Arkadaşlar merhaba. Uzun yıllardır hayallarini kurduğumuz bu hayata aslında ilk defa başlayacağız. Bu nedenle öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Salgın olmasa aslında bu sene Nisan ayı gibi başlayacaktık bir şekilde. Ama nasip olmadı. İnşallah bir an önce tüm ülke ve dünya kurtulur bu zor günlerden.
Sorum şu; aracım bir MPV olan Zafira Tourer 2013 model geniş bir araç. Bir şekilde maksimum ilk zamanlar 2-3 gün geceyi geçireceğimiz mekanlara gitmeyi düşünüyoruz. Birkaç alternatifimiz var. Aracıma 1 ay önce taşıyıcı barları aldım. Aslında araç üstü çadır almayı planlıyordum. Hala daha alternatiflerimin arasında.
4 kişiyiz. Eşim ben ve 5 yaşında ikiz kızlar. Bir şekilde planlı programlı ekipmanları bu birkaç ay içinde hazırlamak istiyorum. Sizlerin deneyimleri çok önemli. Ona göre seçimlerimi yapmak istedim.
1.alternatifimiz bu tarz bir yatak alıp 4 kişi araçta konaklamak. Kamp için de gerekli tüm ekipmanları aracımın üstündeki halihazırda olan 400 lt lik port bagajda taşımak vb. Acaba 135 genişliği 190cm uzunluğundaki ve tavan yüksekliği hayli ferah olan aracımızda bu şekilde konaklamak zor mu olur? Kızlar 5 yaşındalar ama 105 cm boyları var ve zayıflar. Normalde de zaten evde gece gelip bizim 160 cm olan yatakta uyuduğumuz zamanlar oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 534907
2.alternatifimiz de şu; hem bu şekilde araç içine bir yatak, hem de aracın üst taşıyıcıya alacağımız çadır ile 2 kişi + 2 kişi şeklinde konaklama. Bu şekilde biraz daha maliyetli olacak. Çünkü henüz araç üstü çadırım yok. Sizce 4 kişi Zafiranın içerisinde konaklanabilir mi? Yani bu araç üstü çadıra ihtiyaç duymadan 2-3 günlük konaklamaları yapabilir miyiz? Ya da başka bir seçenek?
Forumda mutlaka bizim gibi 4 kişilik hatta daha fazla sayıya sahip arkadaşlar vardır. Tavsiyelerini bekliyorum.