Her sene bu zamanlar konu döner dolaşır buralara gelir, yapacak bir şey yok, ben daha önce kişisel görüşlerimi yazmıştım, gene yazayım, aslında copy-paste de olur ama vakit ayırıp da okuyanlara ayıp olur, o yüzden tekrar yazayım.
Gezenbilir ortak noktamız, sonucunda bu çatı altında tanıştık (istisnalar da var tabii), ve an itibarı ile de buradayız, yani, ayrılık, kopukluk diye bir şey yok,
Sadece tercihler var,
Kendime göre arazide gezme anlayış ve tercihlerim var, sanıyorum bu arazi gezintilerinin ortanın üzerinde bir sertlik derecesi var, yani piknik değil, kır gezintisi çiçek böcek muhabbeti de değil ve hatta biraz da abartarak offroad bile denilebilir belki.
Tabii bu işler standart donanımla olmuyor, uygun lastik, telsiz, kazma-kürek, mapa, strep vs. lazım, fazlası da lazım, şimdi yola gittiğimiz adamlara bakıyorum, Abi AVM ye gider gibi gelmiş, kılık kıyafet jilet, full marka, eldivenler, gözlükler son moda, şıkır şıkır, ama Abinin arabasında battımı çıkaracak hiçbir bok yok, nasılsa birilerinde var deyip, kirlenmesin diye olanı çıkarmaz, ya da hiç almaz, PMR ların ikincisi hep bu Abi nindir, CB almak da kerizlik zaten, ne gerek var ki. Ben göt kadar CJ ye amele küreğini sığdırırken, bu Abilerr eşşek kadar araca bir adet kürek, 5metre strep nasıl sığdıramaz daha hala anlayabilmiş değilim.
Bu adamla/adamlarla yola gidiyor idik, örnekleri, hatta belge mahiyetinde resimleri de var ama bir süre sonra bayıyor artık
Zira
1- yakacak diye gaz basmaz
2- kirlenecek diye çamura basmaz
3- kırılacak diye rampa çıkmaz
4- aman ha sorun olunca çağıracaklar diye telefonlarına telsize bakmaz
5- olayı daha hala kafasında çözemediği için aynadan arkasına bakmaz
6- gün bitince geç kalıyorum diye konvoya kalmaz
7- aklı bir karış havada, ekibi, takımı umursamaz
8- neyse bunu yazmayacağım, ağzımı bozmayayım
bir de işin diğer tarafı var,
şöyleki
1- kendisi için bir kere bile kullanmadan, aldığı vinci yukarıdaki bu Abiler için eskiten adamlar tanıyorum
2- gecenin saat 03.00 ında ağzını açıp ta tek yorum yapmadan 110km yol yapıp, çamurdan arkadaşını çeken adamlar tanıyorum
3- 210km araba çekip, gıkını çıkarmayan adamlar tanıyorum
4- bilmem kaç para verip aldığı malzemesini hiç düşünmeden ortaya atan, parçalananınca da dönüp bakmayan adamlar tanıyorum
5- süs olsun, aksesuar gibi dursun demeyip, aracında bin türlü takım bulunduran, taşıdığı her aleti de dibine kadar kullanmasını bilen, eli tornavida tutan adamlar tanıyorum
6- çamurla, batakla gıyabında ya da fotoğraflar üzerinde değil, birebir içinde ve üzerinde arası iyi olan adamlar tanıyorum
7- parası çok olduğu için değil, arkadaşı için kullandığından dolayı, bozulduğuna, kırıldığına üzülmediği malzemesi olan adamlar tanıyorum
8- ağzı sıkı adamlar tanıyorum
9- daha çok yazarım ama, nasılsa anlaşılmıştır
Netice itibarı ile,
Kendimce yaptığım bu arazi gezilerinde yukarıda özelliklerini saydığım arkadaşlarımızdan ikinci grupta olan, kısmen de olsa özelliklerini saymaya çalıştığım ADAMLAR ile bir yerlere gitmek istiyor olmam, beni bencil, ayrımcı ya da her ne ise ondan yapmaz kanaatindeyim, olsa olsa canının kıymetini bilen akıllı bir adam yapar.
Velhasılı;
Etkinlik takvimini dikkatlice takip edip, özlem ve hasretle Ankara için yapılacak yol dışı işleri içinde barındıran bir etkinlik programını hala bekliyoruz, bunun dışında yapılan her çapta işi de destekliyoruz, ister iki araç ister yirmiiki araç, gidebildiklerimize de gidiyoruz.
Tercihlerimizin ve beklentilerimizin anlayışla karşılanması ve bu durumun farklı biçimlerde yorumlanmaması doğru olur.
Ve;
Yeni arkadaşlıklar elbette ki çok güzel ama sosyalleşmek ve çevre edinmek için burada değiliz, en azından ben ve tanıdığım yirmiküsür kişi böyle, zaten bir hayatımız, işimiz, çevremiz uğraşlarımız var, burası hobilerimizin sadece bir bölümü için bazı şeyler paylaştığımız bir yer, çok da düzgün bir yer.
Ama
yaşam biçimi değil,
bence tabii …