Araba İle Yunanistan Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeusartemis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,810
Ynt: Araba İle Yunanistan Turu

Sabah kahvaltısını odamızda yaptıkdan sonra mora yarımadasını gezmek için yola çıkıyoruz.İlk durağımız epidavroz harabeleri.MÖ 300-400 yıllarına ait sağlık ve ameliyatlarda kullanılan araçaların içerisinde bulunan müzeyi gezdik. Kişi başı 6 euro olan giriş bileti bizi üzdü.Antik bir tiyatro vb vb. Pek etkileyici gelmedi bize.Türkiyedeki antik kentlerden sonra buraya olsa olsa antik köy denilebilir.
sonra naflion kentine gittik.sevimli bir sahil kasabası.999 basamaktan oluşan kalesine çıkmaya gerek duymadık.kentden ayrıldık.yol üzerinde bir köye girdik.karnımızı doyurduk.4 kuzu pirzola 1 köfte 1 meyva suyu 2 kola 1 uzo 5 salata 4 ballı yoğurt 1 dondurma bedeli olarak =42 euro.az önceki antik kent e girişte verdiğimiz 24 euro ya tekrar üzüldük.tekrar yola çıktık.artık dönüş başlamıştı.uzun bir yolculuktan sonra amfiklia nın sahilinde bir pansiyona yerleştik.oda başı 25 euro.burada 2 gece kalarak dinlenip,denize girmeyi düşündük.Sıcakkanlı bir ailenin işlettiği bir pansiyondu.

IMG_1096.jpg

IMG_1105.jpg

IMG_1109.jpg

IMG_1115.jpg

Etiketler

Ynt: Araba İle Yunanistan Turu

Pansiyonumuzun alt katı komple garaj.gittiğimiz gün akşamına markete gidelim dedik fakat tatil bu gun heryer kapalıdır dediler."perşembe". bizde haritadan en yakın ilçe bulduk. 13 km. gittik bakkallardan birşeyler aldık.bakkalların hepsinde tekel malzemesi var.Ben gibi fazlaca ingilizcesi olmayan bir genç bekliyordu bakkalda.uzo mu alsak derken bize 0,5 lt lik su şişesinde ev yapımı bişey gösterdi.uzo mu güzel bu mu dedim.uzodan iyi dedi.Adı cipuro. 0,5 lt si 3 euro.akşama balkon keyfi yapacaz babamla.sofrayı hazırladık.tam bir rakı masası.buzumuz yoktu.ben hemen 100 mt ilerden buz alıp geleyim dedim.bufeci kadına buz satıyormusunuz dedim hayır dedi.bende çok soğuk su istedim var dedi.dondurma dolabından 1,5 lt lik donmuş su verdi.körün istediği 1 göz olayı oldu.rakıları doldurduk su ilave ettik rakı beyazlamadı.anason yoktur dedik.bir yudum içtik megerse votkaymış.hay yaa dedik.tekrar arabaya inip daha önce aldığımız uzolardan kapıp geldim.geceyi tamamladık.ertesi gün kahvaltıdan sonra deniz sefası.deniz sıcaktı fakat dibi hafif yosunlu idi.babamla biz markete gitmeye karar verdik.13 km gittik.pazar varmış o gün.fakat öğlen dağılıyormuş.pazar da herşey çok ucuz.marketlerde 1-2 euro olan sebze ve meyvalar 30-40 cent.birçok şey aldık.baktık bir köy tavernası (meyhane) var.tıklım tıklım dolu.hadi girelim dedik.biraz oyalanmışız. 2 duble uzo+1 meze (ahtapot,patates,domates,salatalık) = 5 euro pansiyona dönünce hanımdan ve valideden fırcayı yedik tabii.merak etmişler bizi. :smiley: ilk eklediğim fotografı yunanistana çıkacaklar mutlaka kaydetsin. kiralık oda yada pansiyonun yunancası.heryerde lets rooms , hotel, otel yazmıyor çünkü.

IMG_1168.jpg

IMG_1124.jpg

IMG_1125.jpg

IMG_1136.jpg

IMG_1144.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR