Araç tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talkie77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,938
Ynt: Araç tavsiyesi

standart bir araca fazla para vereceğinize biraz daha yaşlı bir araç alıp onu kafanıza göre offroad için modifiye ederseniz arazi performansı her zaman daha iyi olur. Fabrika çıkışı bu tip araçlar asfalta yönelik hazırlanmıştır. Piyasa buna cevap veriyor.

Etiketler

bence Jimny(0 km)
al sana uzun sure masraf etmez en azindan 0 arac yada L200 alman bence iyi aile dolasma olunca on raod ve hafif of raod icin iyi olur tabiki konfor da olur size ve alilenize bu benim fikrim

talkie77' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler.Bu arada ismim Tolga.Aklımdan ilk geçen araç 2006 civarlarında bir Vitara.Disco bize ebat olarak biraz büyük.Bir de Suzuki Jimnyler var 0 kilometre.Bu aracı hiç görmedim ama sanırım iç hacmi çok darmış.Çok homurtlul bir araç ta olmasın tabi ki.Bayanlar bu tür motor seslerini pek sevmez.
Şimdi aklımdan geçenler şöyle
-Vitara
-Jimny(0 km)
-Terios
-Santa-fe
Cebimde 30000 TL var sizce ne almalıyım sorusunu bize sormayın, herkes kullandığı aracı tavsiye edecektir :D bir süre sonra ortam geyik muhabbetine sarabilecektir.
Almayı düşündüğünüz araçların hepsi her yönden farklı sınıflardaki araçlar. Bence siz hangi sınıfta araç almak istediğinize karar vermekle başlayın. Mesela hiç Jimy görmediğinizi söylüyrsunuz ama jimny almayı düşünüyorsunuz.
Kullanım amacınızı belirleyin. Mesela ava gidecekseniz aracın içinde uyumanız gerekebilir, arazi koşullarına girmeniz gerekebilir. İç hacminin geniş ve hafif arazide başarılı olacak donanıma sahip olması gerekir.
Benim de cebimde 25000 civarında para vardı ve acaba Terios'mu alsam yoksa Chevrolette Thaoe mu alsam diye düşünmedim. Dizel ve otomatik 4x4 arazi aracı alacağım dedim. Yok, LPG beni bozmaz diyorsanız o başka. Ben bir süre araştırdıktan sonra cebime en uygun 4x4 dizel arazi araçların pickup'lar olduğunu gördüm ve o sınıftaki araçların arasında en uygunu bulmaya çalıştım.
1. yaşı düşük olsun
2. kilometresi düşük olsun
3. donanımı (konfor, güvenlik ve teknik donanım) yüksek olsun
4. Boyutları olabildiğince büyük olsun (evet benim ufaklık biraz zor parkediliyor ama kolay parkedeceğim diye sürüş zevkimden ödün veremem ;D )

4 kişi rahat seyahat etsin diyorsanız hacim olarak geniş bir araç arıyorsunuz demektir. Jimny ve Terios'u geçin... Bagajı falan yeterli olmalı. sizin aradığınız bir SUV gibi geldi bana.
Mitsubishi Pajero Pinin (arazi vitesi de var GDI motoru çok ekonomik ama LPG takılamıyor), Rav4, Freelander, Grand Vitara, Honda CRV, Subaru Forester, Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander... seçenek bol
Hepsini tavsiye ederim. bilmem anlatabildim mi

Yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.G.Vitara almaya karar verdim.3 kapılı 2008 model bir iki tane vitara buldum.Çok ağır Off road yapmayacağım için bana yeterli gelecektir diye düşünüyorum.Elimdeki arabayı bir satarsam anında araziyim :smiley:

;D

SUV daha uygun aslında bu tip durumlarda. seçenek bol ve araçlar daha düzgün oluyor genelde.

Merhaba !
Pişmiş aşa su katmak gibi olacak ama, aracı henüz almadığınız için ve belki bilmiyosunuzdur (Biliyorsanız bu mesajı dikkate almayın.) diye yazıyorum ; Son kasa 3 kapı G.Vitara'da 4L seçeneği yok. ;)

Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba !
Pişmiş aşa su katmak gibi olacak ama, aracı henüz almadığınız için ve belki bilmiyosunuzdur (Biliyorsanız bu mesajı dikkate almayın.) diye yazıyorum ; Son kasa 3 kapı G.Vitara'da 4L seçeneği yok. ;)

Selamlar.

bu kabus olur. toros alın daha iyi ..

talkie77 abiciğim sen en çok hangi araba ile mutlu olursan senin için en iyi araç odur ama almadan önce hangi marka/model olursa olsun artı eksilerini iyice araştır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR