Ankara - Ayaş - Beypazarı Kıbrıscık Yolundan Bolu Yolculuğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan roshi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,265

Etiketler
Ynt: Ankara - Ayaş - Beypazarı Kıbrıscık Yolundan Bolu Yolculuğu

Binek oto ile de rahatça gidilebilecek yol kalitesi var mıdır acaba bu güzergahta ?

değerli arkadaşlar, güzergah şöyle: ayaş-beypazarı- (nallıhana devam etmeden) sağa sapılarak inözü vadisinden devamla karagöl-kıbrıscık ve gölcük gölü ile dağ sırtından Bolu.
fotograflarım çok yer kaplıyor, ufaltıp göndermeye çalışacağım,
iyi bayramlar, keyifli seyahatler

2 sene önceydi oralarda biraz dolaşmıştım kıbrısçıktan sonraki kısımda ismini hatırlamadığım bir köyden sonra yolun nerden devam ettiği pek belli olmadığı için geri döndük.
Bidaha denemek lazım yolun gitmiş olduğum kısmı devamında böyle güzel yerler olduğunu pek belli etmiyor çünkü. Gerçi kış aylarıydı ve kar yağıyordu.

Yollar asfati binek araçla rahatlıkla gidilir. Bu gün bir de kar yağmış ki, tadına doyum olmaz oraların.

Bugün Ayaş'a kadar gidip döndüm, daha önce çok gitmiştim Beypazarına kadar ama levhanın üzerinde Adapazarı yazdığına hiç dikkat etmemişim. Eğer yol Sincan Ayaş arasındaki gibi ise 70-80 arası gidilebilir. Bu arada doğanın güzelliği Ayaş'a 25 km kala başlıyor...

Bugün bizde Ankara beypazarı nallıhan civarında dolandık nallıhandan boluya doğru giderken kıbrısçık tarafına dönüş var. Oraya girip geri dönmeyi düşünüyorduk ki bir kuş cenneti tabelasına gözümüz takıldı (yerin adını hatırlamıyorum ama tabi ki manyas değil:smiley: ), kuşalara bakalım derken büyükçe bir göletin etrafında oldukça bozuk bir yolda ufak bir offroad denemesi oldu az kalsın orada kalıyorduk yolun üzerinde çok büyük taşlar vardı, neyse orman içinden bir yol bularak orayı atlattık nallıhan bolu yoluna geri çıktık ve kızılcahamam üzerinden döndük. Fotoğraf makinesi yoktu ama ceptelde bir iki fotoğraf vardır belki. Zaten yolla boğuşurken kuşları da unuttuk. Ankaraya döndüğümüzde neredeyse 500km yol yapmıştık. Güzel geziydi, uzun yolda araba kullanmak hele doğa içinde oldukça dinlendirici bir iş. ;)

Merhabalar, bu başlığı görünce foruma üye oldum ve memleketimizle ilgili bilgi vermek istedim.

Beypazarından Boluya gidilen yoldaki ilk köy olan köseler köyündenim. arama yaparken bu siteye denk geldim. Bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
Öncelikle yollarımız asfalttır. Binek otomobilinizle rahatça seyahat edebilirsiniz. Biraz engebeli arazi olduğu için viraj sayısı oldukça fazladır.

Yol üzerinde piknik alanları mevcuttur. Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz çok güzel alanlar vardır.

Ben kendi köyümüz için site hazırlamıştım.

http://www.kibriscikkoselerkoyu.com/koselerresim.aspx

yukarıdaki adreste Karagöl ve yaylalara ait resimler ilginizi çekebilir. Kıbrıscık'a giderken Cuma deresi vardır.
Gezmenizi tavsiye ederim gerçekten.

iyi günler.

KoselerKoyu' Alıntı:
Merhabalar, bu başlığı görünce foruma üye oldum ve memleketimizle ilgili bilgi vermek istedim.

Beypazarından Boluya gidilen yoldaki ilk köy olan köseler köyündenim. arama yaparken bu siteye denk geldim. Bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
Öncelikle yollarımız asfalttır. Binek otomobilinizle rahatça seyahat edebilirsiniz. Biraz engebeli arazi olduğu için viraj sayısı oldukça fazladır.

Yol üzerinde piknik alanları mevcuttur. Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz çok güzel alanlar vardır.

Ben kendi köyümüz için site hazırlamıştım.

http://www.kibriscikkoselerkoyu.com/koselerresim.aspx

yukarıdaki adreste Karagöl ve yaylalara ait resimler ilginizi çekebilir. Kıbrıscık'a giderken Cuma deresi vardır.
Gezmenizi tavsiye ederim gerçekten.

iyi günler.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yarın öğleye doğru Ankaradan yola çıkıp, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Akyazı istikametinde gideceğim. Bildiğim kadarıyla Kıbrıscık köyüne Beypazarının Ankara tarafından girişinden sağa dönünce gidiliyor. Oradan da Boluya doğru inilebiliyor.

Belki başka bir sefere, havaların yağmursuz olduğu bir dönemde o istikametten geçer, köyünüze uğrama fırsatı yaratırım.

Güzel resimler.. Şu kıbrısçık yaylalarını bulup bi gitmek lazım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR