Arac Tabanı Su Alıyor ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sdkbrckmk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,668

sdkbrckmk

liberty 2.8 crd
Yer
ordu
merhabalar
araç jeep liberty 2.8 CRD,2006 ve esp li modeldir.

aracın ustunde kar var ise ve soguktan bu kar donmuş ise, bu kar çözülürken aracın tabanı su alıyor, yani paspaslar ciddi anlamda ıslanıyor dolayısı ile döşemeyi söküp kurutma işlemi yapmak zorunda kalıyoruz.

normal hava şartlarında, bir yıkama istasyonunda,aracın heryerine su tutulmuş , su sızan yerler yada kaçaklar kontrol edilmiştir ancak herhangi bir sızıntıya rastlanmamıştır. bu olay sadece donmuş karın çözülmesi esnasında yaşanıyor. çözülen kar suyu aracın içine giriyor yani dışarı tahliye olmuyor. özelllikle sileceklerin altında mevcut olan kanallardan şüphelenmekteyim. zira tabandaki döşeme paspaslar öncelikli olarak ön taraftan ıslanmaya başlamakta.

bu tarz bir problemle karşı karşıya kalan var mıdır arkadaşlar? veyahutta görüşlerinizi almak isterim.

Etiketler
Ynt: Arac Tabanı Su Alıyor ??

Merhaba,
aynı olayı bende yaşadım 1-2 ay önce. Sizin başınıza gelen taban döşemesinin ıslanması durumu, şiddetli yağışlardan sonra olmaya başlamıştı. Servise gittiğimde yapılan kontrolde, su tahliyelerinin tıkandığı tespit edildi. Temizlikten sonra su alma kesildi. Tabi bir de kurutması var...

yıkamıcada ahtapot salıyorlar arabanın içine 3-4 saatte kuruyor.

ordu da servis yok :(

hangi kanallardan bahsediyorsunuz? yerini biraz net aydınlatırmısınız :smiley:

tşk ederım

merhaba,
bahsettiğim kanallar, sunroof kenarlarında ve ön camın altında mevcut. bunlara baktırdınız mı ?

hımmm bende ön camın altında ızgaralardan şüpheleniyordum.ordu da jeep servisi mevcut değil bu sebeptendir baktıramadım. araçla biraz
ilgili ustaların yapabileceği bir şey mi bu olay yoksa illede servis mi demek lazım ?

sdkbrckmk' Alıntı:
hımmm bende ön camın altında ızgaralardan şüpheleniyordum.ordu da jeep servisi mevcut değil bu sebeptendir baktıramadım. araçla biraz
ilgili ustaların yapabileceği bir şey mi bu olay yoksa illede servis mi demek lazım ?
Cherokee' yi tanıyan bir usta yapabilir bence. Kanalların yerlerini bilsin yeter.

Cherokee' yi tanıyan bir usta yapabilir bence. Kanalların yerlerini bilsin yeter.

arkadaşlar , jeep service'te tüm kanallar gözden geçirildi, herhangi br tıkanıklıkda tespit edilemedi. tüm kanallar açık. bakılması gereken yerlerde gözden geçirildi bir problem bulunamadı ve usta yorum bile getiremedi nasıl olabilir diye..

aklıma sonradan şu geldi, acaba -10 derece gibi soğuklarda bu kanalın içindeki su sızıntıları donuyor , kanalı tıkıyor ve akmayı engelliyor olabilir mi ???

tekrardan merhaba, sorunumu tam olarak çözememekle beraber bir takıp bulgular elde ettim.

aracım yağmurlu havalarda veya yıkanma esnasında kesinlikle su almamaktadır. ek olarak tüm kanallara bakıldı ve açık olduğu tespit edildi,bu noktada da problem yok.

sadecce karın fazla olduğu yerlerde ,gezintim sonrasında ; şöför ve yolcu koltuğunun ayak basma yerinde su birikiyor. zaman zaman yer döşemesi ıslanıyor tamamen yada 1-2 kez de 3cm kadar su olduğunu gördüm.

ha bu arada yine karda gezinirken ıslaklık oluşmuyor. gezintim bitiyor aracı park ediyorum ne oluyorsa orda oluyor...

bununla ilgili bulgum şu yönde, aşağıdaki ilk resimde ön lastiğin hemen arkasında aracın su tahliye kanalı mevcut.

gZaOkL.jpg

ucu açık olan yerden su tahliyesi gerçekleşmektedir. aşırı soğuk ve karlı yerlerde gezinince burası tamamen karla ve buzla kaplanıyor yan suyun akacağı yer kapanmış oluyor.

BDYLM9.jpg

Aslında suyun bu yönde akması gerekiyor.

dediğim gibi burası tamamen kar ile kapanınca ve donunca, araç durduğu yerde buzları eritirken su kanalı doluyor doluyor ve belli bir doluluğa ulaştıktan sonra bu su içeri sızmaya başlıyor...
benim yorumum bu şekilde...
deneme maksatlı,karda gezinirken her durdugumda bu kanalların onune elimle açtım ve su kanalını açık tuttum.su basma olayı olmadı ama yinede tamamen ıslaklık kesildi diyemem. belki gezinti süre uzun ise bu süreçte de etkilenmiş olabilir...

ACABA BENZER PROBLEM YAŞAYAN VAR MIDIR?
PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİNİZ VAR MIDIR?
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?

değerli cevaplarını bekliyorum.

Kıymetli dostum benımde basıma boyle bır problem geldı yazın ortasında su almaya başladı Jep servısıne gıttım bulamadı kanal tıkadır apuk sapık yorumlar koportacı bır arkadaşım vardı dedım kardeş kılıma taliyesıne bı bakarmısın taliyenı hortumu düşmüş sağ yolcu ayağının altı gol oluyor bır hotum taktık problem çözüldü bır de arka stopların contasına baktırın

Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kıymetli dostum benımde basıma boyle bır problem geldı yazın ortasında su almaya başladı Jep servısıne gıttım bulamadı kanal tıkadır apuk sapık yorumlar koportacı bır arkadaşım vardı dedım kardeş kılıma taliyesıne bı bakarmısın taliyenı hortumu düşmüş sağ yolcu ayağının altı gol oluyor bır hotum taktık problem çözüldü bır de arka stopların contasına baktırın

Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tşk ederim, problemlerimiz kesinlikle aynı değil.
varsa önerisi olan bekliyorum...

üstad bendede aynı sorun vardı. yukarıda bahsedilen tahliye kanalları ,klima vb bütün yolları denedik.sonunda ön camın macunlarını yeniledik öyle düzeldi.

üstad bendede aynı sorun vardı. yukarıda bahsedilen tahliye kanalları ,klima vb bütün yolları denedik.sonunda ön camın macunlarını yeniledik öyle düzeldi.
hakkaten insanın canını sıkan bir problem,çözmenze sevindim
bende sorunu farklı şekilde çözdüm,enteresan bir çözüm oldu gerçi. çamurluğun içerisine açılıyor yukarıdan tahliye olan kanallar,çamurluk sökülürse müdahele edebiliyorsunuz .tam çamurluga açılan yerdeki çıkışa hortum bağladık ve sürücü kapısının menteşelerinin olduğu bölgeye yönlendirdik yağmur sularını. şimdi kapının kenarından akıyor sular :smiley: bunu yaparak çamurluk içerisinde biriken fazla kar birikintisi eksi 10 derecede donma yapsa bile su tahliye kanalı etkilenmıyor .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri