Ankara - Güvenç Fosil Yatakları Trekking (7 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,002
Ynt: Ankara - Güvenç Fosil Yatakları Trekking (7 Haziran 2009)

IMG_0541.jpg
IMG_0542.jpg
IMG_0543.jpg
IMG_0544.jpg
IMG_0545.jpg
IMG_0546.jpg

Etiketler

Güzel bir gezi.Fosiller arasında deniz kabuğu vardı gibi gördüm yanılıyormuyum ilginç..

iç anadolu ve ankara eskideen deniz olan bir yermiş diyorlar,olabilir tabiii

evet kapanan okyanustan bahsediliyor.1850 lerde başlamış jeolojik çalışmalar.Doğru demekki hatta belgeside var.

Selam Arkadaşlar,

Cumartesi akşamı bi davet vardı. Sbah erken kalkamayacak dırumdaydım :smiley:
Ve
İstanbul' dan kuzenim geldi iki günlüğüne, Pazar onlarla ilgilenmek zorunda idim...

Bu mazaretlerden ötürü size katılamadım, üzüldüm.......

Çok keyifli, verimli ve kaliteli bi etkinlik olmuş anlaşılan, size imrendim.....

Diğer paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Alfonse...

[attachment=1]

Fosil, Tempra fosili midir? :smiley: :smiley: :smiley:

TempraFosili.jpg

Herkese merhaba,

Ben fatih ( Bu gezi için nickname: Son tepe :smiley: ) can 'ım sağolsun benide çekmiş :smiley:
IMG_0540.jpg

Tanıştığımız, tanışmadığımız, konuştuğumuz, konuşmadığımız, yol boyu bir şeyler paylaştığımız, paylaşmadığımız kendi branşlarında eğitimcilerimize (Jeoloğumuza; Gidilen bölge hakkındaki ayrıntılı anlatımı ve yol boyu bulduklarımıza kızmadan isimlerini söylediği için :smiley: ve Ekologumuza kendimizi doğanın bir parçası yapma çabalarına :smiley: doğam gereği zaten bir parçası olduğumu düşünüyorumdum ama bu deneme farklı bir boyutdu :smiley: ) Rehberimize ( Genel İhiyaca ( SU ) göre bir yol çizdiği ve güler yüzü için (Solmasın inşAllah hiç ), Artcımıza (Geride moral motivasyon, müzik ve sohpet için ), Kolumdaki ve bacağımda çıkanları alerji olarak teşhis eden 2 hemşire hanım ve doktor beye, Benim aklıma uyup ekiptren telsizle irtbatda kalıp ekstra mesafe yapan sonrada geri ekibi yakalamak için hahfif tempo koşup ekstra efor kaybı sonucu geziyi yarım bırakmak zorunda kalan kardeşim can 'ada ayrıca özür diler beni yanlız bırakmadığı ve fotoğrafladığı için teşekkür ederim. Sanırım ekibin görmediklerinide 1. sayfada sizlerle paylaşmış ( kayalıklar üstden görünüm )

Tüm zorluklara, tatlı yalanlarıma ( bu son tepe, az kaldı :smiley: ) ve esprilerime katlanıp geziyi tamamlayıp alkışı ayrıca hak eden esra hanımada tebrikler :smiley:

Tüm katılıp sıcacık yüreklerini evde unutmayıp yada kaldırırıldıkları raflardan çıkarıp etkinliğimize getirip bizimle paylaşan doğa dostlarınada teşekkürler. Bunlar akılda kalanlar paylaşımlardan unuttuklarım olabilir onlarada ayrıca TEŞEKKÜRLER.

Ve tabiki Zerrin(Ceranus)'e hem iki kişi başladığımız treking yürüyüşleri sayımızın 38 kişi olarak görmemizi ve yürümemizi çeşitli şeklillerdede olsa sağladığı hemde aracıyla etlikten servis noktasına ulaştırdığı aynı yolu dönüştede katetdiği için teşekkürler.

Nice etkinliklerde görüşmek ümidiyle,

Güneşin yoğunluğu sebebiylede uygun değerlerde fotoğraf çekmek bence pek münkün değildi. 1-2 uygun kare deklanşöre takılmış yakın zamanda onlarıda paylaşırım.

Arkadaşlar, sıcak bir Ankara gününde keyifli, eğitici ve kimi arkadaşlarımız için yorucu olan trekkingimizi sorunsuz olarak tamamladık, katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler ediyorum.

Can fotoğrafların çok güzel ellerine sağlık, bende çok az kare var, grubun bir önünde bir arkasında koşmaktan çekim yapmaya çok az zaman ayırabilmişim :smiley:

bende gelseydim keşke bütün planlarım yattı boş boş oturdum dükkanda :smiley: :(

Kaçan balık büyük oluyor Ozan, artık bir daha ki sefere ihmal etmeyip gelirsin...

evet, ama birazda sıcaklardan dolayı gelmek istemedim ben hemen eriyorum güneşin altında, gerçi göbek için iyi olurdu ama neyse :D

Ozan' a bakın......
Yağmurda "şekerim ben, eririm" diye çıkmıyor.... :smiley:
Güneşte "Chocoladeyim ben, eririm" diye çıkmıyor.... :smiley:

Bırak dükkanı biraz, mangır mangır, nereye kadar..... :smiley: Pazar' da kazanmayıver 1000 2000 tl... :smiley:

benim gibi adamı para göz yaptınya alacağın olsun
ben çoooook terliyorum güneşte o yüzden pek sevmem sıcak havayı ama yağmurda gezmeyi severim saçlarımda jöle olmadığı zamanlar :D

ozanyur' Alıntı:
benim gibi adamı para göz yaptınya alacağın olsun
ben çoooook terliyorum güneşte o yüzden pek sevmem sıcak havayı ama yağmurda gezmeyi severim saçlarımda jöle olmadığı zamanlar :D

Etkinlik fotoğraflarını bekliyoruz.....
Sağlıcakla......

Çok güzel bir pazar günü geçirdik.
Öncelikle geziyi organize eden ve gezi boyunca bizlerden yardımlarını esirgemeyen Zerrin hanım, Mehmet bey, Hakan bey ve Fatih arkadaşımıza teşekkürler. Ayrıca geziye katılan tanışma fırsatı bulduğumuz isimlerini sayamayacağım birbirinden değerli tüm dostlarada teşekkür ederim. Gezimiz sırasında fosil yataklarındaki bilgilendirmelerinden dolayı Nihat beyede teşekkür ederim.
Gezimizin yemeğe kadar olan ilk bölümünde tüm ekiple uyumlu bir şekilde güzel zaman geçirdik. Ancak yemekten sonraki bölümde artan sıcakla birlikte eşimin tansiyonunun düşmesiyle biraz yavaşlasakta Zerrin hanım ve diğer arkadaşların desteğiyle günü tamamladık. Bu ilk yürüyüşümüz çok keyifli oldu. Dönüş yolunda yenilen gözleme ve içilen çaylarla kendimize geldik. Bundan sonraki gezilerde Ankara ekibinin demirbaşlarından olmaya çalışacağız. Oldukça fazla fotoğraf çektim resimleri yavaş yavaş yüklemeye çalışacağım.

Vedat çok teşekkürler, senin çektiğin kareleri de merakla bekliyoruz...Gözlemeci hepimize çok iyi geldi gerçekten, çok keyif aldım ben de o bahçeden, bütün yorgunluğumuzu orada bıraktık...Artık tüm etkinliklerimizde seni ve Hacer'i de görmekten çok memnun olacağım..

Alfonse' Alıntı:
Selam Arkadaşlar,

Cumartesi akşamı bi davet vardı. Sbah erken kalkamayacak dırumdaydım :smiley:
Ve
İstanbul' dan kuzenim geldi iki günlüğüne, Pazar onlarla ilgilenmek zorunda idim...

Bu mazaretlerden ötürü size katılamadım, üzüldüm.......

Çok keyifli, verimli ve kaliteli bi etkinlik olmuş anlaşılan, size imrendim.....

Diğer paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Alfonse...

[attachment=1]

Fosil, Tempra fosili midir? :smiley: :smiley: :smiley:

Alp ormanın ortasında bir tempra... sanırım para eden kısımları zamana dayanamayıp yok olmuş ama para etmeyen kısımları günümüze kadar dayanıp varlığını korumuş.. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR