konu önemli
çok şey yazılabilir,
ama
muhakkak ucu bir yerlere dokunup yanlış anlaşılacağı için
ve muhakkak "durumdan vazife çıkaran" birileri de olacağı ve ortalığı karıştıracakları için
ayrıca;
çok fazla da yanlış anlama ve yönlendirmeye sebep olacağı için
rahat yazılıp paylaşılamıyor,
madem "serbest muhabbet" bir kaç satır da benden olsun.
merak edilen özellikle de tarihimiz hakkında merak edilen her türlü detay arşivlerde mevcut,
ama okuyacak daha doğrusu okuyabilecek babayiğit lazım, maalesef günümüz şartlarında bu pek de mümkün değil, çeşitli kurum ve kuruluşların çok ilginç çeviri ve yayınları var, meraklısı olanlar bulup edinebilir, dilek ve temennimiz bu tarz yayınların çoğalması ve hem baskı kalitesinin hem de fiyatlarının güzelleşmesi, kaliteli baskı ve cilt cilt yayınlar "bir takım entellektüel" lerin kütüphaneleri için değil bizler için olmalı, rahat satın alınıp okunabilmeli.
tarih-medya ilişkisi için söz söylemeye gerek yok, görsel medya tamamen izlenme oranı, gelir-çıkar ilişkisi üzerine kurulu, gene maalesef hem bizde hemde dünyada ilgiyi çeken hep "yorgan altı" işler olunca, bize sunulanlar da bu tarz oluyor, oturup seyrediyoruz,
kötünün iyisi; görsel medyadaki hiç bir şey hafızada yer etmez (okuduklarınızı kolay hatırlar zor unutursunuz), ama maalesef görsel medya da inceden inceden ciddi yozlaşmaya ve çocukların olumsuz etkilenmesine sebep olur, bunun mücaadelesini de bireysel olarak biz, evde vermek zorundayız, ne kadar başarılı olunabilir o da ayrı konu, Anne ve Babalara çok büyük iş düşüyor.
yazılı medya için hiç yorum yapmamak lazım, 3-5 kişi bir araya gelip, kendi ideolojilerini oluşturup, hemen kendi gazete ve dergilerini çıkarıp, burada kendi fikirlerini satmaya başlıyorlar, çevrenize bakar, yazılı medyayı incelerseniz düştükleri durumu rahatça görebilirsiniz, bu noktada doğru olanı bulup ayıklama işi bize düşüyor, nasıl olacağı tehlikeli bir konu, bu analizi yapmak için, toplumun değer yargıları, ahlak kuralları, hassasiyetler kullanılırsa galiba uygun olur.
sağlam bütçeli, sağlam konulu, gerçeklere dayalı belgesel ve yapımları hazırlamak mümkün, bu işleri kotarabilecek gene çok sağlam ekip ve bütçeler de var, ama ne kadar iş yapar, ne kadar izlenir o tarafa bakmak lazım, projeyi yapan ya da yaptıran maddi beklenti içinde, seyredilsin, çok iş yapsın, reklam alsın, fan klüpleri olsun, hediyelikleri çıksın vs. vs. bu iş nasıl yapılır, izlenmesi için sulandırmak gerek, nasıl sulandırılır "yorgan altı muhabbetler" sağolsun, sonra da ortaya böyle abuk, sabuk, ne idüğü belirsiz, tarihle uzak-yakın alakası olmayan acayiplikler çıkıyor, bizde ailecek seyrediyoruz.
cumartesi akşamları geç vakit olan bir tarih programı var, bazen sabahın 05.00 ına kadar sürüyor, çoğunlık zaten izlemiştir, bu programın bol miktarda çakması da var, ben genel olarak tarzlarını beğeniyorum, daha doğrusu kötünün iyisi, BARDAKCI ve AFYONCU (yanlarındaki saksıyı dikkate almıyorum) bence iyi işler yapıyorlar, izlemeyenlere tavsiye ederim, çok sağlam konukları oluyor, özellikle İNALCIK ve ORTAYLI yı konuk ettikleri bir kaç bölüm var ben çok beğenmiştim ve Okçuluk ve Türk Okçuluğu hakkında bir bölüm var o da bence çok güzeldi. Yanlış anlaşılır diye kanal ve program adı yazamamak da işin b... tan tarafı.
okuma alışkanlığı ve doğru olanı bulup ayıklayıp okuma alışkanlığı çok kıymetli bir meziyet, elinde olanlar değerini bilsin, olmayanlara da ben dahil nasip olur İnşallah.
ve
aman çocuklara ve onlara sunulanlara DİKKAT.