Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 646,779

Etiketler

Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
YA DALCA ABİ KAVUN TATLI BEN NAAPİM DİYE Bİ SÖZ VARYA HANİ:smiley: ABİCİM BEN BURADAN DEFALARCA HERKESE RİCA ETTİM; HERKES CEP TEL İNİ ÖZELDEN BANA YAZSIN PLZ DEDİM.AMA SADECE SEN VE 2-3 ARKADAŞIN CEBİ VAR BENDE.
TÜNELE GİRMEDEN SON ÇIKIŞ BEYLER;HERKESTEN CEP TEL İSTİYORUM.BİR YERE GİDERKEN HERKESE CEPTEN MSJ ATAYIM Kİ KİM NEREDE HERKES BİLSİN.MADEM BİR EKİP RUHU İLE, BERABERLİKLE, YÜREKTEN BİR ORTAM İSTİYORUZ O HALDE GELMEK GELMEMEK GELEMEMEK MÜSAİT OLAMAMAK ÖNEMLİ DEĞİL.HERKES HER AN MÜSAİT OLAMAZ ZATEN.ÖNEMLİ OLAN HER DOST DEDİĞİMİZ;DİĞER DOSTLARINDAN HABERDAR OLSUN.HERKESTEN CEP TEL BEKLİYORUM PLZ:smiley:))

Savaş,

İyi diyorsun, hoş diyorsun.... Niyetin çok güzel....

Ama;
Kaç zamandır görüyoruzki bazen kocaman kocaman büyük harf kullanıyorsun mesajlarını yazarken...

Bu tarz sanal ortamda "bağırmak, hatta kabaca bağırmak" manasına geliyor(muş)...
İlk başlarda, yıllar önce hepimiz uyarılarak öğrendik bunu ;)

Biz anlarız, seni biliyoruz da; yabancı birisi okuyunca - şey :smiley: anlar - mey :smiley: düşünür v.s.
-diye aklımdan geçiyor naçizane-

Biliyormuydun bu etik kuralı bilmiyorum ama uyarmak, hatırlatmak istedim...

Tüm İyi Niyetimle Selamlar...

outlaw06' Alıntı:
Sana da benimle aynı dünyayı, aynı coğrafyayı, aynı oksijeni, aynı markanın sevdasını payaştığın için teşekkürler Alp:smiley:

Eyvallah ;D ;D ;D

Aynı dünya sevdası tamam, aynı oksijenede tamam ama aynı marka konusuna takılırım :p

Jeep i çok severim ama araç markası peşinde çok bağırmak hoş olmuyor kanaatindeyim...

Her markanın her mekanik tekniğin kendisine göre artıları eksileri vardır. (;D batmayan makine de yoktur ;D)

Bir marka model v.s. araç hakkında çok konuşan çok yazan çok öven kişi birde o makinanın sahibi ise komik olabiliyor bazı bazı... ;)

Bak mesala Mu.Ba... çok komik adam yaf ;D ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Savaş,

İyi diyorsun, hoş diyorsun.... Niyetin çok güzel....

Ama;
Kaç zamandır görüyoruzki bazen kocaman kocaman büyük harf kullanıyorsun mesajlarını yazarken...

Bu tarz sanal ortamda "bağırmak, hatta kabaca bağırmak" manasına geliyor(muş)...
İlk başlarda, yıllar önce hepimiz uyarılarak öğrendik bunu ;)

Biz anlarız, seni biliyoruz da; yabancı birisi okuyunca - şey :smiley: anlar - mey :smiley: düşünür v.s.
-diye aklımdan geçiyor naçizane-

Biliyormuydun bu etik kuralı bilmiyorum ama uyarmak, hatırlatmak istedim...

Tüm İyi Niyetimle Selamlar...
Sanal ortamda tartışma yada çekişme anında büyük harfle yazmak; artık sana bağırıyorum! demektir, evet doğru.Ama bu tür sitelerde yada forumlarda; Dalca gibi saygıya dayalı bir ilişkimiz olan bir dosta/abiye cevap yazarken ve özel bir konuyu belirtirken büyük harfle yazmak; başkalarına da o mesajı vermek, forumu hızlı takip edenlere de;bakın bu önemli! okuyun lütfen! demek anlamına gelir...Şayet içeriğini okuyan ,hala ordan bağırma manası çıkarıyorsa/çıkarmak istiyorsa zaten baya bi anlayışı kıt bir arkadaş olmalı ki; o arkadaşla çokta görüşmek istemem zaten Alp çim:smiley:))
Şu an yakaladığımız ortamda 10-12 tane gerçekten kıymetli beyefendi, oturup kalkmayı bilen, sohbet edilir, yenip içilir, gezilir dostluk adımı attığımız tanıştığımız kişiler oluştu.Daha başka yeni tanışma planımız olan 3-4 arkadaş daha var.Ortam güzel ve daha da güzele gidecek inşallah.O anlamda arada büyük harf yazmama şimdilik takan yok; çünkü benim nasıl biri olduğumu geçen hafta beynamda espirilerimle, 16 kişiye yemek servisi yapmamla zaten gördüler.Saygılar arkadaşım

Alfonse' Alıntı:
Eyvallah ;D ;D ;D

Aynı dünya sevdası tamam, aynı oksijenede tamam ama aynı marka konusuna takılırım :p

Jeep i çok severim ama araç markası peşinde çok bağırmak hoş olmuyor kanaatindeyim...

Her markanın her mekanik tekniğin kendisine göre artıları eksileri vardır. (;D batmayan makine de yoktur ;D)

Bir marka model v.s. araç hakkında çok konuşan çok yazan çok öven kişi birde o makinanın sahibi ise komik olabiliyor bazı bazı... ;)

Bak mesala Mu.Ba... çok komik adam yaf ;D ;D ;D
Mu.Ba... baştan aşağı komedi ama çok gülünce insanın yanakları çok kasılıyor.Zamanla da ağrı yapmaya başlıyor.
Bu arada hiç kaytarma sen JEEP zj hastasısın.Batarda, çıkarda, kırılırda o ayrı.O her araç için geçerli...

Dün MÜHYEDE KIMILDANMAYA GELEN arkadaşlara ve yeni tanıştığım Erem beye çok teşekkürler.Spontan bir buluşma idi ama Erem abi senle tanışmak güzeldi.Allaha şükür karşıma son 1 aydır hep senin gibi beyefendi insanlar çıkıyor.Dün yüzüne söylemedim ki; buradan ilan edeyim:9Aracınında maşallahı var, Allah güle güle binmeyi nasip etsin.
Beyleeerr; Erem bey dün ilk defa geldi xj si ile.Çok beyefendi bir insan.Tanışınız.Tavsiyedir.
Erem abi direksiyon kutusu yağ değişimi ve temizlikle düzeldi :smiley:

outlaw06' Alıntı:
Sanal ortamda tartışma yada çekişme anında büyük harfle yazmak; artık sana bağırıyorum! demektir, evet doğru.Ama bu tür sitelerde yada forumlarda; Dalca gibi saygıya dayalı bir ilişkimiz olan bir dosta/abiye cevap yazarken ve özel bir konuyu belirtirken büyük harfle yazmak; başkalarına da o mesajı vermek, forumu hızlı takip edenlere de;bakın bu önemli! okuyun lütfen! demek anlamına gelir...Şayet içeriğini okuyan ,hala ordan bağırma manası çıkarıyorsa/çıkarmak istiyorsa zaten baya bi anlayışı kıt bir arkadaş olmalı ki; o arkadaşla çokta görüşmek istemem zaten Alp çim:smiley:))
Şu an yakaladığımız ortamda 10-12 tane gerçekten kıymetli beyefendi, oturup kalkmayı bilen, sohbet edilir, yenip içilir, gezilir dostluk adımı attığımız tanıştığımız kişiler oluştu.Daha başka yeni tanışma planımız olan 3-4 arkadaş daha var.Ortam güzel ve daha da güzele gidecek inşallah.O anlamda arada büyük harf yazmama şimdilik takan yok; çünkü benim nasıl biri olduğumu geçen hafta beynamda espirilerimle, 16 kişiye yemek servisi yapmamla zaten gördüler.Saygılar arkadaşım

:smiley: peki :smiley:

outlaw06' Alıntı:
Mu.Ba... baştan aşağı komedi ama çok gülünce insanın yanakları çok kasılıyor.Zamanla da ağrı yapmaya başlıyor.
Bu arada hiç kaytarma sen JEEP zj hastasısın.Batarda, çıkarda, kırılırda o ayrı.O her araç için geçerli...

:smiley: peki :smiley:

outlaw06' Alıntı:
........sen JEEP zj hastasısın.............

;D ;) H A Y I R ;) ;D

Alp hocam no problem. Savaş hocayla bizim bu kısa zamandaki hukukumuz her türlü yazışmayı kaldırır ;) dimi Savaş hocam ??? ;D

Power'ı şaseye bağlayan saplamalar var.... (sol çamurluk içinden bak başlarını görürsün)
Onları devamlı kontrol ettir, gevşeyebiliyorlar, sorunlular, kroniktir... Pompa kasılır gevşerlerse. Çıkarlarsa pompa ayağını, depoyu v.s kırar ki ne kırar :p

"Steering box brace" diye bir malzeme var, kesin çözümdür, iddia ederim...
Ama edinmek zor. Mal basit, imalatı basit ama emek ve zeka istediğinden ;) ;D yapacak usta zor...
Bildiğim kadarıyla TR de daha satan alan yok.
Serhat arkadaşımız vardı eskiden, ZJ sahibi. Ona tarifini & fotolarını verdim. Şantiyesinde kendi demirci ustasıyla yarım günde imal etti.
Bildiğim duyduğum kadarıyla birtek o vardı kullanan... ZJ'yide sattı zaten Racing'e dönüş yaptı... 8)

Direksiyon amortisörü çok önemli, ciddi korur mekanizmayı.
Eskiyse, Pompa-Kutu hastalığına en büyük süneee :smiley: zararlısı... :smiley: ziraatçılar bilir...
Çok pahalı bişey değil, takılmasıda basit. Yepisyeni :smiley: olduğundan emin değilsen kafadan keyfekeder değiştirmeni tavsiye ederim...
"Death wobble" denilen sarsıntının da genelde ilk ve tek sebebi...
HD satmaya kalkarlar. 31" ve üstü lastik üstünde sürmüyorsan sakın HD alma. Serttir, gereksiz çok yorar...
Skyjacker Steering Stabilizer (Parça numarası SJ-7009) sertliği idealdir. HD yazar kutuda ama sj7009'un heavy duty'liği sertliği yüzünden değil poliüretan burçları yüzünden (Diğer markaların HD olanları serttir, kırar)

Aklına geldikçe direksiyon yağını kendin değiştirebilirsin...
Ağzına yüzüne bulaştırmadan, eğilmeden kalkmadan, ucunu aşağı almadan v.s., kap kacak gerekmeden, sıçratmadan hortumla içindekini taşıma yöntemi var bende ;) burada anlatmam zor, yüz yüze gelirsek hatırlat anlatırım ;)
ATF DextronIII otomatik şanzman yağı kullanacaksın... DextronIV; dextronIII uyumludur, daha yeni teknolojidir. Daha iyi olur derler ama eski pompa için dextronIV çok incedir... Kesinlikle DextronIII. Mobil çok başarılı...

;D Bozuk pompaya double-up koyarakta, yedire yedire gres basarakta sorun çözen gördüm ;D ama yapma ;D

( Ben yaptım ;D yeni pompa alarak sorun düzeldi ;D (başka araca) )

Alp bunların hepsini yüzyüze anlatmanı ve not almayı isterim.İnşallah ilk görüştüğümüzde.Biliyorsun konuyu/olayı/mekaniği/motoru/elektroniği/çözüm yollarını/olasılıkları vs vs , beni de anlıyor sanıyorsun o yüzden.Bilmediğim için anlamıyorum.Çarşamba sabah ön gergi kollarını değiştirmeye gideceğim.Ses yapıyor çukura kasise girince takıntı oldu bende.Selamını söylerim Akgün amcaya ve Ahmet ustaya...
Artık sevinçle alana doğru yola çıkayım.Annem geliyor.aylar oldu görüşmeyeli.Bu yaz memlekete gidemedim.Ben kaçar millet...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR