Araba Ile Letonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulentk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,623

bulentk

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba,
kısmet olursa 23 haziranda minibüs ile (hyundai H-100) 2 şöför Letonya Rigaya Arabayla gidip baltık turu yapacağım.
google map tan baktığım kadarı ile rota olarak
sırasıyla
Bulgaristan,
Sırbistan
Macaristan
Slovakya
Çek cumhuriyeti
Polonya
Litvanya
dağa önce gitmiş kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
güzergağım doğrumu, nerde ilk molamı vermeliyim,
sınırdan geçişte küçük tüp sıkıntı olurmu? vs...

Son düzenleme:

Edirneden sabah cikarsaniz aksama Belgrat'a ulasirsiniz.
Sabah erken yola cikarsaniz Macaristan-Slovakya uzerinden Krakov'a ulasirsiniz. Sabah yine erken cikarsaniz Polanya yi boydan boya gecerek sinira yakin Suwalki de gecelersiniz. Ertesi sabah erken cikarak ogle saatlerinde Riga da olursunuz. Oralara gitmisken Talin e de gidin. Hatta gemiyle bi Helsinki de yapabilirsiniz. Ben hic durmadan , sadece gunduz arac kullanarak 4.aksam Talin^e ulasmistim.
Sirbistan da cok radar var.
Slovakya da rotayi iyi belirleyin. Otoban disindan gitmistik. Yollar dar ve virajli olabiliyor ama manzara iyi.
Polanya da trafik cok. Varsova trafigi fazla ve vakit kaybettiriyor.
Belirttigim yerlerde hep kampingte kaldik.

Edirneden sabah cikarsaniz aksama Belgrat'a ulasirsiniz.
Sabah erken yola cikarsaniz Macaristan-Slovakya uzerinden Krakov'a ulasirsiniz. Sabah yine erken cikarsaniz Polanya yi boydan boya gecerek sinira yakin Suwalki de gecelersiniz. Ertesi sabah erken cikarak ogle saatlerinde Riga da olursunuz. Oralara gitmisken Talin e de gidin. Hatta gemiyle bi Helsinki de yapabilirsiniz. Ben hic durmadan , sadece gunduz arac kullanarak 4.aksam Talin^e ulasmistim.
Sirbistan da cok radar var.
Slovakya da rotayi iyi belirleyin. Otoban disindan gitmistik. Yollar dar ve virajli olabiliyor ama manzara iyi.
Polanya da trafik cok. Varsova trafigi fazla ve vakit kaybettiriyor.
Belirttigim yerlerde hep kampingte kaldik.
cevabınız için teşekkür ederim.
planıma göre gece 12 de istanbuldan yola çıkmak, bütün gün araba sürüp (2 şöför) dğer gece 11 gibi gidebildiğim yerde durum kamp kurmak,
sonra gece 5 gibi tekrar yola çıkıp rigaya varmayı palnlıyorum.
4 sene önce rigadan karavan kiralıyıp finlandiyaya gitmiştim. bu sefer kiralamak yerine kendi aracımla gidip denk gelebilirsem festivallerine katılmayı baltık ülkelerini köşe bucak gezmeyi planlıyorum 10 gün boyunca
bizim arac zaten 100 km hızı gecemez. hız limiti nedir sırbistanda.
birde ben giderken otobandan çıkmayı düşünmüyorum. hedefe rigaya varmak 1. önceliğim

Otobandaki radarlar problem olmaz da yerlesim yerlerinde hiz sinirlamalarina dikkat edersiniz. Onlar zaten levhayla bizdeki gibi belirtiliyor. Birtek Slovakyada uygun otoban yoktu veya parasiyla ugrasmiyalim diye girmemistik. Tam hatirlayamadim. Heryerde otoban yok zaten. Tahminen toplam 40-45 saat arac surersiniz diye tahmin ediyorum.
Trafik bir tek Polonya da vardi.
Gurbetci trafigi biz giderken ters yondeydi.
Kucuk tup bende iki taneydi bu arada.
Cekoslavakyaya hic girmedik.

Iyi eglenceler.

Son düzenleme:

Otobandaki radarlar problem olmaz da yerlesim yerlerinde hiz sinirlamalarina dikkat edersiniz. Onlar zaten levhayla bizdeki gibi belirtiliyor. Birtek Slovakyada uygun otoban yoktu veya parasiyla ugrasmiyalim diye girmemistik. Tam hatirlayamadim. Heryerde otoban yok zaten. Tahminen toplam 40-45 saat arac surersiniz diye tahmin ediyorum.
Trafik bir tek Polonya da vardi.
Gurbetci trafigi biz giderken ters yondeydi.
Kucuk tup bende iki taneydi bu arada.
Cekoslavakyaya hic girmedik.

Iyi eglenceler.
bilgiler için teşekkür ederim. google maps bana çekeslovakya dan gidin diyor :smiley:
Küçük tüp olayında terettütlerim vardı. kapıdan alırlar mı sorun çıkartırlarmı vs... bu korku hala var :smiley: buna rağmen ben yine 2 tüple yolculuk yapacağım.
Arabanın gitmeden önce yağını filtrlerlerini tiger kayiş setini değiştiriyorum. aklıma gelen bütün bakımlarını yaptırıyorum,
bi termos dolabim var 40-45lt litlik içine buz kalıplarını ve dondurulmuş gıdaları koyacağım tahminim 2 gün idare eder bizi.
hazırlık olarak; bol bol ıslak mendil aldım :smiley: 1 damacana su hazırladım pompasıyla :smiley: yedek olarak 2 atet 5 lt lik suyumda, yolda yemek olayı için basit şeyler hazırladım, biraz dondurulmuş köfte ve et kouyacağım. kahvaltılık hazılayacağım kaplara. hazır çorba makarna vs... 1-2 tencere tava hazırlıyorum,
Letonyada takviye yapar dolabı yenilerim. bu yol üzerinde illa dur şurda şunu ye diyeceğiniz bir yer varmı ?
aklıma gelen şimdilik bunlar. sizinde aklınıza gelen başka şeyler varsa Lütfen paylaşın hert ürlü tavsiyeye tecrübeye ihtiyacım var.

Slovakya daglarini merak etmiyorsaniz dediginiz gibi Cek yolu daha uygun. Uzun gezilerde tahin, pekmez, findik, fistik bulundurmakta fayda var
Polanyadan sonra marketlerde cok guzel Norvec alabaligi var dondurulmus.(Orret)
Hemen az bi yagda iyi oluyordu. Cicek yagi alin ama kucuk olanlardan.

Ekli dosyayı görüntüle 60763 iki yıl önce sizin bu rotanızı Krakow a kadar gittim . Belgrat tan sonra Budapeşte,Estergon dan Slovakya'ya giriş yaptım.Slovakya'da pek otoban yoktu Krakow a kadar dağlarda güzel manzaralı köylerden geçip gittik. Slovakya pek gelişmiş bir ülke değil gibi geldi bana kırsal kesimde evlerden yollardan bu anlaşılıyor.

sınır geçişlerinde sorun yaşamadım , Macaristan Budapeşte yakınlarında tuna nehri kıyısında çok güzel bir kamping de geceledim ,daha sonra Krakow yakın bir kampingde . yiyecek içecek sıkıntısı yaşamadım.bendede 2 küçük tüp vardı bişey demediler.her şey güzeldi iyi yolculuklar

Osmanlının meşhur Estergon kenti girişi

.
IMG-20150830-WA0055.jpg

Estergon dan Slovakyaya geçiş sağlayan köprü Tuna nehri üzerinde karşı taraf Slovakya sınır köprü üzerinde herhangi bir sınır kontrolü yoktu

20150803_124455.jpg

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 60763 iki yıl önce sizin bu rotanızı Krakow a kadar gittim . Belgrat tan sonra Bükreş ,esrtergon dan slovakyaya giriş yaptım.Slovakyada pek otoban yoktu Krakow a kadar dağlarda güzel manzaralı köylerden geçip gittik. Slovakya pek gelişmiş bir ülke değil gibi geldi bana kırsal kesimde evlerden yollardan bu anlaşılıyor.

sınır geçişlerinde sorun yaşamadım , Macaristan Budapeşte yakınlarında tuna nehri kıyısında çok güzel bir kamping de geceledim ,daha sonra Krakow yakın bir kampingde . yiyecek içecek sıkıntısı yaşamadım.bendede 2 küçük tüp vardı bişey demediler.her şey güzeldi iyi yolculuklar

.Ekli dosyayı görüntüle 60765

Estergon dan Slovakyaya geçiş sağlayan köprü Tuna nehri üzerinde karşı taraf Slovakya sınır köprü üzerinde herhangi bir sınır kontrolü yoktu

Ekli dosyayı görüntüle 60766

Ekli dosyayı görüntüle 60763 iki yıl önce sizin bu rotanızı Krakow a kadar gittim . Belgrat tan sonra Bükreş ,esrtergon dan slovakyaya giriş yaptım.Slovakyada pek otoban yoktu Krakow a kadar dağlarda güzel manzaralı köylerden geçip gittik. Slovakya pek gelişmiş bir ülke değil gibi geldi bana kırsal kesimde evlerden yollardan bu anlaşılıyor.

.Ekli dosyayı görüntüle 60765

Ekli dosyayı görüntüle 60766

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. fakat google mapsa baktığımda beni hiç romanyaya sokmuyor, siz keyfe kedermi girdiniz romanyaya?
yol üzerinde herhangi bir yerde durup bir restorana girip yemek yedinizmi? varmı tavsiyeniz?
Birde bende 5 sene önceki navigasyon var, ve güncelleme yapamıyorum. avrupa yolları 5 senede çok önemli bir değişiklik olmuşmudur?

Hocam özür dilerim Budapeşte yazacağıma Bükreş yazmışım düzelttim .Romanya ya girmedik haklısınız. 5 yıllık navigasyonla ben olsam yola çıkmam .Çok kritik bir yerde yanıltabilir sizi. Mutlaka haritayı güncellemenizi öneririm.

Biz aracımızda gerekli düzenek olduğu için yemekleri hep kendimiz yaptık ,Alışverişimizi onların marketlerinden yaptık sadece Budapeştede bi restoranda makarna ve mcdonalds da chizburger yedik o kadar.

Hocam özür dilerim Budapeşte yazacağıma Bükreş yazmışım düzelttim .Romanya ya girmedik haklısınız. 5 yıllık navigasyonla ben olsam yola çıkmam .Çok kritik bir yerde yanıltabilir sizi. Mutlaka haritayı güncellemenizi öneririm.

Biz aracımızda gerekli düzenek olduğu için yemekleri hep kendimiz yaptık ,Alışverişimizi onların marketlerinden yaptık sadece Budapeştede bi restoranda makarna ve mcdonalds da chizburger yedik o kadar.
bizde aracımızda gerekli düzenlemeyi yaptık yapacağız gibi, dağa önce yazdığım gibi 2 küçük tüpüm olacak, bir pompalı damacanam olacak, yanına ikitane 5 lt lik yedek suda alacağım.
dolabima gerekli nevaleleri dolduracağım vs...
tavsiyeniz üzerine, navigasyonun güncellemesini yaptıracağım, yada navigasyona başka uygulama yükleteceğim. yada telefona ücretsiz navigasyon yükleyip bir yolunu bulacağım. en kötü benzinliklerden bi kara yolu haritası satın alırım :smiley:
bulgaristanda yol vergisi "vinetka" alıp arabaya yapıştırma zorunluluğumuz var,
diğer ülkelerde buna benzer bir uygulama varmı?

Sirbistanda otoban cikisi parayla oduyorsunuz. Euro da geciyor. Macaristan girisinde vinyette gibi para oduyorsunuz ama pclerine isliyorlar. Slovakya Cekoslovakya otobanlari parali ama odeme nasil kullanmadigim icin bilmiyorum. Litvanya girisinde de Macar gibi odeme yaptim. Karavan ruhsatina yok galiba. Bu bilgiler eski olabilir.
Son bilgiler;
Highway toll and vignette in Europe - Tolls.eu

bizde aracımızda gerekli düzenlemeyi yaptık yapacağız gibi, dağa önce yazdığım gibi 2 küçük tüpüm olacak, bir pompalı damacanam olacak, yanına ikitane 5 lt lik yedek suda alacağım.
dolabima gerekli nevaleleri dolduracağım vs...
tavsiyeniz üzerine, navigasyonun güncellemesini yaptıracağım, yada navigasyona başka uygulama yükleteceğim. yada telefona ücretsiz navigasyon yükleyip bir yolunu bulacağım. en kötü benzinliklerden bi kara yolu haritası satın alırım :smiley:
bulgaristanda yol vergisi "vinetka" alıp arabaya yapıştırma zorunluluğumuz var,
diğer ülkelerde buna benzer bir uygulama varmı?
Gezinizi gerçekleştiridiniz mi acaba?
Gezi fotoğraflarını görmek isteriz ;)

merhaba,
sağlık sorunundan dolayı malesef gerçekleşemedi,
kısmetse seneye gideceğiz. ozaman seyahat ile ilgili bütün bilgileri burdan paylaşacağım.
ilginiz için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun .... O da hayatın bir parçası -karşılaşmak istemesek de :worried:
Umarım 2018 sağlık açısından da seyahat açısından da daha iyi günler gösterir ...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR