Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu
Power'ı şaseye bağlayan saplamalar var.... (sol çamurluk içinden bak başlarını görürsün)
Onları devamlı kontrol ettir, gevşeyebiliyorlar, sorunlular, kroniktir... Pompa kasılır gevşerlerse. Çıkarlarsa pompa ayağını, depoyu v.s kırar ki ne kırar
"Steering box brace" diye bir malzeme var, kesin çözümdür, iddia ederim...
Ama edinmek zor. Mal basit, imalatı basit ama emek ve zeka istediğinden
;D yapacak usta zor...
Bildiğim kadarıyla TR de daha satan alan yok.
Serhat arkadaşımız vardı eskiden, ZJ sahibi. Ona tarifini & fotolarını verdim. Şantiyesinde kendi demirci ustasıyla yarım günde imal etti.
Bildiğim duyduğum kadarıyla birtek o vardı kullanan... ZJ'yide sattı zaten Racing'e dönüş yaptı... 8)
Direksiyon amortisörü çok önemli, ciddi korur mekanizmayı.
Eskiyse, Pompa-Kutu hastalığına en büyük süneee
zararlısı...
ziraatçılar bilir...
Çok pahalı bişey değil, takılmasıda basit. Yepisyeni
olduğundan emin değilsen kafadan keyfekeder değiştirmeni tavsiye ederim...
"Death wobble" denilen sarsıntının da genelde ilk ve tek sebebi...
HD satmaya kalkarlar. 31" ve üstü lastik üstünde sürmüyorsan sakın HD alma. Serttir, gereksiz çok yorar...
Skyjacker Steering Stabilizer (Parça numarası SJ-7009) sertliği idealdir. HD yazar kutuda ama sj7009'un heavy duty'liği sertliği yüzünden değil poliüretan burçları yüzünden (Diğer markaların HD olanları serttir, kırar)
Aklına geldikçe direksiyon yağını kendin değiştirebilirsin...
Ağzına yüzüne bulaştırmadan, eğilmeden kalkmadan, ucunu aşağı almadan v.s., kap kacak gerekmeden, sıçratmadan hortumla içindekini taşıma yöntemi var bende
burada anlatmam zor, yüz yüze gelirsek hatırlat anlatırım
ATF DextronIII otomatik şanzman yağı kullanacaksın... DextronIV; dextronIII uyumludur, daha yeni teknolojidir. Daha iyi olur derler ama eski pompa için dextronIV çok incedir... Kesinlikle DextronIII. Mobil çok başarılı...
;D Bozuk pompaya double-up koyarakta, yedire yedire gres basarakta sorun çözen gördüm ;D ama yapma ;D
( Ben yaptım ;D yeni pompa alarak sorun düzeldi ;D (başka araca) )