Arabayla İstanbul-rize-batum-sochi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan clearboy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,531

clearboy

Yeni Üye
Selam,

Forum'a yeni kayıt oldum, temmuz başı İstanbul-Rize-Batum-Sochi güzegahını arabayla gitmek istiyorum. Batuma arabayla geçmek mantıklımı?, ordan sochi'ye gitmeyi düşünüyorum, sahil yolu varmı? batum ve sochi'de nerelerde kalabilirim. Kalınacak yerlerin yürüme mesafesi nedir.

Batum'dan sochi'ye arabayla gitmek mantıklımı yoksa, tren yada feribot gibi ulaşım araçları varmı.

Bana böyle bir gezi için yardımcı olacak bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Arabayla İstanbul-rize-batum-sochi

Kısa bilgi vereyim.Arabayla Batuma geçmende sıkıntı yok.pasaportada gerek yok.ancak rusya gürcistan savaş sırasında rusya sochi kapısını kapamıştı.tam açık olup olmadığını bilmiyorum.direk sochiye gideceksen trabzondan feribotla geçiş yapabilirsin.yok gezecem diyorsan gidip sochi kapısından geri dönmekte var.niyetliysen yardımcı olmaya çalışırız.sağlam bilgi ediniriz.
saygılar

batuma arabayla geçmende sıkıntı yok ama sochiye batum üzerinden giremezsin tek ihtimalin trabzondan gemiyle geçmek ama ben sana sochiye hiç gelemeni öneririm şuan oradayım ve burası türk kaynıyor 2014 olimpiyatları düzenleniyor adım başı özbek tacik ve türk ve sochi görülmesi gereken bir yer değil sahili yok gezilecke yeri yok ufacık bir yer tek güzel tarafı gece hayatı yaz akşamlarında çok eğlenceli okadar ama sana tavsiyem rusya içerisine girmeyi düşünüyorsan araçla başka şehirlerine gitmendir.

trabzon vapur fiyatları 400 dollardır.

abazya soci sınır kapısı kapalıdır.

bunun için batumdan girdikten sonra tbilisi ye kadar gideceksiniz.

tbilisi ye gelmeden 30 km önce Stepantminda yolu yani vladikavkaz yolunu tercih edeceksiniz.

Yolu bozuktur. sınır kapısı 24 saat açık değildir.Gürcü saatine göre 04.00 te açılır gece 10 da kapanır ama sabah erkenden orada olunuz.

Benzin 1.50 tl dizel 1.30 tl lpg ise 0.85 kuruştur.

Vladikavkaz'dan sonra sochi 600 km civarıdır.

Merhaba Arkadaslar

Haftaya Kismetse Ukrayna Kerch den Sochi Batum Üzerinden Türkiyeye Arabayla gecmek istiyorum ilk defa bu yoldan gidecegim icin Internetten Arastiriken bu siteyi buldum birazda kafam Karisti acikcasi, Planimizda sahil yolundan gitmek istiyorduk siz burda sinir kapisinin Kapali oldugunu yazmissiniz bana tam olarak yol hakkinda ve yol durumu icin bilgi verebilirsen cok sevinirin simdiden yardimlariniz icin tesekur ederim

Hüseyin

mhlibc' Alıntı:
Merhaba Arkadaslar

Haftaya Kismetse Ukrayna Kerch den Sochi Batum Üzerinden Türkiyeye Arabayla gecmek istiyorum ilk defa bu yoldan gidecegim icin Internetten Arastiriken bu siteyi buldum birazda kafam Karisti acikcasi, Planimizda sahil yolundan gitmek istiyorduk siz burda sinir kapisinin Kapali oldugunu yazmissiniz bana tam olarak yol hakkinda ve yol durumu icin bilgi verebilirsen cok sevinirin simdiden yardimlariniz icin tesekur ederim

Hüseyin

Vladikavkaz/stepantsminda/tbilisi yolunu kullanabilirsiniz.sorunsuz gecebilirsiniz. bu yolun 30 km si dag yolu bozuktur diger taraflari duzgundur.
bir sorun yoktur.
gelirken rusya da deponuzu iyice doldurun.

Cevabiniz icin Tesekurler Arkadasim, iyi oldu bu sayfayi bulmam yoksa novorosisk sochi suhum uzerinden gitmeyi planliyordun yani sahil yolundan dediginiz gibi sinir kapisi kapaliysa ordan gitmenin bir anlami yok

mhlibc' Alıntı:
Cevabiniz icin Tesekurler Arkadasim, iyi oldu bu sayfayi bulmam yoksa novorosisk sochi suhum uzerinden gitmeyi planliyordun yani sahil yolundan dediginiz gibi sinir kapisi kapaliysa ordan gitmenin bir anlami yok
bence vladikavkaz dan git.

yakit ucuz benzin 1.50 kurus dizel 1.30 lpg 0.75 kurus

evt Vladikavkazdan gidecegim yol biraz uzun ama nede olsa gaz ucuz yavas yavas gideriz artik, yollari nasil ortalama otoban varmi bu güzergahda?

mhlibc' Alıntı:
evt Vladikavkazdan gidecegim yol biraz uzun ama nede olsa gaz ucuz yavas yavas gideriz artik, yollari nasil ortalama otoban varmi bu güzergahda?

otoban yok ama cift seritli yol ve yollar ucretsiz.

sadece gurcistan in icinde kazbegi dag yolu 20 km bozuk. gecmis yillara gore biraz daha iyi toprak olsa da yolu duzeltmisler ama yine de bozuk cok.gecen hafta oradaydim

Yanitlariniz icin Tesekuer ederim, Kismetse Persembe Sabahi yola cikiyoruz dediginiz yoldan

saygilarla

Selamun aleykum
Arkadaşlar ben Rusya,moskova'dan sochi'ye gecip ordanda da Trabzona arabayla seyahat etmek istiyorum ama Sociden deniz yolu Feribot seferleri varmi? Varsa socinin neresinde, Ögrenmek istiyorum,
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarla Dadaş.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR