Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,363

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler

Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

Günaydın, beğendinize sevindim. Ben teşekkür ederim.

Aklıma gelmişken beni çok üzen bir konuya değinmek istiyorum. Umarım başınızı ağrıtmam ::smiley:

Özellikle yerli ve yabancı belgesel olmak üzere, tarihi geçmişi anlatan filmleri izlemeyi çok seviyorum ve hep takip ediyorum. Yabancılar bizim kadar özel, kahramanca, soykırımsız, sömürgesiz ve özellikle bizim kadar uzun süren tarihleri ve geçmişleri olmadığı halde çok güzel abartılı belgeseller yapıyorlar. Bir tane değil aynı konu üzerine birçok belgesel yapıyorlar ve milyon dolarlar harcıyorlar.

Peki neden biz bu kadar anlatılması tarifsiz, zengin, şerefli geçmişimizi anlatan, gerçekten emek verilmiş belgesel yada filmler çekemiyoruz.

Örneğin muhteşem yüzyıl, sözüm ona tarihimizi öğreniyoruz :smiley: Ne tarihi! Film çok afedersiniz apış arası ile başladı öyle gidiyor. Diger belgesel kanallarında ki belgesellere bakıyorum hep taraflı.

Okuma kültürümüz zaten sıfır. Birde satılık medyamız olunca tarihimizi yanlış ve taraflı görsellerden öğreniyoruz. Bazı yabancı güçler bize tarihimiz unutturup bizi değiştirmek istiyorlar ve bunda da çok başarılı oluyorlar. Bizde çok kolay adepte oluyoruz.

Şimdi nereden çıktı bu diyebilirsiniz ama beni rahatsız ediyor ve üzüyor. Lütfen çocuklarımıza tarihimizi doğru öğretelim. Bizde anlatılacak, gezdirilecek, öğretilecek tarih bitmez. Örneğin Çanakkale şehitliği; alıp ailemizi, çevremizi gidelim. Oranın havasını soluyalım. O anıtın cephelerin orada gözümüzü kapatıp dinleyelim o rüzgarı bakalım kaçımız o gizemli sesleri duyacak.

Sitemizin adı gibi gezenbilir dostlar. Oturduğu yerden televizyon izleyen değil.

Nerden geldi bana bunlar sabah sabah bende bilmiyorum. İçimi dökeyim dedim galiba ;D

Herkeze hayırlı cumalar arkadaşlar.

Lion80' Alıntı:
Günaydın, beğendinize sevindim. Ben teşekkür ederim.

Aklıma gelmişken beni çok üzen bir konuya değinmek istiyorum. Umarım başınızı ağrıtmam ::smiley:
aslında nezamandır bu konuyu yazmayı bende düşünüyordum.
isabet oldu teşekkürler.
dediğiniz gibi bizim medyamız kimlerin elinde olduğu belli.
heleki tv,lerde oynayan dizilere bakın,
kimi baldızıyla
kimi yengesiyle
kimi kuzeniyle
kimi en samimi arkadaşının arkadaşıyla
vs.vs bu böyle lastikgibi uzayıp gider.
bir dizi başlarken önce yatak odası sahnesiyle başlar ve öylece gider.
peki neden?
nedeni türk aile yapısını bozmak.
ömrünün üçte ikisi seferlerde geçen sultan sülaymanı düşürdükleri hale bak.hayatınıda bir sefer sırasında kaybetti.
yedi cihanda birdaha çıkacağını sanmadığım f.s.mehmeti böylemi anlatılmalıydı filmde.
böylesi insanlar onlarda olsa yere göğe sığdıramazlardı emin ol.
bizi kuranı kerimden uzaklaştırmayı başardılar, umarım bu oyunlarıda başarılı olamazlar.
unutmadan rtük 178 şikayet etmekten kaçınmayalım.

HmdTkmn' Alıntı:
aslında nezamandır bu konuyu yazmayı bende düşünüyordum.
isabet oldu teşekkürler.
dediğiniz gibi bizim medyamız kimlerin elinde olduğu belli.
heleki tv,lerde oynayan dizilere bakın,
kimi baldızıyla
kimi yengesiyle
kimi kuzeniyle
kimi en samimi arkadaşının arkadaşıyla
vs.vs bu böyle lastikgibi uzayıp gider.
bir dizi başlarken önce yatak odası sahnesiyle başlar ve öylece gider.
peki neden?
nedeni türk aile yapısını bozmak.
ömrünün üçte ikisi seferlerde geçen sultan sülaymanı düşürdükleri hale bak.
yedi cihanda birdaha çıkacağını sanmadığım f.s.mehmeti böylemi anlatılmalıydı filmde.
böylesi insanlar onlarda olsa yedi göğe sığdıramazlardı emin ol.
bizi kuranı kerimden uzaklaştırmayı başardılar, umarım bu oyunlarıda başarılı olamazlar.
Sonuna kadar haklısınız. Türk aile yapısı ahlaki temeller üzerinedir. şimdi gösterimde olan bu diziler Türk aile yapısının temeli olan ahlak kavramını baltalıyor. Ailevi çöküşlere zemin hazırlıyor. Aile sistemi çöken yerde akrabalık bağları olmaz ve akrabalık bağı olmayan yerde toplum bilinci ve diğer insanlara karşı hoşgörüsüzlük başlar. böyle bir toplumun ve bu toplumdan oluşan devletin aykta kalması ise imkansızdır. Tehlikenin farkına varmalıyız

dahası ekranlarda avuç içi gözler,haç takılar,
bunlar şimdilik modaya uyarlanıyor yarın birgün bu şekilleri empoze ettirip damardan girecekler.

konu önemli
çok şey yazılabilir,
ama
muhakkak ucu bir yerlere dokunup yanlış anlaşılacağı için
ve muhakkak "durumdan vazife çıkaran" birileri de olacağı ve ortalığı karıştıracakları için
ayrıca;
çok fazla da yanlış anlama ve yönlendirmeye sebep olacağı için
rahat yazılıp paylaşılamıyor,

madem "serbest muhabbet" bir kaç satır da benden olsun.

merak edilen özellikle de tarihimiz hakkında merak edilen her türlü detay arşivlerde mevcut,
ama okuyacak daha doğrusu okuyabilecek babayiğit lazım, maalesef günümüz şartlarında bu pek de mümkün değil, çeşitli kurum ve kuruluşların çok ilginç çeviri ve yayınları var, meraklısı olanlar bulup edinebilir, dilek ve temennimiz bu tarz yayınların çoğalması ve hem baskı kalitesinin hem de fiyatlarının güzelleşmesi, kaliteli baskı ve cilt cilt yayınlar "bir takım entellektüel" lerin kütüphaneleri için değil bizler için olmalı, rahat satın alınıp okunabilmeli.

tarih-medya ilişkisi için söz söylemeye gerek yok, görsel medya tamamen izlenme oranı, gelir-çıkar ilişkisi üzerine kurulu, gene maalesef hem bizde hemde dünyada ilgiyi çeken hep "yorgan altı" işler olunca, bize sunulanlar da bu tarz oluyor, oturup seyrediyoruz,

kötünün iyisi; görsel medyadaki hiç bir şey hafızada yer etmez (okuduklarınızı kolay hatırlar zor unutursunuz), ama maalesef görsel medya da inceden inceden ciddi yozlaşmaya ve çocukların olumsuz etkilenmesine sebep olur, bunun mücaadelesini de bireysel olarak biz, evde vermek zorundayız, ne kadar başarılı olunabilir o da ayrı konu, Anne ve Babalara çok büyük iş düşüyor.

yazılı medya için hiç yorum yapmamak lazım, 3-5 kişi bir araya gelip, kendi ideolojilerini oluşturup, hemen kendi gazete ve dergilerini çıkarıp, burada kendi fikirlerini satmaya başlıyorlar, çevrenize bakar, yazılı medyayı incelerseniz düştükleri durumu rahatça görebilirsiniz, bu noktada doğru olanı bulup ayıklama işi bize düşüyor, nasıl olacağı tehlikeli bir konu, bu analizi yapmak için, toplumun değer yargıları, ahlak kuralları, hassasiyetler kullanılırsa galiba uygun olur.

sağlam bütçeli, sağlam konulu, gerçeklere dayalı belgesel ve yapımları hazırlamak mümkün, bu işleri kotarabilecek gene çok sağlam ekip ve bütçeler de var, ama ne kadar iş yapar, ne kadar izlenir o tarafa bakmak lazım, projeyi yapan ya da yaptıran maddi beklenti içinde, seyredilsin, çok iş yapsın, reklam alsın, fan klüpleri olsun, hediyelikleri çıksın vs. vs. bu iş nasıl yapılır, izlenmesi için sulandırmak gerek, nasıl sulandırılır "yorgan altı muhabbetler" sağolsun, sonra da ortaya böyle abuk, sabuk, ne idüğü belirsiz, tarihle uzak-yakın alakası olmayan acayiplikler çıkıyor, bizde ailecek seyrediyoruz.

cumartesi akşamları geç vakit olan bir tarih programı var, bazen sabahın 05.00 ına kadar sürüyor, çoğunlık zaten izlemiştir, bu programın bol miktarda çakması da var, ben genel olarak tarzlarını beğeniyorum, daha doğrusu kötünün iyisi, BARDAKCI ve AFYONCU (yanlarındaki saksıyı dikkate almıyorum) bence iyi işler yapıyorlar, izlemeyenlere tavsiye ederim, çok sağlam konukları oluyor, özellikle İNALCIK ve ORTAYLI yı konuk ettikleri bir kaç bölüm var ben çok beğenmiştim ve Okçuluk ve Türk Okçuluğu hakkında bir bölüm var o da bence çok güzeldi. Yanlış anlaşılır diye kanal ve program adı yazamamak da işin b... tan tarafı.

okuma alışkanlığı ve doğru olanı bulup ayıklayıp okuma alışkanlığı çok kıymetli bir meziyet, elinde olanlar değerini bilsin, olmayanlara da ben dahil nasip olur İnşallah.

ve
aman çocuklara ve onlara sunulanlara DİKKAT.

TEKNIKISLEM' Alıntı:
konu önemli
çok şey yazılabilir,
ama
muhakkak ucu bir yerlere dokunup yanlış anlaşılacağı için
ve muhakkak "durumdan vazife çıkaran" birileri de olacağı ve ortalığı karıştıracakları için
ayrıca;
çok fazla da yanlış anlama ve yönlendirmeye sebep olacağı için
rahat yazılıp paylaşılamıyor,

madem "serbest muhabbet" bir kaç satır da benden olsun.

merak edilen özellikle de tarihimiz hakkında merak edilen her türlü detay arşivlerde mevcut,
ama okuyacak daha doğrusu okuyabilecek babayiğit lazım, maalesef günümüz şartlarında bu pek de mümkün değil, çeşitli kurum ve kuruluşların çok ilginç çeviri ve yayınları var, meraklısı olanlar bulup edinebilir, dilek ve temennimiz bu tarz yayınların çoğalması ve hem baskı kalitesinin hem de fiyatlarının güzelleşmesi, kaliteli baskı ve cilt cilt yayınlar "bir takım entellektüel" lerin kütüphaneleri için değil bizler için olmalı, rahat satın alınıp okunabilmeli.

tarih-medya ilişkisi için söz söylemeye gerek yok, görsel medya tamamen izlenme oranı, gelir-çıkar ilişkisi üzerine kurulu, gene maalesef hem bizde hemde dünyada ilgiyi çeken hep "yorgan altı" işler olunca, bize sunulanlar da bu tarz oluyor, oturup seyrediyoruz,

kötünün iyisi; görsel medyadaki hiç bir şey hafızada yer etmez (okuduklarınızı kolay hatırlar zor unutursunuz), ama maalesef görsel medya da inceden inceden ciddi yozlaşmaya ve çocukların olumsuz etkilenmesine sebep olur, bunun mücaadelesini de bireysel olarak biz, evde vermek zorundayız, ne kadar başarılı olunabilir o da ayrı konu, Anne ve Babalara çok büyük iş düşüyor.

yazılı medya için hiç yorum yapmamak lazım, 3-5 kişi bir araya gelip, kendi ideolojilerini oluşturup, hemen kendi gazete ve dergilerini çıkarıp, burada kendi fikirlerini satmaya başlıyorlar, çevrenize bakar, yazılı medyayı incelerseniz düştükleri durumu rahatça görebilirsiniz, bu noktada doğru olanı bulup ayıklama işi bize düşüyor, nasıl olacağı tehlikeli bir konu, bu analizi yapmak için, toplumun değer yargıları, ahlak kuralları, hassasiyetler kullanılırsa galiba uygun olur.

sağlam bütçeli, sağlam konulu, gerçeklere dayalı belgesel ve yapımları hazırlamak mümkün, bu işleri kotarabilecek gene çok sağlam ekip ve bütçeler de var, ama ne kadar iş yapar, ne kadar izlenir o tarafa bakmak lazım, projeyi yapan ya da yaptıran maddi beklenti içinde, seyredilsin, çok iş yapsın, reklam alsın, fan klüpleri olsun, hediyelikleri çıksın vs. vs. bu iş nasıl yapılır, izlenmesi için sulandırmak gerek, nasıl sulandırılır "yorgan altı muhabbetler" sağolsun, sonra da ortaya böyle abuk, sabuk, ne idüğü belirsiz, tarihle uzak-yakın alakası olmayan acayiplikler çıkıyor, bizde ailecek seyrediyoruz.

cumartesi akşamları geç vakit olan bir tarih programı var, bazen sabahın 05.00 ına kadar sürüyor, çoğunlık zaten izlemiştir, bu programın bol miktarda çakması da var, ben genel olarak tarzlarını beğeniyorum, daha doğrusu kötünün iyisi, BARDAKCI ve AFYONCU (yanlarındaki saksıyı dikkate almıyorum) bence iyi işler yapıyorlar, izlemeyenlere tavsiye ederim, çok sağlam konukları oluyor, özellikle İNALCIK ve ORTAYLI yı konuk ettikleri bir kaç bölüm var ben çok beğenmiştim ve Okçuluk ve Türk Okçuluğu hakkında bir bölüm var o da bence çok güzeldi. Yanlış anlaşılır diye kanal ve program adı yazamamak da işin b... tan tarafı.

okuma alışkanlığı ve doğru olanı bulup ayıklayıp okuma alışkanlığı çok kıymetli bir meziyet, elinde olanlar değerini bilsin, olmayanlara da ben dahil nasip olur İnşallah.

ve
aman çocuklara ve onlara sunulanlara DİKKAT.
Konuyu açan Bülent bey ve iyice deşeleyerek Yaramızı depreştiren Hamdi abi ve Metin hocam hissiyatımıza tercüman oldunuz bu konularda yazılacak söylenecek o kadar çok şey varki..........!!!!!

Tarih boyu başedemedikleri türk milletinin bağlayıcı çimentosu olan çekirdek aile yapısını dejenere edip bozarak hedefledikleri yolda sinsice ilerliyorlar iyi bilgiyede kötü bilgiyede ulaşmak çok kolay zor olan bunları birbirinden ayırabilecek kadar şuura sahip olabilmemiz için çocuklarımızı çok sevip onların iyi yetişebilmeleri için elimizden geleni yapmamız çok önemli.

Bir kaç kere resim olsun, hava değişsin ...

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

bende yeni getirttiğim araç üstü çadırımın resmini atayım bari. ;D
bir ara metin usta (teknikişlem) çalmaya kalkışsada başarılı olamayıp objektiflere böyle yakalandı. :eek: :eek: :eek:

181190_10151014777270351_174561301_n.jpg

Evet şanlı geçmişimizle alakalı görseller de, belgeseller de, araştırmalar da yetersiz.Bülent bey güzel bir konu açmışsınız.Muhteşem yüzyıl da ben arada zaplarken denk gelirse ;osmanlı sarayını değil ,fransız sarayına niyet ederek izliyorum.Seferlerde yaşamış ve sefer yolunda şehit olmuş ,Allahın adını dünyaya yaymak vazifemdir demiş bir İmparator, bir Padişah, bir halife yi;insan yazmaya utanıyor ;karı kızın içinde zaman geçiren bir acize dönüştürmüşler.Ve muhafazakarız diyip buna göz yuman hükümeti de kınıyorum.Gelelim benim asıl düşünceme; Evet muhafazakarlık, aile yapısı, asimilasyon falan filan.Asıl mesele şu; kaçımız dinimizi, ananelerimizi, geleneklerimizi yaşıyoruz? :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR