Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 911,590

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

doğum günümde bir 18000lbs vinç hediye aldım,
önce tamponu değiştireyim dedim, sonra borudan bar yapayım dedim ve en son hepsinden vaz geçtim.
takmak için Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri sabah 9:00 akşam 21:00 3 gün Sena Jeep'te uğraştık Ahmet Usta'yı özellikle İsa Usta'yı çok yordum ama değdi doğrusu.
resmen plastik tamponun altına şase ve çelik tampon yaptik, bu meredin ölçüleri 22x22x65cm onun içinde 67cm'lik bir boşluğa ihtiyacimiz vardı, büyük olduğu için yarısından fazlasını yani mümkün olduğu kadarını tamponun içine gömdük.
şahsen daha kaba bir şey bekliyordum ama beklentimin ötesinde bi iş çıktı ortaya,

Amir Ganjavi' Alıntı:
doğum günümde bir 18000lbs vinç hediye aldım,
önce tamponu değiştireyim dedim, sonra borudan bar yapayım dedim ve en son hepsinden vaz geçtim.
takmak için Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri sabah 9:00 akşam 21:00 3 gün Sena Jeep'te uğraştık Ahmet Usta'yı özellikle İsa Usta'yı çok yordum ama değdi doğrusu.
resmen plastik tamponun altına şase ve çelik tampon yaptik, bu meredin ölçüleri 22x22x65cm onun içinde 67cm'lik bir boşluğa ihtiyacimiz vardı, büyük olduğu için yarısından fazlasını yani mümkün olduğu kadarını tamponun içine gömdük.
şahsen daha kaba bir şey bekliyordum ama beklentimin ötesinde bi iş çıktı ortaya,

fotoları paylaşabilirmisiniz?? bende öyle birşey düşünüyordum ama demir tampon daha iyi olur diye düşünmüştüm

Harika olmuş... ZJ de bunu yapmak için sanırım tamponun yarısı gider o bakımdan en iyisi demir tampon...

bir de bu sena jeep dediğiniz yer her markaya yapıyormu bu şekilde montaj Amir Bey?

Sena Jeep her markaya her türlü işi yapıyor, Andoff'un araçlarının çoğu buraya gider. asıl işleri yarış araçları.

Amir Ganjavi' Alıntı:
Sena Jeep her markaya her türlü işi yapıyor, Andoff'un araçlarının çoğu buraya gider. asıl işleri yarış araçları.

Peki bunun maliyeti ne oldu size?? çok soru sordum ama adresini filan da alabilirsem ne mutlu Amir Bey :smiley:

bu iş özel bir çalışma oldu, yukarda yazdığım gibi vinçi doğum günü hediyesi olarak aldım, vinç de onlar aracılığıyla alındı ve işin devamı da oyle oldu.
bizim Ahmet Usta ve İsa Usta ile ayrı bir hukumuz var o yüzden gerçek bir maliyet ortaya çıkmadı, ayrıca kimse bizim gibi 18000lbs vinç takacağını düşünmüyorum (tabi Unimog yada ural kullanmıyorsa) genelde araçlara 9000lbs ile 12500lbs arasında vinç takılıyor ve bu vinçlerin boyutu daha küçük bu yüzden işçiliği de daha kolay,
araca göre ve vincin şekline göre değişiyor ama bi çok araçta orjinal tamponun altına montaj yapılabilinir.
bir ayrı konu, hiç bir usta bir vinç tablası için 3 gün zamanını harcamaz, sağ olsun İsa Usta okadar işlerinin arasında 3 gün zamanını bana ayırdı, ben de ona kalfalık yaptım. (hatta bi ara Sena Jeep kadrosuna geçmeyi bile düşündüm).
tabi her yapılan işe göre bir fiyat biçiyorlar, bu da araç ve yapılan işleme göre değişiyor. bunun için direk aracı ustaya götürüp ve ne istendiğini anlatmak gerekir.

Amir Ganjavi' Alıntı:
bu iş özel bir çalışma oldu, yukarda yazdığım gibi vinçi doğum günü hediyesi olarak aldım, vinç de onlar aracılığıyla alındı ve işin devamı da oyle oldu.
bizim Ahmet Usta ve İsa Usta ile ayrı bir hukumuz var o yüzden gerçek bir maliyet ortaya çıkmadı, ayrıca kimse bizim gibi 18000lbs vinç takacağını düşünmüyorum (tabi Unimog yada ural kullanmıyorsa) genelde araçlara 9000lbs ile 12500lbs arasında vinç takılıyor ve bu vinçlerin boyutu daha küçük bu yüzden işçiliği de daha kolay,
araca göre ve vincin şekline göre değişiyor ama bi çok araçta orjinal tamponun altına montaj yapılabilinir.
bir ayrı konu, hiç bir usta bir vinç tablası için 3 gün zamanını harcamaz, sağ olsun İsa Usta okadar işlerinin arasında 3 gün zamanını bana ayırdı, ben de ona kalfalık yaptım. (hatta bi ara Sena Jeep kadrosuna geçmeyi bile düşündüm).
tabi her yapılan işe göre bir fiyat biçiyorlar, bu da araç ve yapılan işleme göre değişiyor. bunun için direk aracı ustaya götürüp ve ne istendiğini anlatmak gerekir.

o zaman sadece sizden adres isteyeceğim ve Kezban Ablaya selamlar ileteceğim ve bir dahaki buluşmada umarım görüşürüz diyeceğim :p

Amir hayırlı olsun iyi batmalar dilerim artık batınca cenderme çağırmanıza gerek kalmamış sen bunla batan kamyonlara da dayanırsın bi de makara koydunmu tank çekersin :smiley:

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Amir Bey merhaba;

hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın,
bu arada;
her kimin doğum günü ise nice yıllara ...

selamlar
teşekkür ederim,
ben masraf yapmayım diye bu işlere girmiyordum ama başıma iş çıkardılar Abi.
kravat aldık diye kandırdılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler