Araç Kamerası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,674

Etiketler
kamerası
Ynt: Araç Kamerası

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-3-5-lcd-cift-kamerali-arac-kamerasi-dikiz-ayna-ucretsiz-kargo-146947660/detay gayet başarılı buldum ama pahalı :-\ :eek: :eek:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-video-kamera-gps-li-full-hd-kayitli-cift-kamerali-arac-guvenlik-kamerasi-145819662/detay

1. de kameranın teki arka cama monte edilebilse çok iyi olurdu 2. side hırsızların ağzını sulandıracak cinsten

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81452.30
Başlığı altında yazdıklarımıza ek olarak bu konu başlığından devam ediyorum.

Önce kısa bir özet yapayım
Benim aldığım model Cyber AN-4501: Kutusunda, usb kablolu (dosya aktarma ve şarj), 8GB kart, çakmak girişli şarj ile birlikte 100 TL ye aldım.
Çekimleri
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=czcM_NeQzZE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KOnm5XQPaVQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5HpzTiQEgc0[/youtube]

Cama ve torpido üzerine yapışan vantuzu gerçekten güçlü tutuyor. Önce düşeceğini sandım ancak bana mısın demedi şu ana kadar. (Suziki Vitara M/T lastiklerle sarsıntı sorunu olmuyor)

(Bozuk yolda çekim - İstanbul- çekim 14.12.2013 - Aküyü yeniledik bütün ayarlar silindi tarih bu nedenle farklı gösteriyor)

[youtube]http://youtu.be/PQb3C6vbO-w[/youtube]

Yerleşim

otocam2.jpg

sc1.jpg

sc2.jpg

sc3.jpg

Ekli dosyalar

• otocam1.jpg
    otocam1.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 1,046

AÇIKLAMALAR

Size: Çekim süresi (5 dk, 3 dk, 2 dk, 1.3 ve VGA bölümler halinde çekimler kaydedilebilir. Seçilen süre sonunda baştan loop yapar, ayrı ayrı kaydeder)
Quality: Kalite: İyi, standart, ekonomik olarak 3 farklı seçim yapılabilir
Scene mode: Otomatik, spor, gece, portre, manzara, ters ışık seçenekleri yapılabilir
EV: Diafram ayarı. ( +1/3 , 0/0, -1/3, -2/3, -1.0, -4/3, -5/3, -2.0, +2.0, +5/3, +4/3, +1.0 +2/3)
White balance: Otomatik, gün ışığı, bulutlu, floresan ortam ayarları
ISO: Otomatik - 100- 200 (ISO, optik algılayıcının ışığa duyarlılığını belirtir yani ISO arttırkça optik algılayıcı ışığa karşı daha hassas olur)
Color: Renk ayarı Standart, Canlı, Sepia, Siyah-beyaz
Saturation: Renk ayarı - yüksek, normal, düşük ayarı
Sharpness: Netlik, keskin, normal ve yumuşak olarak ayarlanabilir.
Timestamp: Çekim zamanı saat kapalı, sadece tarih, tarih ve saat olarak seçim yapılabilir.
Burst: on -off ( Fotoğraf çekimi sırasında) Burst modu, önbellek kullanarak çekimler arasındaki veri iletimini geçici olarak hızlandırır. Arka arkaya görüntüler, kameranın her birini kaydetmesini beklemeye gerek olmadan hızlı biçimde kaydedilebilir. Bu özellikle spor, hareket ve vahşi yaşam fotoğraflarında kullanılabilir.

2. kez Menü basışta (Next Menü - Diğer menü için moda basıyoruz)
Format: sd kartı formatlamak için kullanılıyor
Beep: on - off seçilebilir
Language: Dil seçenekleri
Auto: off: 1,3,5 dk off. Hareketsiz kalındığında seçilen sürede kamera kapanıyor
Sys. reset: sistem resetleme
Light frequency: 50 hz, 60 hz
TV output: Ntsc, Pal seçilebilir (Türkiye NTSC kullanır) NTSC (National Television Standards Committee ) kısaltmasıdır, PAL ise ( Phase Alternate Lines ) kısaltmasıdır.
Date input: Saat ve zaman ayarı
USB: PC cam (pc den webcam olarak kullanmak için), Disk Drive (kaydın diskete yapılması için) seçenekleri
Screen set: Ekran her zaman açık, 1 dk, 3 dk. olarak ayarlanabilir

kaya75' Alıntı:
1. de kameranın teki arka cama monte edilebilse çok iyi olurdu 2. side hırsızların ağzını sulandıracak cinsten
Her iki kamerada kullanışlı ..dediğiniz gibi hırsızların ağzı sulanır.aslında 3 ü bir arada olabilirdi..hem iç dış kamera hemde geri vites kamerası..lokum lokum olurdu .bu tip elektronik cihazları denemeden almak süpriz doğurur kanısındayım..bu topic çok iş görecek eminim..dostların açıklamaları süper ..emeklerinize sağlık.. ;) :D

Bunların entegre GPS alıcıları olanları var fiyatları 200 küsür tl civarında. Konum bilgisini kaydetmesi bakımından daha güzel gözüküyor.

nasah' Alıntı:
Bunların entegre GPS alıcıları olanları var fiyatları 200 küsür tl civarında. Konum bilgisini kaydetmesi bakımından daha güzel gözüküyor.
Anlık GPS kordinatlarınıda belirleme özelliği varmı bu cihazlarda..zor durumlarda yardım için mükemmel olur..

nasah' Alıntı:

200 ise çok iyi fiyat bence. 2 iş birden görüyor. ayrı ayrı alındığında 300'ü bulur kamera ve GPS. Bulup denemek lazım.

Sayın kuzay ayarları yazmışsınız ama henüz deneyemedim.

Kamerayı ilk aldığım haliyle bu gün dönüşte kullandım. Ön cama sağ taraftaki koltuğa geçip vantuzu ile çok dikkatlice yerleştirdim, yazdığınız gibi hiç düşmedi (sadece kamerayı döndürerek çıkarıp aldım yanıma vantuz ve yön ayar kollarını
camda takılı bıraktım).

Şimdi sizden bir ricada daha bulunacağım. Mümkünse çekilen videoları buraya nasıl aktardığınızı anlatın lütfen ayarlar gibi ayrıntılı olarak.

prafa' Alıntı:
Sayın kuzay ayarları yazmışsınız ama henüz deneyemedim.

Kamerayı ilk aldığım haliyle bu gün dönüşte kullandım. Ön cama sağ taraftaki koltuğa geçip vantuzu ile çok dikkatlice yerleştirdim, yazdığınız gibi hiç düşmedi (sadece kamerayı döndürerek çıkarıp aldım yanıma vantuz ve yön ayar kollarını
camda takılı bıraktım).

Şimdi sizden bir ricada daha bulunacağım. Mümkünse çekilen videoları buraya nasıl aktardığınızı anlatın lütfen ayarlar gibi ayrıntılı olarak.

Çekimlerimizi bilgisayara aktarmak için 2 yolumuz var

1. Kamerayı direk olarak USB kablosuyla PC ye bağlayarak dosyaları almak.
2. SD Kart okuyucusu ile bilgisayara aktarmak.

1. Kamera bağlantısı ile

USB girişini bilgisayarımıza, firewire girişini kameramıza takıyoruz

resim2.jpg

resim3.jpg

Ekli dosyalar

• resim1.jpg
    resim1.jpg
    64.2 KB · Görüntüleme: 642

2. SD Karttan yükleme

Kameramızın sağ tarafında bulunan SD kart bölümünü açıp içerdeki SD kartı tırnağımızla içeri doğru iterek dışarı çıkmasını sağlıyoruz.

resim5.jpg

resim6.jpg

resim7.jpg

resim8.jpg

Ekli dosyalar

• resim4.jpg
    resim4.jpg
    53.2 KB · Görüntüleme: 632

Çekilen Videoları Yayınlama

Çektiğimiz videoları yayınlamak için birçok alternatifimiz var. Dailymotion, Youtube bunların en önde gelenleri. Gezenbilir sitemizde youtube videoları gömme şansı olduğu için ben youtube yüklemeyi anlatayım.

Youtube hesabımıza (eğer google hesabımız varsa otomatik olarak bu hesaptan bağlanır) giriş yapıyoruz.

Açılan ilk sayfanın üzerinde video yükle bölümü var

resim11.jpg

resim12.jpg

Ekli dosyalar

• resim10.jpg
    resim10.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 544

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri