Araç Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb_alone Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,838
Ynt: Araç Seçimi

bütçemiz azaldığı için bütçemizin içine 90 model üstü 94 modele kadar olan RR classic seriside girdi şimdi 300 serisi discovery girdi ..... bana en az yakan hangi modelse sakin kullanımda ve 1.92 boyum olduğunu ve 1.5 kişil olduğumda göz önüne alınırsa en rahat hangisinde ederim hafta sonlarında şu güzide sitenin etkinliklerine katılayım istanbul ve çevresi olarak az yaksın ki aynı paraya çok gezelim :D

bulduğum 4 adet RR classic 92-94 model aralığında ve bütçeme uygun ve bu kasayı oldum olası da severim

96-97 olarakta discovery 300 serisinden 3.9 V8 buldum iki adet

sayısız zj buldum ama içlerinden 5 adeti alınabilecek ürün konumunda bunlarda 93-95 arasında 95 üstü de var ama yıpranmış modeller olarak çıktı karşıma

şimdi üç seçenek var elimizde 16000 lira bütçemiz kaldı araç için günlük kullanımda da kullanacağımı göz önüne alırsak LR ciler kötü bir araba söylemediğimden onu tavsiye edecekler jeep zj ciler kendi arabalarından memnun onu önerecekler sizler olumlu olumsuz önerilerinizde bulunun ki ben artı ve eksi leri karşılaştırıp arabalarıda görünce ona göre karar vereceğim ......

cevaplara teşekkür şimdiden zaten hiç yardımınızı esirgemediniz ama p.m kanalı ile olsun ama burdan ortamdan sevdim ben bu forumu

Etiketler

Ozur ben 86 modeli 96 diye algilamisim zj ve 25.000 liralardan konusunca 20 kusur yaslarindaki arabalardan konusuldugunu algiliyamadi mantik.

ateş bey bütçemiz öyle idi yukarıdaki mesajımda bütçemizin darlaştığını belirtmeye çalışmıştım gözden kaçmış herhal normal kullanım için araç almam gerekti mecburen :( hiçte sevinemedim yeni arabaya bu 4x4 hayalimi kısıtlayacak gibi oldu ama en azından yine bütçeme uygun araç buldum en azından çocukluk hayalim diyebileceğim ki ben lisedeyken bayılırdım siyah RR modellerine 92-93 yıllarında istanbulda gezerken ah ulen günler ah ne çabuk geçtiniz :D

neyse seçenekler içine bu aracıda aldım hem bütçe hemde hayalim olmasından dolayı o güzel yorumlarınızı bekliyorum

yine teşekkür ederim

Barbaros Bey;

RRC istiyorsanız, Gezenbilir üyelerinden sevdiğimiz bir abimizin arabası satılık. İlanı bu sayfada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23212.0

barb_alone' Alıntı:
şimdi üç seçenek var elimizde 16000 lira bütçemiz kaldı araç için günlük kullanımda da kullanacağımı göz önüne alırsak LR ciler kötü bir araba söylemediğimden onu tavsiye edecekler jeep zj ciler kendi arabalarından memnun onu önerecekler sizler olumlu olumsuz önerilerinizde bulunun ki ben artı ve eksi leri karşılaştırıp arabalarıda görünce ona göre karar vereceğim ......

cevaplara teşekkür şimdiden zaten hiç yardımınızı esirgemediniz ama p.m kanalı ile olsun ama burdan ortamdan sevdim ben bu forumu

Evet bu konuda haklısınız ama bazen bildiğinizi söylemek sanıldığı kadar kolay değil, Hep tartışma çıktığı için kimse gerçekte söylemek istediğini söyleyemeyecektir.

İngilizceniz var ise;

Gerçekten Arazide binmeyi amaçlıyorsanız, Suv ve arazi aracı arasındaki farklılıkları araştırın, kasa yapısı, süspansiyon yapısı, yürüyen aksam çeşitleri, modifye olanakları nedir, Türkiyede mümkünmüdür bunları araştırın.

Daha doğru sonuçlara ulaşırsınız.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Evet bu konuda haklısınız ama bazen bildiğinizi söylemek sanıldığı kadar kolay değil, Hep tartışma çıktığı için kimse gerçekte söylemek istediğini söyleyemeyecektir.

İngilizceniz var ise;

Gerçekten Arazide binmeyi amaçlıyorsanız, Suv ve arazi aracı arasındaki farklılıkları araştırın, kasa yapısı, süspansiyon yapısı, yürüyen aksam çeşitleri, modifye olanakları nedir, Türkiyede mümkünmüdür bunları araştırın.

Daha doğru sonuçlara ulaşırsınız.

Selamlar

ingilizce ingiliz arabası olduğundan başka lisan mı bilmiyor anlamıyor :D şaka bir yana gerçekten ingilizcem fena değildir ne işe yarayacağını anlamadım

mod parçaları her araç için aynı uzaklıkta bu seçenekler içerisinde nedeni hepsi yurtdışından gelecek nasılsa bir araç için parçayı 1 hafta beklerseniz diğeri için 15gün olur ......

arazi kabiliyeti olarak ben acemi olduğum için hepsi aynı benim için :D ama ilerisi için tabi ki kullanarak çözebileceğim bir olay .....

öncelik yol konforu ve benim içine sığmam ile alakalı bakalım her aracın direksiyonuna oturup en bana sıcak geleni alacağım herhalde .....

edaghan' Alıntı:
Barbaros Bey;

RRC istiyorsanız, Gezenbilir üyelerinden sevdiğimiz bir abimizin arabası satılık. İlanı bu sayfada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23212.0

o araç bütçemi aşar benim şu aralar

Parçalarada dikkat etmek lazım örneğin 98 sonrası pajero da parça dışardan bile gelse çoğu araca göre pahalı kalıyor.

barb_alone' Alıntı:
ingilizce ingiliz arabası olduğundan başka lisan mı bilmiyor anlamıyor :D şaka bir yana gerçekten ingilizcem fena değildir ne işe yarayacağını anlamadım

mod parçaları her araç için aynı uzaklıkta bu seçenekler içerisinde nedeni hepsi yurtdışından gelecek nasılsa bir araç için parçayı 1 hafta beklerseniz diğeri için 15gün olur ......

arazi kabiliyeti olarak ben acemi olduğum için hepsi aynı benim için :D ama ilerisi için tabi ki kullanarak çözebileceğim bir olay .....

öncelik yol konforu ve benim içine sığmam ile alakalı bakalım her aracın direksiyonuna oturup en bana sıcak geleni alacağım herhalde .....

O zaman biraz daha açık yazayım, karşılaştımayı siz yapın ben sadece aralarındaki farklılıkları yazayım; Yoksa çok alınganlık gösteriliyor. Yazdıklarım farklı olan özellikler , aynı olan sabit aks, klima , elektrikli cam vb. detajlar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Yazdığım özellikler standard araçlar için. Ortak olan özellikleri hiç yazmadım.

Konu RRc/Disco I XJ ZJ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şasi Tam Şasi monoblok Monoblok
Süsp. Arka Helezon makas Helezon
Motor 3.5, 3.9 2.5, 4.0 4.0, 5.2, 5.9
Aktarma Sür. 4x4 Seçmeli Sür. 4x4 , 4.0 ı Xj ile aynı
Orta Kilit Mekanik. orta. Diff.lock - Viscous coupler
şanzıman Düz veya otomatik Düz veya otomatik otomatik
Gövde aluminyum Saç Saç
Aks Açıklığı 100 inch 101 inch 106 inch
Motor gücü 135-185 bg 105-190 Bg 190-245 Bg

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
O zaman biraz daha açık yazayım, karşılaştımayı siz yapın ben sadece aralarındaki farklılıkları yazayım; Yoksa çok alınganlık gösteriliyor. Yazdıklarım farklı olan özellikler , aynı olan sabit aks, klima , elektrikli cam vb. detajlar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Yazdığım özellikler standard araçlar için. Ortak olan özellikleri hiç yazmadım.

Konu RRc/Disco I XJ ZJ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şasi Tam Şasi monoblok Monoblok
Süsp. Arka Helezon makas Helezon
Motor 3.5, 3.9 2.5, 4.0 4.0, 5.2, 5.9
Aktarma Sür. 4x4 Seçmeli Sür. 4x4 , 4.0 ı Xj ile aynı
Orta Kilit Mekanik. orta. Diff.lock - Viscous coupler
şanzıman Düz veya otomatik Düz veya otomatik otomatik
Gövde aluminyum Saç Saç
Aks Açıklığı 100 inch 101 inch 106 inch
Motor gücü 135-185 bg 105-190 Bg 190-245 Bg

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir.

Selamlar

şimdi teknik özelliklere bakarak anlatmak istediğinizi anlayamadım özür dilerim ama anladığım kısımlarda

Tam Şasili araç mı daha iyidir arazide yoksa monoblok kasalı araçmı yada aliminyum mu iyidir yoksa saç kasa mı sabit aks olduğu için makas veya helezon fark yaratır mı çokherhalde yaratıyor ki yazmışsınız

bu arada xj düşünmüyorum nedeni içinin diğer seçeneklere göre dar olmasından dolayı

ilginize teşekkür ederim

Hangisi daha iyi hangisi avantajlı araştırarak karar vermek lazım, Ben sadece farklı olan özellikleri yazdım.

Selamlar

teşekkür ederim .... yorumunu ve bilgisini esirgemeyen her üye ye .....

araç seçimi aslında zor bir işlemdir hele ki bütçeniz dar ise ama bütçeniz geiş olsa da 4x4 pick-up lar piyasaya ilk çıktığı dönem yaşananlarda buna örnektir alan çoğu kişi bir lüks SUV konforu aradı kıvraklık aradı ama bulamayınca baya bir çoğunluğu galerilere düştü ....

incelemek herkesin yorumunu dinlemek işin en doğrusudur ama kişiler hiç bir zaman başkasının gözüyle bakamayacağı için yorumları kendi açısından olacaktır ...... buda en doğal şeklidir .

kendi durumuma gelince yaşadığım şehir itibariyle araç parçası konusunda kendimi şanslı görüyorum eski binek arabamı kullanırken TR'den parça hiç almadan aracımı sorunsuz ve full bakımlı kullandım ....

gerek son karar aşamasında bir jeep ZJ gerek Land Rover aliim yedek parça konusunda yine şanslı olacağımı bilmekteyim o yüzden yedek parça benim için kriter değil ...... bakalım son karar aşamasına girdik en geç bu ay sonuna kadar bu işi sonlandırmak ve aldığım araca ne yaparız konusunu açmayı düşünüyorum :D

land veya jeep gerçekten ikiside güzel araçlar, ben her yerde görüyorum iki aracında kullanıcısından şikayet gelmiyor
bende cj den kapalı bir 4 çeker'e geçmek istiyorum ve iki markadan birine geçeceğim kesin.
ama asıl önemli olan 4 çekerin arazide verdiği keyif, bunu her insanın yaşaması gerekir bence
umarım sizde yakında gönlünüze göre bir arazi aracına kavuşursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR