Araç Kararsızlığı;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnx2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,063
Ynt: Araç Kararsızlığı;

Ben alınacak araca dair yapılan tanımlamalarda "hafif"-"az"-"orta seviye" offroad kullanımı gibi ifadelerini anlamıyorum. Offroad'un ne olup ne olmadığı belli.
İsmi zikr edilen 4x4 araçlar standart donanımlarıyla ve doğru lastik seçimiyle zaten çoğunun kırsalda kat edeceği yol ve alanlar için yeterli oluyor.
Mesele hangi 4x4'ün,neden seçilebileceği olabilir. Konfor?Parça?Usta?Yakıt?Güvenlik?Estetik?vs.

Etiketler

çağlar' Alıntı:
sn.Baran emrah arkadaşımıza katılıyorum.Yanlız o daha kibar ve seviyeli anlatmış durumu:smiley:

toyotacı olmama rağmen şu anda 2001 discovery kullanıyorum (benzinli v8).

discovery almayın derim.Gelin beni dinleyin:smiley:)

mesela dinlemediniz beni aldınız:

tavanı akar,kalorifer iç petek bozulur,tüm plastiklerden ayrı tonlarda sesler gelir,tavanı sarkar,kapı kilidi kırılır elinizde kalır,cam ve ısıtma düğmeleri tablası içine göçer,arka kapı menteşeleri lastik ağırlığından folloş olur, falan olur filan olur.

arıza lambalarını da belirteyim araca boşuna disco demiyoruz ,bazen 3 lü ABS,TC,Yokuş iniş yanar ,kimi zaman ACE gelir halay başı olur :smiley:)))gösterge tablası şenliklidir ;D

alttan kenardan köşeden damlatır akıtır.contayı değiştirin bu hareketi yine yapar.

td5 gitmez de zaten ,benim v8 doğru düzgün gidemezken ::smiley:

olsun ben alayım her yerini yenileyim derseniz de land cruiser parası harcayıp yine her an bi yerinden fire verebilecek potansiyelde güvenilmez bir aracınız olur.

land cruiser a bütçe yetmiyorsa vitara derim.

40 a alıp 15-20 harcayarak disco almayın derim.şu anda benim aracın vergisi 22oo küsür lira yıllık ve prins lpg ile Ankara şehir içi 520 kuruş tüketim var.(2 inch yükseltme bi ölçü büyük bf at lastikler ile.) dize benzinli hesabını net yapmanız için yazıyorum bunuda.

selamlar saygılar.

Disco ile ilgili yorum süper olmuş.Size teşekkür ederim.Gece gece çok güldüm vallahi :smiley:)

Yahu ne belalıymış LR meğer:smiley:
Aga millet resmen beni arabadan soğutmak için ağız birliği etmiş, burası ayrı , yakın bir arkadaşım ayrı laf etti arabaya,
Vitara maalesef benim istediğim bir araç değil, sadece hafif, en fazla orta seviye araziye gireceğim için sorunsuz olması sebebiyle Vitara tercih etmeyi düşünmüyorum.
Çünkü günlük kullanacağım, şeklini şemalini beğendiğim biraz konforlu bir araç istiyorum.
Bu durumda geriye Jeep kalıyor sadece.
Peki sevgili arkadaşlarım benzer feedbackleriniz Jeep için de varsa paylaşır mısınız?

çağlar' Alıntı:
sn.Baran emrah arkadaşımıza katılıyorum.Yanlız o daha kibar ve seviyeli anlatmış durumu:smiley:

toyotacı olmama rağmen şu anda 2001 discovery kullanıyorum (benzinli v8).

discovery almayın derim.Gelin beni dinleyin:smiley:)

mesela dinlemediniz beni aldınız:

tavanı akar,kalorifer iç petek bozulur,tüm plastiklerden ayrı tonlarda sesler gelir,tavanı sarkar,kapı kilidi kırılır elinizde kalır,cam ve ısıtma düğmeleri tablası içine göçer,arka kapı menteşeleri lastik ağırlığından folloş olur, falan olur filan olur.

arıza lambalarını da belirteyim araca boşuna disco demiyoruz ,bazen 3 lü ABS,TC,Yokuş iniş yanar ,kimi zaman ACE gelir halay başı olur :smiley:)))gösterge tablası şenliklidir ;D

alttan kenardan köşeden damlatır akıtır.contayı değiştirin bu hareketi yine yapar.

td5 gitmez de zaten ,benim v8 doğru düzgün gidemezken ::smiley:

olsun ben alayım her yerini yenileyim derseniz de land cruiser parası harcayıp yine her an bi yerinden fire verebilecek potansiyelde güvenilmez bir aracınız olur.

land cruiser a bütçe yetmiyorsa vitara derim.

40 a alıp 15-20 harcayarak disco almayın derim.şu anda benim aracın vergisi 22oo küsür lira yıllık ve prins lpg ile Ankara şehir içi 520 kuruş tüketim var.(2 inch yükseltme bi ölçü büyük bf at lastikler ile.) dize benzinli hesabını net yapmanız için yazıyorum bunuda.

selamlar saygılar.

Çok güldüm, çok iyi olmuş :smiley: :smiley:

Bende henüz three amigos olmadı. Şimdilik sadece -hala bulamadığım bir yerden- yağmur yağdığında su alma var.

Ha bir de aracı bir kaç gün kullanmayıp çalıştırdığımda bir süre airbag lambası yanıyor. O da bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Herhalde "sahip bugün iyi değil" bi de ben canını sıkmayayım diye düşünüp, ona göre yanıyo. Akıllı araba vesselam :smiley:

Evet sıkıntıları var ama havası da bi' başka. Otoparkta yanında Q7 duruyodu geçenlerde, insanlar ona değil benim arabaya bakıyorlar. :smiley:

Bu arabaları biraz sevmeli, ilgi göstermelisiniz ve birazda meraklı (hobi merakı) olmanız gerekiyor. Her problemin, sorunun çözümü var. Benim aracımı alalı 2 seneyi geçti. ilk sene boyunca nerdeyse her haftasonu sanayideydim hem aracı öğrenmek için hem başgösteren sorunları çözmek hemde olası, muhtemel sorunları çözmek için. Şimdilerde nerdeyse 8-10 aydır sadece periyodik bakım için sanayiye gidiyorum (Dostları görmeye, muhabbete gittiğim zamanlar hariç). Bu arada aracı hergün günlük olarak kullanıyorum ve evin tek arabası. Senede 23-25.000 KM yapıyorum.

Ne demişler bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur ;)

Bu arabaları biraz sevmeli, ilgi göstermelisiniz ve birazda meraklı (hobi merakı) olmanız gerekiyor. Her problemin, sorunun çözümü var. Benim aracımı alalı 2 seneyi geçti. ilk sene boyunca nerdeyse her haftasonu sanayideydim hem aracı öğrenmek için hem başgösteren sorunları çözmek hemde olası, muhtemel sorunları çözmek için. Şimdilerde nerdeyse 8-10 aydır sadece periyodik bakım için sanayiye gidiyorum (Dostları görmeye, muhabbete gittiğim zamanlar hariç). Bu arada aracı hergün günlük olarak kullanıyorum ve evin tek arabası. Senede 23-25.000 KM yapıyorum.

Ne demişler bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur ;)

merhaba arkadaşlar yaklaşık 2.5 yıldan beri bende discovery2 td 5 araç kullanıyorum formlarda bahsedilen bazı sorunları hiç yaşamadım bana da aynı şeyler çok söylendi parça pahalı, bulunmaz diye ama arayıpta bulamadığım birşey olmadı şu ana kadar Trabzonda ikamet etmeme rağmen Ankara-İstanbul da yaşıyorsanız böyle bir probleminiz zaten olmaz uzun lafa gerek yok discovery 2 gerçekten çok keyifli araçtır,şehiriçi kullanımı biraz hantaldır,park problemi yaşarsınız kısa mesafe kullanılacak araç değildir yakıt konusunda uzun yolda kullanışlı ferah ve ekonomiktir birde hastalık yapar tedavisi yoktur can alıcı nokta da burasıdır umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler.
::smiley:

Bu forumu sevdim,
Valla gayet mantıklı yorumlar yapıyorsunuz herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
İstanbul'da yaşıyorum, dediğiniz gibi ciddi parça problemi yaşamayacağımı umarım, ama genel olarak farkettiğim kadarıyla kullananların ve daha önceden kullanmışların %50'si aman sakın derken, kalan %10 hiç sorun çıkarmaz, %40 ise iyi bakarsan müptelası olursun diyor.
If;
Bu yorumların ışığında temiz bulursam ki günden güne umudum azalıyor , Disco beni mutlu eder.
Else;
Jeep bakmaya devam..
End;

bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek yok içinize sinen paranizin yettiği bir araç alin gitsin her aldiginiz araç masraf cikaracaktir o mu bu mu diye sorduğunuz da işin içinden hic cikamazsiniz hangisini istiyorsaniz alin geçin bence bu işler biraz da sans meselesi benim simdiye dek en uzun zaman kullandigim aracim td5 ilk kez bir aracimin kasko poliçesini yeniledim ve üzerinden 4 ay geçti max kullandigim zaman dilimi 6 aydir amarok aldim sifir onu bile 7. ayda sattim :smiley: en kisa sure bindiğim ise BMW 520 28 günde onu sattim :D

Valla canım Discovery 2 TD5 istiyor, temiz bulamayacağıma inandığım için aklım Jeep'e kayıyor.
Kısmet işi bu işler ama bile bile de lades olmak istemiyorum.
O kadar da saçma ilanlar var ki Disco satıcılarınada şüpheyle yaklaşıyorum:smiley:

kakyol' Alıntı:
bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek yok içinize sinen paranizin yettiği bir araç alin gitsin her aldiginiz araç masraf cikaracaktir o mu bu mu diye sorduğunuz da işin içinden hic cikamazsiniz hangisini istiyorsaniz alin geçin bence bu işler biraz da sans meselesi benim simdiye dek en uzun zaman kullandigim aracim td5 ilk kez bir aracimin kasko poliçesini yeniledim ve üzerinden 4 ay geçti max kullandigim zaman dilimi 6 aydir amarok aldim sifir onu bile 7. ayda sattim :smiley: en kisa sure bindiğim ise BMW 520 28 günde onu sattim :D
+10:smiley:

1 yıllık bir discovery kullanıcısı olarak tecrübemi paylaşayım,

40 yaşıma kadar 12 araç almışım,hepsi için gittiğim servis sanayi zamanımı bir yılda disco için yapmışımdır.net.
ayrıca bir araba için bu kadar ilgi alaka göstereceğimi hiç düşünmezdim.ebay amazon ali express yada sağdan soldan arkadaşlardan duyduğum sitelerde incik boncuk parça arar durur oluyorsun pc nin başına geçince.ha derdi sıkıntısımı var,hayır.illaki birşeyler almak istiyorsun.bir yılda yaptırdığım değiştirdiğim servis maliyetimi parça listemi ayrıca listelerim.kararını sen verirsin...ayrıca ustasına bilen adamına gideceksin,o da ayrı bir hassasiyet.

kıvanç doğru söylemiş bu işler şans işi,bir yıl disco aradım,forum kayıtlarında var ne zaman aramaya başladığım ve aldığım tarih.bu arada sayısız gittim gördüm expertiz yaptırdım,o da ayrı bir süreç.,mohawk a katılmamak mümkün değil.ihtiyacı olanı zamanı geleni değiştirdiğinde hiçte korkulacak bir araç değil.aksine bağımlılık yapar söyleyeyim.

şehir içi hantal bir araç,yaklaşık 3 tonluk bir kütleden bahsediyoruz minicooper kıvraklığı bekleme.
yakıt tüketimi şehir işi ful depo ile 800 km gördüm şehirler arası 900 km yapmışlığım var,bu konuda iddialıyım,belgelidir:D
standart haliyle offroad yada ohhroad hertürlü gezi arazi keyfi yaparsın.içi çok geniş ve ferahtır.bagaja lafım yok doldur doldurabildiğini.
sonra keyifli bir hobi ediniyorsun aslında,sağına soluna birşeyler yaptırmak.yok lastik yok şnorkel,tepeye çadır yanına tente derken kamplar geziler güzel dostluklar ,bir bakıyorsun ilgi alanın uğraşın değişmeye başlamış,gezmeyi keşfetmeyi hedefler olmuşsun.

yani özetle güzel şeylere vesile oldu bana discovery,memnunum.tavsiye ederim

Merhabalar walla ben ankaraya 4.7 grand chereoke almaya gitmiştim disco 2 v8 aldım geldim. Açıkcası çokta memnunum şu anda disconun heyecanına kaptırdım gidiyorum. Ama benim amacım kamp aracı olarak kullanmak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR