Anadolu Gezimiz 2011//2012 ( gez-bil )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustang 68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,936

Etiketler
Bigalıdan geceyi geçirmek üzre eceabat a geliyoruz sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra şehitlikleri tekrar ziyarete çıkıyoruz.









 


fotoğraflarla anlatmak zor gezerek görerek yaşamak dokunabimek en güzeli. imkanlar dahilinde .









 




Yarım adada birtek tabya yok günümüze ulaşmış sadece anadolu yakasında var iki adet turgut reis tabyaları bu tabyalar boğaza giren şavaş gemilerinin göremeyeceği bir noktada çok iyi gizlenmişler ancak kendileri çok iyi bir mevziye sahipler bunu tabyaları ziyaret eden bir kimse rahatlıkla anlayabilir . turgut reis tabyası çanakkele izmir yolu üzerinde güzelyalı kavşagını geçince hemen sonrasında 300 M sola ayrılıyor piknik alanından yukarıya doğru çıkıyorsunuz ve turgut reis tabyaları tarihe ışık tutarcasına karşınızda.









 

Çanakkale şehir merkezinde görülmesi gereken bir çok yer var bunlardan biri kent müzesi ve aynalı çarşı bunların yanı sıra kale asgeri müzeler nusrettin matın gemisi açık hava savaş müzesi ve dahası.







 



Çanakkaleden ayrıldıktan sonra izmir istikametine devam ediyoruz ve azbir mesafe gitikten sonra ana yoldan sola ayrılıyor turuva antik kentine gidiyoruz.







 





turuvadan akşama doğru ayrılıyoruz geceyi gecirmek üzre burhaniye örene geliyoruz geceyi burada geçirdikten sonra sabah öğretmenler mahallesine geçiyor oradaki bir dostumuzu ziyaret ediyoruz . çay kahvaltı deniz derken öğlen oldu







 

Örenden sonraki durağımız Ayvalık Alibey adası oluyor bu gecede buralıyız.









 




Gezelim kirletelim görmeyenlere gösterelim . doğaya tarihe saygılı insanlara teşekkürler.