Ankara'da Sıfır Malzeme ile Asfalt Trekkingi (17 Ağustos 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,501

jargondeath

Kamp II
Yer
ANKARA
Tahmini Mesafe : 10 Km 81 m
Tahmini Başlama Saati : 17:00
Tahmini Bitiş Saati : 19:00
Güzergah : Otoyol, Cadde ve Yollar.
Başlangıç : Kızılay ( 39.921915, 32.853842 ) Yükseklik : 869 m
Bitiş : Panora Alışveriş Merkezi ( 39.844741,32.826505) Yükseklik : 1189 m
Malzemeler : 4 Adet 500 Ml Su
Elbise : Tişört - Kot - Spor klasik karışık fakat memnun olduğum bir ayyakabı

Google eart makinada kayıtlı değil bende mesafeyi tahmini hesapladım zaten. Yarın makinaya indirip en azından bari google eartde katettğim mesafeyi işaretleyip paylaşmak isterim. Tamamen hazırlıksız yakalandım. Biraz bunalmıştım. Hiç yürür gibide bir halim yoktu zaten kaçar gibiydim. Beraberimde bir çift de fark etmeden bana eşlik ettiler. Güneşle başladım güneşle son buldu. Yer yer gözlükleri de unuttuğum için güneş rahatsız etti. Güneşin hem sağımda kalması sebebi ile hemde caddeleri takip ettiğim için bazı yerlerde apartman gölgeleri ve ağaçlar eşlik edip korudu. Aç başladım en azından açlık zamanımı iyi ayarlıyamadığımı geç farkettim ama yolda yeseydim gidemezdim bu kadar. Hem fayda hemde dez avantajları oldu midem rahattı ama beynim açlık sinyallerini ve güç azalma sinyallerini bir an olsun unutmamı sağlamadı. Yol durumu tamamen tırmanma ağarlıklıydı. Seviye olarak yükseldikçe yükseldim. Eksersizleri durusam kalırım orda diye yürürken yapmaya çalıştım. Kalbimin sıkıştığını hissettim. Cebimdeki cüzdan bile ağırlık yapmaya başladı. Yolun sonuna doğru ulaştığım nokta Ankarayı seyredebilceğiniz en güzel yerlerden biriydi. Planın geri dönmekti aynı yolu ama açlık sınırım sinyal vermeye başladı. Ağır bir öğünle yola devam etmeye çalıştım ama zorladı. bende yolun planlanmayan son yerine kadar ulaşıp. otobüsle geri döndüm.

Sonuçlar : Eksersizsiz başladığım için ertesi gün ayaklarım boşa düştü nerdeyse. Gücüm bittiğini hissetiğim yerlerde enerji vericek şeyler yoktu. Karnım çok aç olması hem beynimi meşkul etti hemde enerjimi azalttı. Yol sonunda geçiştirmem gerekirken ağır bir yemek yedim. Aynı yolu geri dönme planım suya düştü bu yüzden. Geçtiğim yerler ankarayı en yükseten bakılan yerlerdendi keşke makina olsaydıda paylaşsaydım dedim ama makinam yoktu. Aynı yolu erken saate az güneşli techizatlı ve yemek zamanımı iyi ayarlamış bir şekilde tekrar katedip geri dönmek isterim. Sıfır malzemeyle olmamdan dolayı yorucuydu canım çıktı.

Dersler : Çıkarılıcak çok ders vardı bende üzerime düşeni aldığımı düşünüyorum.

Güzergah 2.jpg

Ynt: Ankara'da Sıfır Malzeme ile Asfalt Trekkingi (17 Ağustos 2008)

asfalt trakingi deyince heleki bu mevsim ve sıcaklar göz önüne alınırsa bayağı zor şartlara karşı yapmış olacaksın demiştim. gerçi sabah erken yapsan daha iyi olurdu. ;) dinlenirdin. fakat akşamın serinliğini tercih etmen bile iyi olmuş diyebiliyorum. gerçi Ankara'nın havasını pek bilmiyorum ya.

17:00 - 19:00 ?? 2 saatte 12 km mi.??
Yoksa 07:00 - 19:00 mı .??

Tam anlayamadım. Düz yolda 2 saatte 12 km yapmak fazla zor değil. Yokuşların pek ehemmiyeti yok.
(Tecrübe konuşuyor. ;D )

Bir sonraki yürüyüş için tavsiyeler ;

* Yürüyüşten bir iki gün önce karbonhidrat takviyesi yap vücüduna. (Bol makarna-patates -pilav) Protein ağırlıklı beslenme sakın. (Et-Süt-balık yasak)
* Yürüyüş esnasında her 35 dakika da bir 0,25 lt su içmeye özen göster. Susasan da susamasanda.!

* Yürüyüş esnasında kandaki şeker oranını dengeleyebilmek amacı ile kuru üzüm-kayısı ,fındık , ceviz, bitter çikolata.
(Sütlü çikolatalar olmaz. Sütteki laktik asit çabuk yorulmana sebeb olur.100 gr olsa da)

* Yürüyüş esnasında dinlenme molaların 5-8 dk arası olmalı.Terin kurumadan tekrar yürümeye başlamalısın

* Yürüyüş sonu (daha doğrusu ortası) yemek molası vereceksen hafif yemekler yemelisin. Salata tarzı. Bol su ve mineral almalısın.
(Malzemesiz çıktığın için uymuyor tabii. Küçük bir sırt çantasına 1.5 litrelik pet şişede su al. İçinden 1 bardak su boşalt.
Pet şişeye Tang toz karışıp atıp çalkala. Sonra içine bir şişe maden suyu kat. İşte sana İsostar.)

* Eve döndüğünde duş alıp hafif yemekler (kızartma olmasın)ye. Bu sefer protein ağırlıklı olması gerekiyor.

* Eklemlerinde ağrı varsa kas gevşetici hap (Kuilil) alabilirsin bir adet. Aşırıya kaçma sakın. Çok kullanımı bağımlılık yapıyormuş.

Güzel bir deneme olmuş, en azından yürüyüş performansınızı görmek, bir yerden bir yere yiürüyerek gitmenin zevkini almak amacıyla çok iyi olmuş...

Öncelikle tebrikler...
Sonra da özellikle Bülent abinin sözlerine katılıyorum, sabah serini iyi olurdu ama akşam serini de yine öğlene göre iyi olmuş.

Yeni yürüyüşleri bekliyoruz...

Selamlar...

Not: Sen bu kadar yürüdüysen çıtaya yükseltiyorum ben de :smiley: Kastamonu'dan sonra bir yazacağım ki, okumaktan yorulacaksınız... :smiley: Fatih üstadım, sizin Ankara'dan Çankırı'ya yürümeniz gerekecek :smiley:

Üstadlarım asfalt ( aslında yolun çogu kısmı kaldırımda geçti ama ) trekingi yazıma ilgi alaka ve tavsiyeleriniz esirgemediğiniz için teşekkür ederim.
Yeni yürüyüşlerde artı fotoğraflı paylaşımlarla beraber olmak dileğiyle.

Ulaş üstadım amaç doğada olmak yada biryerlere gidiyor olmak olduğu için kazanan gene bizler oluruz diye düşünüyorum. Ama idda varsada beni adımıda yazın yani oraya :smiley: Olmassa izni kastamonu gezisine ayarlar . Malzeleri yüklenir çıkar gelirim. :smiley:  ( Önce sen bir ayakkabıyla fotoğraf makinasi işini çöz dediğinizi duyar gibi oldu. İdda olursa birde bunalmışım olmamın (tatile düşündüğüm zamanda ve şekilde çıkamamış olmam) verdiği etki yapılacakları biran evvel yapmamı sağlıyabilir ) :smiley: Saygılar sevgiler sunarım.

Görüntü tam istediğim gibi Fatih ,

Birde mesafe tablosunu çıkarayım ekranda :smiley:

:smiley:
;D

Güzel güzel bu işi sana öğretiyoruz biz.
he he
e-posta adresim profilimde yazıyordu.
murat_oz72@gmail.com

Murat üstad profilde gizlenmi gözükyor. birde atıyorum hata mesajı veriyor maili gönderince.

?? Gizlenmiş .?

Hiç farketmedim bir bakayım ayarlar bölümüne :smiley:

Gözüksede email user yazıyor göndermek isteyince gezenbilir serverını kullanıyor. Ordanda athacment yapılmıyor tabiki. mail adresi yanlış vermissin üstadım birde ( _ yok gibi geldi bana. :smiley: Ulaştı değilmi murat üstad mailler ? 

Evet geldi.
Sağol
Forumda da görünmüştü net

Bende maili gönderdim gönderdim gitmedi. Deretepe sitesinde iletişim bölümüne girince yanlış düzeldi. .Kmz formatlı dosyada güzergahı daha iyi anlaşılması için. genelde agaçlar vardı. beni yanlız bırakmadılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri