark vardır.

kumruhuseyin' Alıntı:

10-15 cm ne kadar fark ettiği, ne kadar iri oldugu kullanılınca daha iyi anlaşılır manevra kabiliyeti zayıftır vitaraya göre. konforuna eyvallah ama şehir içerisinde cokda önerilecek bir araç değildir,
haa ben kullanıyorum, eşimde kullanıyor ama fiestasını daha cok seviyor nedense ;D

konu sahibi arkadaş alabileceği fiyat aralığından ziyade tahammül edebileceği silindir sayısı, motor hacmi, vergi dilimi grubu ve yakıt seviyesini söylerse daha kolay çözüm bulunur, yoksa bu limitlerde ben ona 3 kapı tahoe bile öneririm ki vortec motor gümbür gümbür V8 homurdatarak gezer ;D

10-15 cm ne kadar fark ettiği, ne kadar iri oldugu kullanılınca daha iyi anlaşılır manevra kabiliyeti zayıftır vitaraya göre. konforuna eyvallah ama şehir içerisinde cokda önerilecek bir araç değildir,
haa ben kullanıyorum, eşimde kullanıyor ama fiestasını daha cok seviyor nedense ;D

konu sahibi arkadaş alabileceği fiyat aralığından ziyade tahammül edebileceği silindir sayısı, motor hacmi, vergi dilimi grubu ve yakıt seviyesini söylerse daha kolay çözüm bulunur, yoksa bu limitlerde ben ona 3 kapı tahoe bile öneririm ki vortec motor gümbür gümbür V8 homurdatarak gezer ;D
[/quote]

homurdatarak :smiley: süper bi açıklama olmuş ya.dediklerinizde haklısınız aradığı aracın özellikleri önemli.disco kullanılıcıları başladı artıları eksileri yazmaya.bakalım talkie77 'ye (isim bilmediğim için bu şekilde hitap ettim kusura bakmayın) hangi aracı sahiplendireceğiz.hadi hayırlısı olsun

Çift kabin pick up ları düşünün bence hem off road hemde gezmek için ideal ısuzu d-max veya mitsubishi l200 olabilr tam aile arabaları

İlginiz için teşekkürler.Bu arada ismim Tolga.Aklımdan ilk geçen araç 2006 civarlarında bir Vitara.Disco bize ebat olarak biraz büyük.Bir de Suzuki Jimnyler var 0 kilometre.Bu aracı hiç görmedim ama sanırım iç hacmi çok darmış.Çok homurtlul bir araç ta olmasın tabi ki.Bayanlar bu tür motor seslerini pek sevmez.
Şimdi aklımdan geçenler şöyle
-Vitara
-Jimny(0 km)
-Terios
-Santa-fe

Vitara almaya karar verdim ama kafam gene de karışık.Çok yaşlı olmasın diyerekten 2007-2008 modellere bakıyorum ama bu modellerin de arazi performanslarının iyi olmadığını öğrendim.2006 önceleri arazide çok daha iyiymiş.2008 model alsam dağ gezilerinde v.b. üzülür müyüm?Sanırım çok fazla araştırmak insanın kafasını çok karıştırıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR