Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki Mayıs ayı başında (Ramazan Bayramı'na denk geliyor) 16 gece 17 günlük bir Avrupa turu planladık. 2 çocuk (4 yaş, 7 yaş) eşim ve ben olacağız. Tura kendi SUV aracımız (2019 model Peugeot 3008) ile Kütahya'nın Emet ilçesinden çıkacağız. Tura 29 Nisan Cuma günü saat 14:00 gibi çıkacağız, dönüşümüz ise 15 Mayıs Pazar günü olacak. Haliyle tatili uzatma gibi bir lüksümüz olmayacak. Ailecek yeşil pasaportluyuz, vize derdimiz olmayacak.
ROTAM
29 Nisan : Emet - Edirne (1 gece)
30 Nisan : Edirne - Belgrad (2 gece)
02 Mayıs : Belgrad - Budapeşte (3 gece)
05 Mayıs : Budapeşte - Bratislava (yol üstü gezme)
05 Mayıs : Bratislava - Viyana (3 gece)
08 Mayıs : Viyana - Hallstatt (yol üstü gezme)
08 Mayıs : Hallstatt - Salzburg (2 gece)
10 Mayıs : Salzburg - Bled (2 gece)
12 Mayıs : Bled - Lubliyana (1 gece)
13 Mayıs : Lubliyana - Zagreb (1 gece)
14 Mayıs : Zagreb - Sofya (1 gece)
15 Mayıs : Sofya - Emet
-------------------------------------------------------------------------------------
KONAKLAMA (1060 €)
Bu rotaya göre tüm konaklamanın rezervasyonunu Booking ve AirBnb üzerinden yaptım. Tüm konaklamaları şehir merkezine yakın, ücretsiz iptal ve ücretsiz otoparklı olanlardan seçtim. Amacım aracı evin otoparkına parkettikten sonra mümkün mertebe çıkarmamak. Bir de park ücretiyle uğraşmak istemiyorum kesinlikle.
Edirne - (1 gece) 15 €
Belgrad - (2 gece) 69 €
Budapeşte - (3 gece) 218 €
Viyana - (3 gece) 242 €
Salzburg - (2 gece) 228 €
Bled - (2 gece) 130 €
Lubliyana - (1 gece) 48 €
Zagreb - (1 gece) 56 €
Sofya - (1 gece) 53 €
YAKIT (400 €)
Toplam kat edilecek yol 4200 km. Yakıt masrafını 4500 km üzerinden hesapladım. Aracım 1.5 dizel otomatik. En fazla 7 lt/100 km yakacağını düşünüyorum. Edirne'den çıkmadan depoyu fullemek ve dönüşte de Edirne'de depo boşalacak şekilde ayarlarsam, toplam yakıt masrafım 400 € civarı oluyor. Hesaplamada varsayımlarım şu şekilde:
- Türkiye'de mazot fiyatı: 16 TL/lt
- Avrupa'da mazot fiyatı: 1,50 €/lt
- Ort. yakıt tüketimi: 7 lt/100km
SİGORTA (120 €)
1 aylık yeşil sigorta: 60 €
Kaskoya + yurtdışı teminatı: 10 €
Seyahat sağlık sigortası: 40 €
Yurtdışı çıkış harç pulu: 150 TL
OTOYOL (160 €)
Türkiye - Osmangazi Köprüsü (185 TL) + Yavuz Sultan Selim Köprüsü (53 TL)
Bulgaristan - 30 günlük vinyet (15 €)
Sırbistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (11 € + 5,5 €)
Macaristan - 10 günlük vinyet (10 €)
Slovakya - 10 günlük vinyet (10 €)
Avusturya - 10 günlük vinyet (9,6 €) + Tauern Tüneli (12,5 €) + Karawanken Tüneli (7,5 €)
Slovenya - 7 günlük vinyet (15 €)
Hırvatistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (1 € + 17 €)
Sırbistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (3,5 € + 11 €)
--------------------------------------------------------------------------------------
Göreceğiniz üzere yukarıda belirtilen konaklama yol vs masrafları yaklaşık 1750 € tutuyor. Sizce geri kalanlar (yeme-içme, gezme ve aktiviteler) için 750-1000 € bütçe ayırsam sizce yeterli gelir mi? Araca biraz su, ton balığı, makarna, baklagil, konserve vs stoklamayı düşünüyorum. Bu konuda önerileriniz ne olur? Aracımda biri arka koltukta ve biri bagajda olmak üzere 2 adet orijinal 220 V priz var. Bir adet elektrikli araç buzdolabı almayı da düşünebilirim, alsam hakkını verir mi, tavsiye eder misiniz?
Ülkemizde özellikle çocuklu aile olarak arabayla yurtdışı yapan çok kimse bulamıyoruz. Bu konuda özellikle @kyenipazar41 beyin 12 Gece 13 Gün Türkiye'den Arabayla Avrupa'ya Kısa Tur. konusu benim için çok iyi oldu.
Geziyle, şehirlerle, çocukla gezme ile ilgili önerileriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim. Araca alabileceğimiz yiyeceklerle ilgili de tavsiyelerinizi bekliyorum. (bazı şeyler yasak oluyor sanırım).
Geziyle ilgili kafamı kurcalayan bir sorun da ülkelerin istediği PCR Testi konusu. Ülkeden çıkmadan 1 kez yaptırsak her yerde kullanılır mı, yoksa her ülke son 48 saatte yapılmış test mi ister acaba?! Neyse araştırmaya devam... Sağlıcakla kalın.
ROTAM
29 Nisan : Emet - Edirne (1 gece)
30 Nisan : Edirne - Belgrad (2 gece)
02 Mayıs : Belgrad - Budapeşte (3 gece)
05 Mayıs : Budapeşte - Bratislava (yol üstü gezme)
05 Mayıs : Bratislava - Viyana (3 gece)
08 Mayıs : Viyana - Hallstatt (yol üstü gezme)
08 Mayıs : Hallstatt - Salzburg (2 gece)
10 Mayıs : Salzburg - Bled (2 gece)
12 Mayıs : Bled - Lubliyana (1 gece)
13 Mayıs : Lubliyana - Zagreb (1 gece)
14 Mayıs : Zagreb - Sofya (1 gece)
15 Mayıs : Sofya - Emet
-------------------------------------------------------------------------------------
KONAKLAMA (1060 €)
Bu rotaya göre tüm konaklamanın rezervasyonunu Booking ve AirBnb üzerinden yaptım. Tüm konaklamaları şehir merkezine yakın, ücretsiz iptal ve ücretsiz otoparklı olanlardan seçtim. Amacım aracı evin otoparkına parkettikten sonra mümkün mertebe çıkarmamak. Bir de park ücretiyle uğraşmak istemiyorum kesinlikle.
Edirne - (1 gece) 15 €
Belgrad - (2 gece) 69 €
Budapeşte - (3 gece) 218 €
Viyana - (3 gece) 242 €
Salzburg - (2 gece) 228 €
Bled - (2 gece) 130 €
Lubliyana - (1 gece) 48 €
Zagreb - (1 gece) 56 €
Sofya - (1 gece) 53 €
YAKIT (400 €)
Toplam kat edilecek yol 4200 km. Yakıt masrafını 4500 km üzerinden hesapladım. Aracım 1.5 dizel otomatik. En fazla 7 lt/100 km yakacağını düşünüyorum. Edirne'den çıkmadan depoyu fullemek ve dönüşte de Edirne'de depo boşalacak şekilde ayarlarsam, toplam yakıt masrafım 400 € civarı oluyor. Hesaplamada varsayımlarım şu şekilde:
- Türkiye'de mazot fiyatı: 16 TL/lt
- Avrupa'da mazot fiyatı: 1,50 €/lt
- Ort. yakıt tüketimi: 7 lt/100km
SİGORTA (120 €)
1 aylık yeşil sigorta: 60 €
Kaskoya + yurtdışı teminatı: 10 €
Seyahat sağlık sigortası: 40 €
Yurtdışı çıkış harç pulu: 150 TL
OTOYOL (160 €)
Bulgaristan - 30 günlük vinyet (15 €)
Sırbistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (11 € + 5,5 €)
Macaristan - 10 günlük vinyet (10 €)
Slovakya - 10 günlük vinyet (10 €)
Avusturya - 10 günlük vinyet (9,6 €) + Tauern Tüneli (12,5 €) + Karawanken Tüneli (7,5 €)
Slovenya - 7 günlük vinyet (15 €)
Hırvatistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (1 € + 17 €)
Sırbistan - Vinyet yok. Otoyol ücreti (3,5 € + 11 €)
--------------------------------------------------------------------------------------
Göreceğiniz üzere yukarıda belirtilen konaklama yol vs masrafları yaklaşık 1750 € tutuyor. Sizce geri kalanlar (yeme-içme, gezme ve aktiviteler) için 750-1000 € bütçe ayırsam sizce yeterli gelir mi? Araca biraz su, ton balığı, makarna, baklagil, konserve vs stoklamayı düşünüyorum. Bu konuda önerileriniz ne olur? Aracımda biri arka koltukta ve biri bagajda olmak üzere 2 adet orijinal 220 V priz var. Bir adet elektrikli araç buzdolabı almayı da düşünebilirim, alsam hakkını verir mi, tavsiye eder misiniz?
Ülkemizde özellikle çocuklu aile olarak arabayla yurtdışı yapan çok kimse bulamıyoruz. Bu konuda özellikle @kyenipazar41 beyin 12 Gece 13 Gün Türkiye'den Arabayla Avrupa'ya Kısa Tur. konusu benim için çok iyi oldu.
Geziyle, şehirlerle, çocukla gezme ile ilgili önerileriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim. Araca alabileceğimiz yiyeceklerle ilgili de tavsiyelerinizi bekliyorum. (bazı şeyler yasak oluyor sanırım).
Geziyle ilgili kafamı kurcalayan bir sorun da ülkelerin istediği PCR Testi konusu. Ülkeden çıkmadan 1 kez yaptırsak her yerde kullanılır mı, yoksa her ülke son 48 saatte yapılmış test mi ister acaba?! Neyse araştırmaya devam... Sağlıcakla kalın.