Ynt: Araç Alımı (cherokee Alınacaktır.)satmak İsteyenlere Duyurulur.
O beyni yakanlar akü bittiğinde yanlış şarj edenler oluyor, akü kutup başlarını yanlış bağladığınız anda yanar onun harici ben yakanı görmedim,duymadım.Her işte olduğu gibi 4x4 dünyasında da herkes herşeyi bilirim der, o yüzden kahve muhabbetleri hiç bitmez,Jeep araçlarının offroadda kullanılanlar yani XJ,ZJ ve WJ benzinlilerin arasındaki tek fark yürütme maliyetleridir bu araçların masraflı kronik sorunları yoktur,sağlam araçlardır tek bir şart ile zamanı gelince değişmesi gereken parçaları değiştireceksin ve bakımını eksiksiz yapacaksın.
Grand kasalar bütçenizi aşar benden uyarması, Jeepten ağzı yananların çoğu da Grand kasa yani 5.2 ve 4.7 ile offroad yapanlar oluyor. XJ ile yapanlar gayet memnun ama aracını 25 bine alıp 5-10 bin sonra harcayıp yaaa Jeep var ya çok masraflı diyenler de mevcut tabi bunlar da işi bilmeyenler ki onları geçin zaten. 25 bin binek araç alsanız yine masraf açar,bırak da açsın o kadar masraf yani 25 bine alınan 4x4 arazi aracı masrafsız şekilde binilmez.
Landrover alınacaksa Defender harici masraflıdır. Disco 2 TD5 motoru güçsüz(çipletmeniz şart),dayanıksız ( tüm Landlar aynı bu arada Ford motoru atmanız lazım sorunsuzluk için),10-15 lt arası tüketimi var normal yolda bile,daha da önemlisi standardı pahalı sizin bütçenizi aşar,alt yapısına HD aks,HD diğer parçalar derken en az 10-15 bin TL gider haliyle araç 60-70 bin liraları buluyor.Piyasadaki o yapılı TD5'ler 100 bin TL civarında maliyeti var. V8 motor zaten evlere zarar, çok fazla yakıyor.
Defender yapılan masrafı sonuna kadar verir ama XJ ve Def ayrı dünyaların aracı.Ama şunu bilin düzgün,normal yapılı bir Defender'da 40 binden aşağı çok zor hatta imkansız 50 bin TL civarı istiyorlar.Yapılı bir Defender asla üzmez ama dediğim gibi yapılı hale getirmekte ciddi bütçe istiyor.Benim de favori aracımdır bu arada Defederlar sadece arazi için.
Bütçesi dar olan birisinin önünde Jeep XJ,Land Rover Defender Dizel,Toyota Hilux Çift Kabin 4x4 dür bana göre ülkemiz şartlarında. Bunların arasında gündelikte kullanılabilen otomobil havası da veren sadece XJ,diğerleri daha iş makinesi tarzında.
Aracın sorunsuz olacağını dediğim gibi ancak şunu şunu değiştirdim diyenler size değiştirdikleri parça ölçüsünde garanti verirler.Geri kalan tüm araçlar için ancak temiz yani kazası belası yok düzgün kullanılmış diyebilir.Son olarak gözünüz korkmasın at ile deve değil bunlar,dediğim gibi bütçe işi herşey.