Antakya, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyama, Gaziantep; GAP Gezisi (24-31 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ddilek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,439
Ynt: Antakya, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyama, Gaziantep; GAP Gezisi (24-31 Ekim 2010)

Umarım tüm dilekleriniz gönlünüzce olur.

Etiketler
Ynt: Antakya, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyama, Gaziantep; GAP Gezisi (24-31 Ekim 2010)

Ve Mardin sokakları...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Abbaralar yani evlerin altından geçen sokakları birbirine bağlayan evinizin alt geçiti...

[attachment=1]

Dar sokaklarda köşeleri dönerken omuz ve kafa çarpmasın diye duvarların köşesi yontulmuş şekilde yapılıyormuş.

[attachment=2]

Mardin mutfağının lezzetli yemeklerini yediğimiz yer.Kaburga dolması,sembüsek(urfanın ağzı büzüğü),etli ekmek,içl, köfte,mumbar,beyti ....hepsi güzeldi.

[attachment=1]

Kırklar Kilisesi:Kırk rahibin donarak ölmesinden dolayı bu ismi almış.

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Mardin’in 3 kilometre doğusunda bulunan Deyrulzafaran Manastırı tarihte bir dönem dünya Süryanilerinin patriklik merkezi olmuş.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Yaşlı rahiplerin taşındığı tahtaravanlar..

[attachment=1]

Ahşap kapı örneklerinden..

[attachment=2]

Anadoluya ilk gelen matbaa..

[attachment=3]

Bu önümüzdeki ilkbahar yada yaz mevsiminin ilk aylarında benim Mareşal ile(Defender)Karadeniz başlangıçlı tüm Türkiyeyi kapsayacak gezi planım var.Umarım sizde gezilerimi takip eder,benim gibi kıskanırsınız

Başlangıç yani doğum ve son yani ölümü simgeliyor...

[attachment=2]

[attachment=1]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Bizde de19 mayıs haftasında eski liselilerle Trabzon Rize gibi bir plan var.Olmazsa temmuz sonu gibi başlayan oğlumun üniversite sonuçlarına göre Karadeniz yaylaları planı var.Ama ben zaten birtek gezenleri kıskanırım umarım bu güzel planı gerçekleştirirsiniz...Gezilecek çok yer var.

Çocukların vaftiz edildikleri yer

[attachment=1]

[attachment=2]

Midyattan görüntüler...

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Çok büyük bir aksilik çıkmazsa kesin niyetliyiz eşim ile birlikte.Olurya Dünya hali bellimi olur aynı tarihlerde denk gelirsek en azından bir çay içmek sohbet etmek isterim.Ayrıca şimdiye kadar sadece Karadeniz'i gezmemiştik artık nedense ??? Ayrıca Mardin her zaman büyülemiştir beni.

Konukevi...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Midyattaki alışveriş sonrasında cepleri boşalanlar arabada enerjilerini boşalttılar...Diyarbakır bekle bizi geliyoruz...

[attachment=5]

10 sene kadar önce bir Karadeniz yaptım Sarpa kadar gittim ama klasik gezi işte.Şimdi doğayla içiçe biraz kamplı ,trekingli bir gezi planda var.Karadeniz muhteşem anlatılmaz yaşanır diyorum Kısmet işte bazen olmuyor...Çayları Rizenin çay bahçesinde muhteşem manzarayla içeriz bakarsınız

SON KONULAR - FORUM