Öncelikle zaman ayırıp yazdıklarınız için teşekkür ederim.Tekneyle açılıp zaman zamanda koylarda kalıyoruz,karaya yakın olduğumuz için de arı,balık avlarken bazı zehirli türler var,genelleme yaparsak her yerde bir olumsuz durumla karşılaşmak olası.Hızlıda hareket etseniz en yakım yer 3 saat gibi,telefonlarında çekmediğide oluyor,telsizle haber verseniz yardım gelene kadar zaman geçmiş olacak.İlk yardım eğitimide aldık,gerekenleri yaparken vaka kötüye gidecek durumda antihistaminik,adrenalin gibi ilaçları enjekte edebilmemiz yasal olarak mümkün değil Türkiye de.
Bunların dışında kırıklar,boğulma,kesikler,ezilme,olta iğneleri batması,gıda zehirlenmesi denizde uzun seyirlerde her an karşılaşılacak olaylardır.
Karada yılan,akrep,arı......arıcılık kursları düzenleniyor,ben görmedim duymadım katılımcıların hiç biri arıya karşı allerji testini yaptırdığını..bende O kurslara gidiyorum 3-5 kovanda arı bakalım doğal bal için...bazı gezgin arıcıların bu nedenle hayatlarını yitirdiklerini söylediler....
Buradan edindiğim sonuç ilkyardım çantamızda basit malzemelerin dışında acil durumlarda kullanılacak ilaç ve enjektör bulundurup ileri seviyede ilkyardım,tıbbi müdahale pratiklerini tazelemek.