Merhaba,
Her iki seçenekte de kamp yapılabilir. Benim de sizin gibi 2 kızım var. Kamp için aile çadırı kullanıyoruz (arpenaz 4.1). Yatak odası kısmına bir tane 2 kişilik bir tane de 1 kişilik yatak alıyor. 4 kişi çok rahat yatılıyor. Komple kapalı olduğu için börtü böcek sıkıntısı olmuyor hiç. Salon kısmının altında da havuz şeklinde brandası mevcut. Zemine temasınız olmuyor. Kamp malzemeleri çok rahat sığıyor ve yüksekliği sayesinde ayakta dahi giyinebiliyorsunuz. Kış şartlarında denemedim ancak geçtiğimiz yaz köyceğizde gün boyu sağanak yağışta hiç su almadı. Dez avantajı nispeten düz bir zemin bulmak gerekiyor. Tek kişi kurulumu zahmetli ama çok kurdum, iki kişi rahat kuruluyor. Günübirlik kamplar için tercih edilmez. Benim bunun için küçük çadırım da mevcut.
Araç üstü çadırın 160*200 olan modelleri mevcut. Hatta yan tente odaları da (tamamen kapalı) yapılıyor artık. Aracınız zaten yükleme alanı olarak çok uygun. Sadece araç içerisinde yatmak sıkıntılı olur. Malzemeleri iktir kaydır yatak kur topla zahmetli olur biraz. Size tavsiyem araç üstü çadır ve yan oda şeklinde olur.
Aile çadırı, römork yada caretta tarzı mini karavanlar da seçenekler arasında ama istekler arttıkça maliyetler de artıyor. Bu saydıklarım arasında en hesaplısı çadır olur. Beğenmediğiniz takdirde elden çıkarması da kolay olur.