Ankara'da Off-road Etkinliği Aranıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goblis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,367

goblis

Yeni Üye
Herkese selamlar,

İsmim Orhan, Ankara'da yaşıyorum. 41 yaşında bilgisayar mühendisiyim. Günlük otomobil kullanımı dışında mekanikten vs anlamam, elime anahtar almışlığım yoktur :smiley:

Bir süredir çadır kampçılıği, 4x4 araç ve hatta off-road'a ilgi duymaya başladım. Henüz google/youtube ötesine geçmiş değil ve biliyorum okumak/izlemek ve yapmak bambaşka şeyler.

4.7/5.2/5.9 motorlu ZJ ve WJ ile ilgileniyorum. Bütçe konusu da araca bağlı. 40-70 arası bir rakam ayırabilirim (sürprizler için 5-10bin dahil). Offroad yapacaksam, hazır bir araç almak ya da stock temiz bir araç alıp zamanla değiştirmek. Hazır araç almak muhtemelen daha ekonomik olacak ama araziye çıkmayacaksam gereksiz bir alışveriş olacak. Kendim modifiye edeceksem yükseltme kiti, tamponlar, vinç, şnorkel, dodik derken min 20-30 arası masraf çıkacak. Satmak istersem muhtemelen yarısını geri alabileceğim. Ya da temiz bir araç, belki biraz yükseltilmiş ve at/mt lastikli, piknik/kamp için yeterli olacak. Sorular, sorular..

Bu arada evin 2. aracı olarak düşünüyorum ama eşim de çalıştığından günlük kullanacağım, 1000km/ay kadar. H.sonu ş.içi ailecek gezerken ya da ş.dışı tatile vs giderken otomobil kullanacağız.

Gelelim başlıktaki konuya. Bu heves geçici midir, devamı gelir mi, nasıl bir araç almak lazım sorularına en doğru cevabı sanırım sahada alabileceğim. Ankara'da günübirlik offroad gezilerinize, özellikle bu yazdığım araçlardan varsa, yakıta katkı sağlayarak misafir olarak katılmak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
yeni off road'a başlayanlar için tavsiyem daha az masraf ve başlangıç seviyesi için duster...

Bu araçların bu kadar yükseltilmesi,donanım eklenmesi ekip olarak offroad gezisi içindir. Çadır,doğa kampı için bu kadar donanıma ve güçlü araçlara ihtiyaç olmaz. Hele tek gidecekseniz hiç olmaz. İstediğiniz kadar aracınızda donanım olsun kamp için gerek yok.

Eğer günlükte kullanayım çok bana masraf açmasın,yapacağım iş haftasonu doğaya gitmek derseniz Jeep 4.7 biraz daha bütçe varsa WK 3.0 dizel veya Nissan,Mitusbishi gibi pick-up araçlar rahatlıkla işinizi görür.

İlla offroadu da merak ediyorum diye düşünüyorsanız Land Rover Defender pick-up düz dizel bir araç alın,biraz bakın olayı. Defender tamamen mekanik bir araç kolay kolay yolda kalmazsınız ciddi ustalıkta istemez araç. Sonrasında eğer bu iş size uyarsa Jeep, Puma motor Defender gibi araçlara yönelirsiniz.

Hiç bu işleri bilmeyen birisinin ve kamp,doğa mı yoksa offroad ağırlıklı kamp-doğa mı hangisine karar verememiş kişilerin direk Jeep araçlar ile bir de işin donanım,sanayi kısmına girerseler daha başlamadan bu işe soğurlar.

jeep ve sanayi kelimeleri aynı cümle içinde o kadar çok geçiyor ki, yakında google'a "sanayi" yazdığınızda "bunu mu demek istediniz: jeep" yazacak :D

Öncelikle selamlar olsun. Ben de zamanında kafamda aynı sorular ile yola çıktım. Offroad işinden kısa sürede vazgeçip overland/kamp için bir araca yöneldim. Neden sorusunun cevabı basit çünkü aracımı evin tek aracı olarak kullanmayı planlıyordum. Siz de aracınızı gezilerde ve haftaiçi de kullanacaksanız bu yöntemi seçmenizde fayda var. Çünkü offroad yaptığınız araç sanayiden çıkmayacak. Aracın yürüyen organları devamlı masraf çıkartacak vs.
Gelelim overland denilen tabire. Birkaç günlük arazi/kamp gezileri anlamına gelir. Asfalt yollar dışındaki yollardan da birçok kez geçilir. Gereksiz çamur/dere geçişi gibi denemeler yapılmaz. Amaç gezip görmektir. Doğada vakit geçirmektir. Bunun için fabrika çıkışı bir araç bile işinizi görür. Emin olun ülkemizde yolların yüzde 95inde bir pickup/suv ile hiç zorlanmazsınız.
Ben bu sebeple 4x4 high ve 4x4 low arazi vitesi olan bir Suv aldım. Çok az yükseltme ve AT lastik ile gidemediğim yer, ıssız koylar, kamp alanları vs. kalmadı. Günlük araç olarak da yol tutuşu yakıt gibi konularda değişiklik olmadı. Kış aylarına giriyoruz. Araç piyasası biraz düşer. Bu yüzden acele etmeden karar vermenizi tavsiye ederim.
3c4e1ddfbae87fa8180fd5910b82b40d.jpg

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR