Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 921,539

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

jeomad' Alıntı:
22 Ocak 2012 Tarihli Beynam Gezi ve Ofroad Faaliyeti İçin Katılım Listesi :

Ankara Gezenbilir Grubu

Etkinlik Belirleme Kurallarımız;
Buluşma Yeri : Konya Yolu sağdan 2. Opet
Buluşma Saati : 08:45 - 09:00 . en geç 09:10 teker döner
Güzergah : Ankara - Gölbaşı - Beynam Bölgesi
Amaç : Kardan Adam Yapmak, Ateş Yakmak, Yiyenbilir Yapmak, Yoldan Cıkmadan Kara Batmak, Batanları Cıkarmak,
Grup Lideri : Mehmet (Kalıpcı)
Öncü : Metin Ozel
Artcı : Amir Bey
Etap Zorluğu : Etap Zor Olup, 50 cm Kara Girerim, Batarım, Cıkarım, Cekerim, Ordan Son Araba Cıkıncaya Kadar da Yanınızda Kalırım diyenlerin gelebileceği bir etkinlik
Donanım Zorunluğu : El Pmr Telsizi Olmazsa Olmaz Zorunludur. Ceki Halatı ve Mapa, Zincir, Her Araç için odun ve kömürü

Yeme - İçme : Sucuk - Tavuk Prizola-Kanat
Menzil : 100-150 Km Gidiş + Dönüş

Konvoy'da Uyulması Gereken Kurallar:
1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.
2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.
3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.
4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.
5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.
6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.
"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"
7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.
8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.
9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.
10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir.
11- Beraber Gidilip Beraber Dönülür. Grubu ne bahane olursa Terketmem.

"Ben Konvoy kurallarına ve Liderin her dediğine uyarım diyen Arkadaşların Katılımını Bekliyoruz."

Katılım Listesi
1
Geç Gelenlerden de tatlı Lütfen Yada Tatlı Cezası olanlar Tatlıda sizden olsun.

"Bismillah" dedik.

Duyuruyu yaptık.
Rota planlamasını Murat Arkadaş yapacak.
Liderimiz ; Mehmet Bey (Nam-ı diğer :Kalıpcı)

Gölbaşı çıkışında Ballıkpınar Köyü girişinde Enduro Motorsiklet Klübünü çok güzel bir pisti var.
Orada biraz debelenme yapabiliriz. Ama , zorlu etapdır. Söylemedi demeyin.

Katılımları bi alalım, erzak işini planlarız.

Bülent

bkocoglu' Alıntı:
"Bismillah" dedik.

Duyuruyu yaptık.
Rota planlamasını Murat Arkadaş yapacak.
Liderimiz ; Mehmet Bey (Nam-ı diğer :Kalıpcı)

Gölbaşı çıkışında Ballıkpınar Köyü girişinde Enduro Motorsiklet Klübünü çok güzel bir pisti var.
Orada biraz debelenme yapabiliriz. Ama , zorlu etapdır. Söylemedi demeyin.

Katılımları bi alalım, erzak işini planlarız.

Bülent

geziniz eğlenceli ve bol muhabbetli olsun

bkocoglu' Alıntı:

Ankara Gezenbilir Grubu

Amaç : Kardan Adam Yapmak, Ateş Yakmak, Yiyenbilir Yapmak, Yoldan Cıkmadan Kara Batmak, Batanları Cıkarmak,
Etap Zorluğu : Etap Zor Olup, 50 cm Kara Girerim, Batarım, Cıkarım, Cekerim, Ordan Son Araba Cıkıncaya Kadar da Yanınızda Kalırım diyenlerin gelebileceği bir etkinlik
Donanım Zorunluğu : El Pmr Telsizi Olmazsa Olmaz Zorunludur. Ceki Halatı ve Mapa, Zincir, Her Araç için odun ve kömürü

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.
2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.
3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.
6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.
"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"
7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.
8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.
9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.
10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir.

"Ben Konvoy kurallarına ve Liderin her dediğine uyarım diyen Arkadaşların Katılımını Bekliyoruz."

Katılım Listesi

1- Fırat 74 Series 3 2-4 kişi Çeki Halatı, İnşallah CB, olmazsa Serkan'ın PMR'ın teki:smiley:,

Tam benlik gezi bu:smiley:

Ben yazcamda listeye kendimi....

Başlamasını bekliyorum...

En önde yazılmış olmak istemiyorum ;) ;) ;D ;D

ttos' Alıntı:
gunaydın ankara,

dun akşam şaban usta aradı ptt havalesi ile hesaba birisi para gondermiş ancak kimin gönderdiğini tesbit edememiş yollayan arkadaş bana bildirirse kendisine isms vereyim.
ben gönderdim.oğlum tunahan yollayınca onun adına gitti.
Alfonse' Alıntı:
heheheehhehe.... parayı gönderen belli değil... ;D

;) ben gönderdim diyip çöksemmi yatsam acaba ;) patates baskıdanda makbuz yaparım ;)
çok beklersin sen ;)

Ankara Gezenbilir Grubu

Katılım Listesi

1- Fırat 74 Series 3 2-4 kişi Çeki Halatı, İnşallah CB, olmazsa Serkan'ın PMR'ın teki:smiley:,
2- Bulent KOcoglu V itara 2 kişli

Ben bu hafta dinlenmeye çekilebilirim ama yine de belli olmaz, son anda belki gelirim.

Bülent Abi, senin telsiz için hala lama yapamadım, dışarıda işerim çoktu, yarın yapmaya çalışacam.

bülent abi öncelikle beni lider yazdıgınız için çok teşekür ederim .... aranıza katılmayı çok isterdim ama büyük ihtimal katılamayacagım ..
sizlere bol bol eglenceler dilerim görüşmek üzere.. takipteyim...

06kalıpçı57' Alıntı:
bülent abi öncelikle beni lider yazdıgınız için çok teşekür ederim .... aranıza katılmayı çok isterdim ama büyük ihtimal katılamayacagım ..
sizlere bol bol eglenceler dilerim görüşmek üzere.. takipteyim...
mehmet abi lider sensin gelmeyen sensin oldumu şimdi ayarla yengeden izin almadıysan o ayrı ;D ;D ;Dona bişey diyemem ama gel :eek: :derim saat 16.00 da dugun var yetişmek sartı ile gelmeye calışcam bende güvercini ucurmak için sabırsızlanıyorum;) ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,862
Kayıtlı Üye Sayımız
166,657
Kaydolan Son Üyemiz
Calderone1336

Geri