Araç İthali

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğuşlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,135
Ynt: Araç İthali

arkadaş ben artık sıfır araç almaya sıcak bakmıyorum
5-6 aylık araçlar çok daha uygun fiyata piyasada bulunuyor
yaklaşık 20000 ytl bir fiyat farkı söz konusu oluyor ki buda araç üstünde yapabileceğin değişiklikler için güzel bir miktar
hadi 5-6 aylık bulamadık
bu aracın 4-5 yaşında olanı bile mükemmeldir diye düşünüyorum
ki fiyat sıfırıyla yarı yarıya düşer
aracı sıfırlamak için o kadar para harcamazsın
sıfır araçlardan ettiğim zararlar yüzünden artık bu düşüncedeyim

Etiketler

İstediğim zaten 90 değil 110.
Otokarla konuşmam geçen sene temmuz ayında oldu.
bana ocakta aracın fabrikadan çıkacağı söylendi,ocakta aradım şubata kaldı dendi,şubat başında aradım mart dediler yok martta da olmazsa sonum ruh ve sinir hastalıkları hastanesi gibi geliyor bana ;)

Bir aracın sıfırdan montajı yapıldığında çeşitli testler vb. gibi şeylerin hazırlıkları yapılıyor.
Zaten müşterisi (gerçi yeni alımlar arazide de gidebilen ama yolda da daha hızlı Japon pikaplarından yana ordu'da) devlet olan, dolayısıyla eski kasaları satma sorunu olmayan bir şirket olması gecikmede bir etken.
Bir de gelişmekte olan bir ülke olmamız diğer etken.
Aslında Otokar Defender 110 yanında, dış pazar için 90 modeli ve RR Classic'i de üretti zamanında.
Bugün Türkiye'de Sorento senelik satış adedi kadar sivil kullanıma Defender satılsaydı belki de LR dünya lansmanını Türkiye'de yapardı.
Uzun lafın kısası bu yazdıklarım sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Umarım er veya geç yeni Defender'ınıza kavuşursunuz.
Bende isterdim Seri 3'den sonra 10 yaşından genç,diri bir Defender sahibi olmak ama araç Türkiye'de üretilmesine rağmen çok pahalı fiyata üstelik sadece DMO üzerinden satılıyor.(durum değiştimi bilmiyorum)

gecikmedeki yegane etkenin (bu bana söylenen tabi) aracın fren sisteminde bir problem olduğu ve bu yüzden ingiltere den gelen talimatla üretim bantlarının durdurulduğu söylendi

Son durumu öğrenir size bilgi veririm. Aracınızı alırken Warn marka vinci fabrika çıkışı monte edilmiş olarak satın alabileceğinizi de ekleyeyim.

biliyorum hatta istediğim tüm aksesuarları ekleyebileceklerini söylediler,ancak aracı alırken yine sizlere ve yıllarını defender üzerinde geçirmiş büyüklerime danışmadan hareket etmek istemiyorum.
bar,şnorkel,vinç,port,sis ve lastikler konusunda mutlaka yardım almak isterim.

Yücel Hocam sende haklısın ama bu aracın 10 yaşından küçüğüne neredeyse hiç rastlanmıyor. 10 yaşından büyükleri ise genelde devlet'ten emekli ve bir kaçı dışında iyi durumda değil.

Ben dışarıdan bir göz olarak (gerçi neredeyse 300 TDI motorlu ön-arka kilitli 110 alıyordum yani LR hastalığı devam) bu parçaların Anıl Oto'dan fiyatlarını alıp üzerine montaj fiyatını da konularak hesaplanabileceğini düşünüyorum.
Bütün parçalar Anıl Oto'nun sitesinden indirilebilecek Bearmarch kataloğu'ndan bakılarak kıyaslanabilir.
Lastik konusunda eğer ana öncelik off-road ise gerektiğinde yedek bir takım yol lastiği bulundurarak Hüseyin Abi'nin TD5 110'nuna taktığı 235/85/16 Insa Turbo Special Track derim. Karda, çamurda iyi iş görüyor.
Renkli cam abartı değilse zaten orijinal İngiliz modellerinde de olan faydalı bir olay.

Madem bu kadar seçenek var vinç kullanımı için ideal olan ön tüp tamponu ve anahtar teslim araçlarda uygulayabiliyorlarsa çeki demiri ile alın. Belki bu gün ihtiyacınız olmaz ama ileride tekne, ek malzeme, motosiklet çekmek için bugünün parasıyla 1750 YTL ekstra masrafdan kurtulusunuz. Çeki demiri 750, işletmek 1000 YTL

u kilitlere varıncaya kadar her detayı konuştum fabrika ile sorun olmaz dediler.
tek sorun şu saate kadar beni bekletmiş olmaları ;)
bu arada araca ödeyeceğim paradan yemeye başladım o da ayrı bir sorun tabi.
sanırım şnorkel parası şu anda midemde:smiley:

Bu heyecanı yeni yaşadım. Bir kaç eksiği dışında tamamen bu iş için hazırlanmış bir araca sahip oldum yakınlarda bu heyecanı bilirim. Piyasadan fiyat ve aksesuar tiplerine bakarak alım yapın son sözüm bu.
Sanki kendim alıyormuş gibi sevindim. Hayırlısı.

Yücel haklı...En azından benim için öyle...Off-Road la bu kadar iç içe olacağımı ve aracıma tadilat yapacağımı baştan kestirseyim aracımı sıfır almazdım :smiley: Ayda 2-3 sefer bindiğim aracıma lüzumsuz yere bu kadar ödeme yapmış oldum..ve hala taksitlerini ödüyorum :(

Otokar bir ara sivile araç satıyordu..Ben aramıştım 2004 te..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.