Ankara'da iyi bir LPG ustası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,913
Ynt: Ankara'da iyi bir LPG ustası

black' Alıntı:
Memduh Ustayı aradım, 900 TL dedi.
Bu rakamlar normal mi, yoksa bana mı fazla geliyor?

2 farklı yerden aynı bedelin gelmesi, bana göre piyasanın iyicene uçuşa geçmiş olduğu izlenimini verdi.

900 TL bana göre yüksek rakam. Ancak bu bedellerde işinin ehli firmalardan geliyor.

Kolay gelsin.

Saygılarımla,

Burak

Etiketler

black' Alıntı:
Memduh Ustayı aradım, 900 TL dedi.
Bu rakamlar normal mi, yoksa bana mı fazla geliyor?
Bana zaten çıplak yaparsak 600 dememişlerdi; şayet komple kit i bizden taktırırda depoyu özel istersen 600 ekleriz demişlerdi.Bu durumda da normal görünüyor...İşin mantığı normal diyormu ;bence asla değil.Maliyeti nedir acaba bilemiyorum ama 100 tl yi geçeceğini sanmıyorum!Bu ara lpg cilerin işi gerçekten süper.Hangi dükkana gitseniz sıra var ve burunlarından kıl aldırmıyorlar.3,500 tl olan prins kite 4,700 liraya kadar fiyat çekmeye başladılar.Ama bunu yapanlar elbette esnaf olmayan fırsatçılar ve yazıklar olsun diyorum.

Açık konuşmak gerekirse bu konularda çok teknik bilgim yok, ne kadar işçilik ne kadar malzeme gerektirir bilemiyorum.
Ama 1000 TL bana gerçekten fazla geliyor. Diyelim başka bir markanın 2000 liralık kitini taktıracağım arabaya, eğer simit tankın maliyeti 1000 liraysa sistemin kendisi de ancak 1000 lira mı ediyor?
Biraz saçma geldi bana.

Ben bu konuda sadece şunu biliyorum; mesela salyangoz da denen diyaframın turbo uyumlu büyük tipini 300-700 tl arası satıyorlar.Kaça geliyormuş biliyormusunuz? 70-80 tl civarı:smiley:))

Boşverin 2 bin tl lik sistemi;şu an 590 tl ye de sıralı sistem var....hani meşhur fıkra varya ciğer 1 kiloysa kedi nerde bu kediyse ciğer nerde diye:smiley: sistem 590 tl ise 900 tl lik depo nerde.depo 590 tl nin ne kadarlık kısmı:smiley: (şimdi zıplyanlar olur 590 tl lik kitle 3bin 3,500 tl lik aynımı diye.yahu kardeşim zaten depo standartları da kalınlıkta sızdırmazlık kriterleride hepsinde aynı.sadece şamandırada kalite farkı olabilir hadi olsun 100 tl hadi 100 de benden 200) burada marka imajını dayatma ve sonuna kadar kullanma var!

outlaw06' Alıntı:
Ben bu konuda sadece şunu biliyorum; mesela salyangoz da denen diyaframın turbo uyumlu büyük tipini 300-700 tl arası satıyorlar.Kaça geliyormuş biliyormusunuz? 70-80 tl civarı:smiley:))
Bir tek biz böyle kâr marjı koyamıyoruz yaptığımız işlere :smiley:
Aslında gezenbilir'de simit tanklı cherokee sahipleri olduğunu biliyorum, acaba onlar doğrudan kiti taktırırken mi simit tank yaptılar yoksa sonradan mı değiştirdiler bilemiyorum.
Ki zaten muayeneye giderken simit tank sökülüp yerine normal tank takılması gerekiyor gibi birşeyler de duydum ama bakalım :smiley:

black' Alıntı:
Bir tek biz böyle kâr marjı koyamıyoruz yaptığımız işlere :smiley:
Aslında gezenbilir'de simit tanklı cherokee sahipleri olduğunu biliyorum, acaba onlar doğrudan kiti taktırırken mi simit tank yaptılar yoksa sonradan mı değiştirdiler bilemiyorum.
Ki zaten muayeneye giderken simit tank sökülüp yerine normal tank takılması gerekiyor gibi birşeyler de duydum ama bakalım :smiley:

Benim WJ zamanımda simit tank üzerinde gerekli koruma sacıda yapılmıştı. Aslında verilen fiyat sadece simit tank fiyatımı yoksa, simit üzerine yapılması gerekli olan koruma sacını da içeriyor mu, bir de bu şekilde sorgulama lazım. Eğer simit tank üzerinde koruma sacı bulunur ise, bunu TÜV istasyonlarına giderken sökmenize gerek yok, en azından Ankara İvedik'deki istasyonda ben bu şekilde muayeneden geçtim.
Gelelim fiyat konusuna üretilen simit tank sonuçta bir basınçlı kap mantığı ile üretiliyordur. Hali ile bir çok kalite kontrol prosedüründen ve buna bağlı olarakta bir çok adam saat harcanıyordur, diye düşünüyorum. Ama kendimce yaptığım hiç bir hesapta 600 TL yi bulamadım. Kargo parası vs ne tutar bilemem ama bu bedellerin üzerinde çok ciddi kar marjı olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla,

Burak

Aramalarım halen devam ediyor, daha uygun fiyatlı bir yer bilen var mıdır?

Bu konuda bir güncelleme vereyim.

Eski ZJ'me Atiker taktırdığım Üstün Oto var Ostim'de, orası 600 TL fiyat verdi.

Yarın gidip taktıracağım, ne oldu ne bitti sizinle de paylaşırım :smiley:

black' Alıntı:
Bu konuda bir güncelleme vereyim.

Eski ZJ'me Atiker taktırdığım Üstün Oto var Ostim'de, orası 600 TL fiyat verdi.

Yarın gidip taktıracağım, ne oldu ne bitti sizinle de paylaşırım :smiley:
E bende orayı diyorum zaten.Baş ustası Abbas.hadi bakalım kolay gelsin

Arabayı götürdüm, "ya biz bundan daha önce yapmış mıydık? şunu şöyle yapsak olur mu acaba? benzin deposu, hortum, delik, matkap" lafları arasında bıraktım.

Hayırlısı bakalım :smiley:

Aracınızı Üstün LPG'de gördüm. Abi silindir tank vardı simite çevirdik demişlerdi. Kendi aracımda lpg den benzine atlama problemi vardı, çok dolaştım, herkes yaptık dediler. Deneme sürüşlerinde de hiç problem olmazken, sonradan heptekrarladı. Aracımdan soğumuştum. Sağolsun Onur ustam çözerim abi telaşlanma dedi ve bir saat içinde teshis tedavi hepsi gerçekleşti. Daha önce Denizli'de değiştirmeme rağmen depo şamandıramı değiştirerek 130 tl karşılığında aracımı tekrar kazandırdılar bana.

Farkında olmadan çok çok iyi bir servisle tanışmışsınız. Daha arcımı ilk aldığımda gazdayken 7. silindirde tekleme problemi vardı. Meşhur ( gerçekten de Türkiyede nam salmış Isparta'da tanınıyor fahiş fiyatlarıyla ) Memduh usta enjektör kontrolü,emülatörler değişebilir vs. dedikten sonra tüm tesisatı yenileyeceğini şöyledi ( elektrik tesisatı ) ve 900 tl para istedi. Ben yanmışım, buna bile razı olurken bana 3 gün sonra gel araban da 1,5 gün yatar dedi. Arayışlarım sonrasında Üstün lpg ile tanıştım. Onur usta incelemeler sonunda 7. silindir üzerindeki kablonun kopuk olduğunu keşfetti ve 50 tl karşılığında ki bu da bu iş için fazla bir mebladır fakat helal hoş olsun problemimi çözdü. Afyon'da oturmama ve Denizliye yakın bir ilçesinde yaşadığımdan Denizli'de prins bayisine bir daha zor giderim. LPG ustam onur ustadır.

Umarım siz de memnun kalmışsınızdır simit deponuzdan.

Selam Tolga Bey,

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim; ayrıca aracınızı tekrar sevmeye başladığınız için çok sevindim.

Arabayı ertesi gün aldım, güzel bir işçilik çıkarmışlar gibi görünüyor. 600 lira ödedim (yaptırmayı düşünen arkadaşlar varsa referans olsun diye veriyorum) ve şu anda devasa bir bagajın tadını çıkarıyorum :smiley:

Koltukları yatırdığımda hemen hemen orta halli bir pick-up'ın bagaj hacmine ulaşıyorum, ayrıca kampa gittiğimde yatacak yer sorunu da kalmadı :smiley:

ankara ya bir düğün için samsundan gittim.aracımda bir sorun hasıl oldu .Ankaradaki nerdeyse tüm lpg cileri gezdim şaşmaz,ivedik,başkent sanayii herkes uğraştı bulamadı ŞİMŞEK OTOGAZ a gittim Hüseyin Ustam yardımcı oldu ve bir tek arızamı çözdü .Profosyonelce bu işi yaptığı belli,bu arada her gelen müşteri ustadan çok memnun kendilerine teşekkür eder ve kesinlikle tavsiye ederim .mart ayında gidince ziyaret edeceğim ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.