Talsiz Alımı Hakkında
COLT 240DX, MAYK, POWER CABLE
adamcağız Polatlı dan kalkmış gelmiş sağolsun,
son bilgi şöyle
cihazlar ikinci el, hepsi sorunsuz çalışır durumda, bu abimiz (namı diğer YAKIŞIKLI) belliki konuya hakim, her birini elden geçirmiş, cihazaları tek tek araca taktı, yanında bilmemnemetre getirmiş, önce standart bir Midland telsizin Watt cinsinden çıkış değerini gösterdi, sonra Colt 24DX in çıkışını gösterdi, Sefer Hocam videoya çekti, ben 15-16-17 Watt aralığını gördüm, sonra anten vs. bağlantılar hakkında uygulamalı montaj ve kurulum yaptı, aradan rastgele seçtiği iki tanesi ile test amaçlı birileri ile konuştu, biz dinledik, içimize sindi, iyi bir alışveriş olduğuna karar verdik, paramızı ödedik, telsizleri aldık.
Anten hakkında bilgi verdi, toplamda mıknatıs dahil 190.00 TL gibi bir bütçe yapmak gerekiyor, bu paraya 2metre anten kabloso dahil, anten kablosu için bilgi aldık, 2-3-4 metre eksiz kablo ile sorunsuz görüşme yapılabileceğini uygulamalı olarak bize gösterdi, önemli olan anten kablosunun olabildiğince gergin olması, montaj da gayet basit, kırmızı artı, siyah eksi bilgisi olan, eli tornavida tutan herkes yapabilir.
Benim anten yok, bu abide anten var, mıknatıs dahil 190.00 TL fiyat ile veriyor, piyasa ile aynıymış, ben almadım, kafamda bir kaç şey var, duruma göre alacağım, CJ nin üstü tente, mıknatısı takacak yer yok vs. vs.
Fırat da anten almadı onunda araç alüminyum mıknatısı tanımaz.
Bu abinin elinde hali hazırda 200 adet telsiz yok, satmış hepsini, son kalan 8-10 tanesine biz çökmüş olduk, yanında getirdiği toplamda altı adedi aldık, ve eline de şu listeyi verdik, muhakkak getir diye.
1- Mehmet AKKOCA
2- ALp (kardeş soyadını bilmiyorum, kusura bakma, görüşemedik bu gün ...)
3- Hüseyin SARIÇİÇEK
4- Amir GANJAVİ
5- Hamdi TEKMEN
6- Murat BALCI
bu sıralamayı Sefer Hocam" a telden, özelden, genelden yapılan "bende istiyorum" talep sıralamasına göre yazıp adamın eline verdik, sanıyorum elinde 7 adet daha kalmış, fazlası varsada birilerine söz vermiş, bize "KALMADI, SIRF SEFER BEYE SÖZ VERDİĞİM İÇİN GETİRDİM" gibi bir şeyler söyledi, anlaşılan Sefer Hocam bu adamı epeyce taciz etmiş, ne diyelim, sağolsun, ayrıca mekanını bize açtı, çayımızı verdi, tekrar sağolsun, sayesinde CB lenmiş olduk.
ben watt matt anlamam, takoz makoz da bilmem, adam taktı aleti çalıştırdı, yanımızda anlayanlar vardı, birbirlerine anlamlı anlamlı baktılar, sonrada aldık.
daha isteyen olurmu olmaz mı bilmiyorum, abinin erişim bilgileri Sefer Hocam da, kendisinden bilgi alabilirsiniz (Sefer Hocam kusura bakma), zaten bu amatör telsiz camiasında abiyi tanımayan yok, namı da YAKIŞIKLI ...
hikayenin sonu ...