Araç Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zetoda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,011

zetoda

Yeni Üye
Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. İmkanlarım çerçevesinde 3 adet araç seçebildim tecrübeye ihtiyacım var.

Çok ağır arazi koşullarına girmeyeceğim dere yatakları vs.

Landrover FL 1.8 HSE 2004 model
Suzuki Grand Vitara 1.6 2006 model
Mercedes GD240 1986-1987 model

Forumda yazılan bu 3 araçla ilgili tüm yazıları okumaya çalıştım. 2 defa çok temiz mercedes gd 240 alma girişimim oldu.Sonra Freelander 1.8 e odaklanmıştım aslında. Ama suzukinin 1 gömlek üstün olduğu sonucunu çıkardım arazi konusunda yanlışmı anladım bilmiyorum. Düşündüğüm suzukide o suzuki modelidir onuda bilmiyorum.

1. 2004-2005 FL 1.8 araçların motorları nasıldır.

2. 100 bin km civarındaki Freelander motorlar nereye kadar problemsiz gider. Yani çok zorlamadan ne zaman sonra motor yaptırmam gerekir mesela.

Başka hangi araçları önerirsiniz

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Araç Seçimi

İyi günler
Freelander düşünüyorsanız,1.8 kesinlikle size çok sorun çıkarır.Freelander TD4 dizel 2002 (Motor BMW motorudur) ve sonrası size sorun çıkarmaz.
Arazide zor şarlarlarda araç kullanmayı düşünüyorsanız suziki daha uygundur.Mersedes ile arazide gezmek size çok pahalıya patlayabilir.İsteğinize göre araç bulmanız dileğiyle
Saygılar

Baktığım ilanlar Freelander TD4 dizel 2002 ve sonrası genelde 120 bin km ve üzerinde yaşlarına göre km leri çok iyi motor ömürleri düzenli bakımla 250-300 bine kadar dayanabilirmi. Freelander alacak olursam alırken dikkat etmem belli noktalar varmı özellikle.

80 li yılların mercedes G modellerinin parçaları pahalımıdır.araçlar çokmu kırılgandır .neden arazide dolaşmak pahalıya malolur.2006 suzuki yada 2002 freelander dahamı sağlam ve yedek parça bakımından ucuzdur G modelden batuhan bey.2006 suzuki şasisiz monocok gövde arazide pek tutulmuyor diye okumuştum forumda

Suziki modellerinde 1.9 DDIS nasıl onunla ilgili bir fikri olan varmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri