Ankara'da Doğada Çadır Kurulabilecek Yerler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ati55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,267

ati55

Yeni Üye
arkadaslar selam ben yenı uye oldum bıraz acemıyım kusura bakmayın,ben ankarada oturuyorum kamp a gıtmeyı cok sevıyorum .genellıkle ankarada gudulde bulunan sorgun yaylasına cadır kurmaya gıdıyoruz .cok guzel bır yer ankarada yasıyanların mutlaka gormesı gereken bır yer bence.benım sızlerden rıcam ankarada cadır kulbılecemız yerlerı benımle paylasırsanız cok sevınırım.her kese ıyı seneler

Etiketler
Ynt: Ankara'da Dogada Çadır Kurulabılecek Yerler

Geçen ay, Hirfanlı barajı manzarasında çadır kurdum. Barajın Ankara tarafında, Raif Usta diye bir balıkçı var, eğer kendisinin gölden tuttuğu ve pişirdiği balıklardan yiyecekseniz çadır kurmanıza müsade edecektir. benden çadır yeri için de ücret talep etmedi. Sessiz sakin bir yer, hafta sonu gelenler vardı aileleriyle, çocuklar ortada koşuşturuyodu. Ama az ilerde kimsenin gelmeyeceği yerde rahatlıla suya girip yüzme imkanınız da oluyor :smiley:

Ankara Konya yolundan giderken, tuz gölüne girilen bir yer var, orada Kaman yol ayrımı var, ordan geçenler bilirler, o kavşaktan yaklaşık 25 kilometre ilerde, şerefli davutlu köyü yakınında geçitli mevkiinde bu yer.

Balık tutmak ve yemek için, baraj gölünde yüzmekten korkmuyorsanız yüzmek için, doğanın içine karışmak için, huzur için güzel bi yer... ayrıca raif ustadan şarap isterseniz size güzel bir süpriz yapabilir de :smiley:

Kesikköprü baraj gölü'nün batı kıyısında Dede Oğuz'un Yeri çadır ve karavan için uygun. Kesikköprü köyünün biraz ilerisinde. İsterseniz gölden çıkan balıklarla küçük bir ziyafet çekebilirsiniz.

sorgun yaylası ve hırfanlıya ulasım nasıl yapılıyo bahsedersenız mutlu olacam

tyur' Alıntı:
sorgun yaylası ve hırfanlıya ulasım nasıl yapılıyo bahsedersenız mutlu olacam

Haritadan Yeşilöz Beldesi'ni bulun, Ayaş tarafından gidebilirsiniz. Yeşlilöze girdikten sonra 15 km falan daha gideceksiniz. Gitmişken köy kahvesinde birer çay için :smiley:

Ynt: Ankara'da Doğada Çadır Kurulabilecek Yerler

Ankarada çamlıdere çamkoruy mevkii aluçdağ ve çevresinini öneririm ulaşımı rahat doğası güzel çok sakin olmasada rahat edebileceğiniz biryer.

arkadaşlar, biz genelde beypazarı karaşar'da kamp kuruyoruz. Tavsiye ederim.

Ne güzel bir konu olmuş bu, güzel soru, güzel cevaplar.
Benimde Ankaradaki kamp yerlerini öğrenmeye ihtiyacım vardı.
Bizde ışık dağı, karagölde kamp yapmıştık. Kamp için güzel bir mevki.

Hatta söyle bir lönerilen yerler istesi yapsak.

1- Hirfanlı barajı
2- Çubuk, Ay Kayası
3- Kesikköprü baraj gölü'nün batı kıyısında Dede Oğuz'un Yeri
4- Sorgun yaylası
5- Çamlıdere çamkoruy mevkii aluçdağ
6- Beypazarı karaşar'da
7- Işık dağı, karagöl
8- Nallıhan-Andız Yaylası
9- Çamlıdere-Benli Yaylaları

Listede hata varsa düzeltin lütfen.

hsbasar' Alıntı:

1- Hirfanlı barajı
2- Çubuk, Ay Kayası
4- Sorgun yaylası
6- Beypazarı karaşar'da
7- Işık dağı, karagöl

doğrudur hocam. özellikle Kentimizin kuzeyi kampçılık açısından ideal...

hsbasar' Alıntı:

1- Hirfanlı barajı
2- Çubuk, Ay Kayası
4- Sorgun yaylası
6- Beypazarı karaşar'da
7- Işık dağı, karagöl

Güzel bir toparlama olmuş :smiley: Daha farklı yerleri de görebilmek umuduyla...

arkadaşlar bu hafta sonu Bala'da Hirfanlı barajında kamp yaptım. Tavsiye ederim...

kesikköprü ve sorgun da birçok defa kamp yaptık ; ulaşım binek arabalarlada sağlanabilir

Naçizane kamp kurduğunuz çadır yerini yanlış seçtiğinizi düşünüyorum.... (Resmin tamamını görmediğimden başka yer var mıydı bilemiyorum ama)...
Bir defa taş yuvarlanabilir gibi duruyor..... İkincisi otların üzeri çadır için iyi bir tercih değil... otlar bir sebeple tutuşursa en başta çadır gider.. gerisini Allah esirgesin....
Benim düşüncem, çadırın mümkünse faza su kenarı olmamasına dikkat etmek lazım.... Yabani hayvanların su içme alanını işgal ediyor olabiliriz... Bir de otlardan ziyada, kuru sert zemin tercih edilmeli.... Çadırın altına delinme ve yırtılmalara karşı altlık kullanılmalı (araçla kamp yerine ulaşılabiliyorsa) bir de çadır kurduktan sonra etrafına küçük de olsa bir oluk açılmalı ki (mevsimine göre tabi ki) gece bastıran yağmur altımızdan dere yapmasın :smiley:))))

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR